Kuinka pitää maksa terveenä?

Oletko huolissasi maksasi terveydestä? Haluatko terveen maksan? Jos kyllä! Sitten tämä artikkeli on sinua varten. Nykyään elämä muuttuu erittäin kiireiseksi, ja siksi on erittäin tärkeää säilyttää maksamme terveys hyvässä kunnossa. Maksa tukee elintärkeiden kivennäisaineiden ja vitamiinien kulutuksen varastointia ja hallintaa, tasapainottaa kolesterolitasoja ja toimii seulana, joka suojaa sinua paljon myrkkyjä vastaan. Siksi tässä artikkelissa kerromme sinulle muutamia vinkkejä maksasi pitämiseksi terveenä.

Kuinka pitää maksa terveenä

Maksalla on tehokas rooli hormonitoiminnasta puhdistukseen. Monet ihmiset painostavat maksaansa päivittäisillä toimilla, kuten hengittämällä saastaista ilmaa, juomalla alkoholia ja syömällä käsiteltyjä tai haitallisia elintarvikkeita. Muista, että elämäsi kuluttaa valtavasti maksamme.

Paras tapa pitää maksa terveenä:

Alla olemme maininneet joitakin tapoja, jotka ovat hyödyllisiä maksan terveyden ylläpitämiseksi. Ne ovat seuraavat;

1. Syö tasapainoinen ruokavalio:

Maksa tarvitsee suuria määriä kivennäisaineita ja vitamiineja suorittaakseen lukuisia toimintojaan; siksi ruokavaliosi on oltava hyvä hedelmissä sekä ravintoainepitoisissa elintarvikkeissa ja vihanneksissa, kuten brassica-vihanneksissa, kuten rypälevihanneksissa, ruusukaaleissa, kukkakaaleissa ja parsakaalissa sekä lehtivihanneksissa, kuten pinaatissa, lehtikaali, voikukka-vihreät jne. päärynät, kaura, kaneli ja omenat.

2. Vältä myrkyllisiä aineita:

Riippumatta siitä, mitä hengität sisään ja upotat ihoosi, se muuttaa maksasi. Torjunta -aineet, sienitautien torjunta -aineet ja maalit sekä muut kemikaalit ovat erittäin tappavia. Heti kun puhut myrkyllisistä aineista, suojaa kasvosi naamarilla, pysähdy tuuletusalueelle ja suojaa ihoasi huiveilla, pitkillä hihoilla ja hatulla.

3. Juo puhdasta vettä:

Vaihda kaikki juomasi sooda, kahvi tai mehu puhtaalla vedellä. Järjestelmään on saatava riittävästi vettä, mikä on erittäin tärkeää puhdistuksen kannalta. Juo vähintään 8-10 lasillista puhdasta, rasittamatonta vettä joka päivä. Tämän avulla maksa voi huuhdella epäpuhtaudet kehosi ulkopuolelle.

4. Pysy terveenä:

Sinun on tiedettävä, että liikalihavuus aiheuttaa rasvaisen maksasairauden ja asettaa heidät suureen riskiin arpia tai kirroosia, maksasyöpää ja maksan vajaatoimintaa. Sinun on mitattava vyötäröosa ja pidettävä se terveellä kehällä. Liikunnan harjoittaminen sekä vähärasvaisen ruokavalion, runsaasti kuituja, antioksidantteja, kivennäisaineita ja vitamiineja sisältävä ruokavalio sekä hyvä paino ja maksan ylläpito.

5. hikoilu:

Jos haluat pitää maksasi terveenä, sinun on suoritettava joitakin hikoiluharjoituksia. Tämä johtuu siitä, että hikoilu sallii kehosi poistaa myrkkyjä huokosten yli ja laskea maksan puhdistuskuorman.

6. Hiero maksaasi:

Kuitenkin makaamalla selässäsi, voit hieroa kohtuullisesti sappirakon tai maksan, joka sijaitsee alemman kylkiluun vieressä kehosi oikealla puolella. Se auttaa myös parantamaan alueen verenkiertoa.

7. Vältä alkoholin käyttöä:

Viimeaikaisissa tutkimuksissa on vahvistettu, että alkoholi on myrkyllistä maksalle ja lisäksi se aiheuttaa maksasairauksia, kuten hepatiittia, paljon pahempaa. Jos et voi tehdä tätä, vältä juomasta suuria määriä. Se voi vahingoittaa maksasoluja, mikä voi aiheuttaa turvotusta tai vaurioita, jotka voivat johtaa kuolemaan johtavaan kirroosiin.

8. Ole varovainen hepatiitin suhteen:

Tämä on sairaus, joka vahingoittaa maksan ja liikkua kehossa yli kehon ratkaisuja. Injektioita voi saada hepatiitti B: tä ja A: ta varten. Vältä jakamasta asioita, kuten neuloja, hammasharjoja, partakoneen teriä jne..