Kuinka mitata verensokerisi

Kehomme sisältää suolan ja sokerin pitoisuuksia, jotka muodostavat joitain perusvaatimuksia, joita kehomme tarvitsee toimiakseen hyvin. Aivan kuten suolat ovat peräisin mineraaliravinteista, tietyt ruoka- ja ruokahiukkaset välttävät hajotettua sokeria, joka oikeassa muodossa on elimistön pakollinen vaatimus.

Sokeri sen raakamuodossa sekoitetaan hyvin veren kanssa, jolloin syntyy termi verensokeri. Nämä glukoosihiukkaset voivat kuitenkin ottaa toisen käänteen, jos ne ovat suurempia, mikä ei välttämättä ole terveellistä kehollesi. Tällaisina aikoina kuka tietää paremmin sokeritasosi kuin sinä itse. Tietenkin on aina parempi työskennellä ammatillisen avun ja suositusten alaisena.

Kuinka mitata verensokerisi

Mikä on verensokeri?

Jos hajotamme kulutetun ruoan, hajotetut hiukkaset antavat testamentin glukoosista, joka on välttämätöntä sellaista, jota kehomme tarvitsee jatkaa kuolemaan johtavaa toimintaa. Nyt nämä glukoosit jakautuvat koko kehon kulkuun, sekoittuvat veren kanssa ja siten syntyy termi verensokeri.

70-100 mg/dl on normaali verensokeritaso, joka testataan paaston aikana ja voi olla missä tahansa välillä 3,9-5,5 mmol/l. Aterioiden jälkeen alle 9 mmol/l on kuitenkin ihanteellinen tyypin 1 diabetesta sairastaville. Niille, joilla on tyypin 2 diabetes, sen pitäisi olla 8,0 mmol/l aterian jälkeen. Verensokeritestiä varten voidaan tehdä satunnainen plasman glukoositesti, joten se ei vaadi paljon suunnittelua. Varo ihanteellista kantamaa ja ole hallinnassa.

Jos mietit, milloin ottaa verensokeritesti, tässä on vastauksesi. American Diabetes Association ehdottaa tavoitteeksi alle 180 mg/dl kaksi tuntia aterian jälkeen. Kuitenkin American Association of Clinical Endocrinologists, ehdottaa tavoitteeksi alle 140 ml/dl, kaksi tuntia aterian jälkeen.

Siksi on tärkeää neuvotella lääkärin kanssa, mikä kohde sopii sinulle. Verensokerin seuranta aterian jälkeen on merkittävä, koska se osoittaa, miten kehosi reagoi hiilihydraatteihin yleensä ja tiettyihin elintarvikkeisiin. Jos opit hallitsemaan aterian jälkeistä verensokeria, sinulla on pienempi riski sairastua sydänsairauksiin ja muihin verenkiertohäiriöihin.

Verensokeritesti:

Voit ostaa verensokerimittauslaitteen kotona seuraamaan sokeritasoja. Teknisesti sitä kutsutaan glukometriksi.

1. Accu-tarkistus:

Se on kevyt ja siinä käytetään vähemmän kivuliaita tapoja verenpoistoon. Sillä on vuoden takuu ja sen hinta on 1399–1700 INR.

2. Dr.MorepenGluco one BG 03 -glukometri:

Toinen paras tapa mitata verensokeri on tämän koneen kautta, joka on myös biosensoripohjainen glukoosimittari. Laatikko koostuu nestekidenäytöstä ja 10 koodatusta nauhasta, yhdestä pistolaitteesta ja käyttöoppaasta. Se on hinnoiteltu 600-800 INR ja pitää kirjaa tasoista. )

3. Omron HGM 112 -glukoosimittari:

Omron HGM 112 -glukoosimittari on luultavasti kevyin testauslaite ja laite tunnistaa käytetyt nauhat. Siinä on automaattinen koodausjärjestelmä, joten asennusprosessi on melko helppo. Sen hinta on 650-1000 INR ja se on helposti saatavilla.

4. Johnson & Johnson One Touch:

Se painaa noin 36 grammaa ja siinä on näyttö, jossa on 50 ilmaista testiliuskaa. Laitteen mukana tulee hälytys, joka ilmoittaa sinulle, jos sokeripitoisuus laskee tai nousee. Sen hinta on 700-1000 INR.

5. Dr.Morepen Gluco One BG 02 ​​Glukoosimittari:

Tämä ei myöskään vaadi asennuksen koodausta. Tulokset saadaan vain 7 sekunnissa, ja niiden mukana toimitetaan esikoodatut testiliuskat. Se näyttää myös ketonin veressä. Sen hinta on 600-800 INR.

Kuinka pahaksi se voi mennä?

Todistamme, että pieni glukoosijärjestelmä ei koskaan vahingoittanut ketään. Kuitenkin, jos jätämme sen luonnolle ja verensokeritasot nousevat enemmän kuin on tarpeen, insuliini, elimistömme erittämä hormoni, alkaa työskennellä harjalla, yrittäen vähentää sitä oikealle tasolle. Sama tapahtuu glukoosin alituotannossa, jossa insuliinia tuotetaan pitämään tasot kurissa. Mutta kun tullaan pisteeseen, kun asiat menevät pieleen, kuolemaan johtava diabetes on ystäväsi koko loppuelämäsi.

Kuinka pitää asiat kurissa?

Palataksemme aiheeseen, artikkeli tänään käsittelee verensokeritasojen testaamista, ja tässä kerrotaan, miten koko asia laskee.

Nykypäivän tekniikka on hyödyttänyt meitä paljon, antanut meille mekanismeja ja ideoita työskennellä, jotta meidän ei tarvitse juosta lääkäriin joka kerta, kun meillä on paineen lasku tai flunssa ja flunssa. Nykyään saat verensokerimittarit, kuten ACU CHECK, jonka avulla voit tarkistaa verensokerisi kotona ja määrittää tulokset itse.

Esitarkistus:

Ennen kuin aloitat prosessin, muista pestä kätesi, mahdollisesti poistaa lian mahdollisuus ja miksi olet käyttänyt sitä vähän haaleaa vettä parantamaan verenkiertoa, mikä auttaa sinua ottamaan verta helposti ilman vaivaa.

Lue ohjeet:

Kun ostat laitteen, mukana on aina käsikirja tai ohjekirja, joka opastaa sinua prosessin aikana. Yleensä voit tunnistaa itsesi eri osista ja yksi tällainen osa on nauha, joka on valmisteltava juuri nyt.

Diabetes -verikoe: miten se tehdään?

Aloita nyt kytkemällä laitteeseen mittari, joka auttaa sinua määrittämään, ovatko sokeritasot merkkiin asti vai eivät.

  1. Yleensä suositeltu paikka on sormenpää, mutta varmista, että vaihdat sormien väliin äläkä luota yhteen sormeen koko ajan.
  2. Käytä nyt lansettia, jonka mukana tulee pieni ruiskumainen elementti, jonka avulla voit ottaa pisaran verta, joka on nyt toimitettava testiliuskalle, kun se on vielä tuoretta.
  3. Sinun tarvitsee vain koskettaa testiliuskaa ja veri siirtyy sinne.

    Kun olet valmis, odota hetki riippuen laitteesi kyvystä tuottaa tulos tietyllä nopeudella. Nyt kun olet odottanut, tulos näkyy mittarin näytössä.

Verensokerin on aina oltava hallinnassa. Päivittäin syömässämme ruoassa on oma osuus sokerista. Verensokeri on pidettävä kapealla alueella. Insuliini ja glukagonit mahdollistavat niiden pitämisen oikealla tasolla. Varo oireita ja toimi välittömästi. Ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito!