Kuinka saada lisää testosteronia

30 vuoden iän jälkeen monet kehon normaaleista toiminnoista alkavat hidastua tai jopa hajota. Terveyden heikkeneminen voi johtua monista eri tekijöistä, mutta yhä useammat vanhemmat aikuiset kysyvät, miten saada lisää testosteronia. Etsitpä sitten luonnollisia menetelmiä matalan T: n torjumiseksi tai olet valmis tutkimaan lääketieteellisiä ohjelmia testosteronitasojen lisäämiseksi, seuraavat tiedot tukevat pyrkimyksiäsi.

Täydellinen miesvartalon mahtava kehonrakentaja poseeraa

5 yksinkertaista vaihetta testosteronin saamiseksi luonnollisesti:

Neuvojen mukaan TRT -terveyskeskus niille, joiden testosteronitasot ovat saattaneet laskea vain vähän, voi olla mahdollista seurata näitä 5 yksinkertaista vaihetta saadaksesi testosteronin luonnollisesti ja nähdäksesi positiivisia tuloksia.

Harjoittele kohtalaisesti:

Tämä on yksi tapaus, jossa enemmän ei ole parempi. Vältä liiallista rasitusta, joka voi aiheuttaa kortisolin, kehon stressiä vähentävän hormonin, vapautumista. Kortisoli vastustaa pyrkimyksiäsi saada lisää testosteronia ja voi vähentää käytettävissä olevia tasoja, mikä pahentaa matalan T -ongelmasi.

Paljon unta:

Hyvin nukutut yöunet voivat tehdä ihmeitä kehon yleiselle terveydelle, mutta ennen kaikkea aivot pystyvät tuottamaan hormoneja, joita tarvitaan pitämään keho mahdollisimman terveenä. Terveet unisyklit ovat erittäin tärkeä ainesosa testosteronin saamiseksi luonnollisesti.

Vähentää stressiä:

Edellä mainitun liiallisen harjoittelun ohella kaikenlainen stressi voi lisätä kehon kortisolituotantoa. Olipa stressi kotoa tai työelämästä tai jostain siltä väliltä, ​​stressin kanssa eläminen on vakavasti haitallista lähes kaikille kehon toiminnoille. The kortisolihormoni on kaikkien muiden hormonaalisten tasapainojen tunnettu vihollinen. Keho yksinkertaisesti yrittää suojella itseään, mutta kaiken kaikkiaan testosteronitasot laskea, kun kortisoli on korkea.

Menettää kehon rasvaa:

Tutkimukset ovat osoittaneet, että varastoitu kehon rasva muuttaa testosteronin estrogeeniksi kehossa. Ainoa varma tapa estää tämä tapahtuvan on menettää ylimääräinen rasva ja pyrkiä saamaan kevyempi ja trimmaava fysiikka.

Vältä myrkkyjä:

Erittäin jalostetuissa elintarvikkeissa esiintyvät kemikaalit häiritsevät kehon kykyä käyttää testosteronia. Tämä koskee myös niitä myrkkyjä, jotka uuttuvat lämmitettäessä muoviastiasta ja pullosta. Vältä näitä epäpuhtauksia saadaksesi parhaan hyödyn testosteronistasi.

10 hyödyllistä ruokaa testosteronin saamiseksi ravitsemuksellisesti:

Tärkeimmät elintarvikkeet, jotka auttavat saamaan testosteronia ravitsemuksellisesti, sisältävät niitä, joissa on sinkkiä, proteiineja (aminohappoja), B-vitamiineja ja omega-3-rasvahappoja. Kaiken kaikkiaan suositellaan tulehdusta ehkäisevää ruokavaliota. Vaikka kaikki nämä on mahdollista saada joko eläin- tai kasvipohjaisesta ruokavaliosta, tutkijat ovat havainneet, että monet eläinperäiset tuotteet voivat itse asiassa alentaa testosteronia ja lisätä estrogeenia, koska ne tuottavat happea hajotettaessa ja usein siksi, että eläimet itse sisältävät hormoneja.

Joten, jatkamalla vaiheitamme testosteronin saamiseksi luonnollisesti, mainitsemme joitain tehokkaimmista elintarvikkeista täällä:

Ristikukkaiset vihannekset ovat hyödyllisiä estrogeenin estämisessä kehossa, mikä tekee testosteronista tehokkaamman. Niitä ovat muun muassa parsakaali, kukkakaali, kaali, lehtikaali ja nauris.

Kookos:

Syö kookospähkinää tuoreena, maitona tai raakana kookosvoina, tämä on erinomainen lähde terveille rasvoille. Se edistää lihasten kasvua, laihaa kehon massaa ja tasapainottaa hormonitasoja.

Siemenet:

Sisällytä kurpitsa, chia, hamppu, pellava ja seesaminsiemenet niiden hyödyksi omega-3-rasvojen toimittamisessa. Nämä ovat myös loistava sinkin lähde ja tarjoavat tryptofaania, joka auttaa kehon hormonitasoja tasapainossa. Pellava ja seesami ovat hyödyllisiä, koska ne sisältävät polyfenoleja, jotka vähentävät estrogeenin määrää veressä.

Sienet:

Nämä ovat hyödyllisiä, koska ne estävät aromataasientsyymin tuotantoa. Aromataasi on estettävä, koska se on vastuussa testosteronin muuttamisesta estrogeeniksi. Etsi Portobello, crimini, baby button ja shiitake -sienet ja syö ne joko raakana tai kypsennettynä.

Maca:

Hormonitasojen nostamisen ja normalisoinnin lisäksi maca on myös osoittanut parantavan libidoa. Se on myös hyödyllinen energian lisäämisessä treenaamiseen… mikä puolestaan ​​auttaa myös nostamaan testosteronitasoja.

Avokado:

Terveet kasvipohjaiset rasvat tekevät ihmeitä kehon hormonaaliselle järjestelmälle ja energiatasolle. Tämän hedelmän rasvat ja runsas B6 -vitamiini auttavat vähentämään kortisolia ja lisäämään testosteronia.

Kokojyvät:

Siementen tapaan polyfenoleja löytyy kokonaisista jyvistä, kuten:

  • Vehnä
  • Ruis
  • Kaura
  • Maissi
  • Ohra
  • Riisi
  • Hirssi

Polyfenolit ovat hyödyllisiä, koska ne auttavat vähentämään estrogeenin määrää kehossa.

Vihreä tee:

Tämä on hyvä kasvikemikaalien lähde, joka auttaa vähentämään estrogeenia. Vihreällä teellä on monia muita etuja, kuten kolesterolin alentaminen, verenpaineen alentaminen ja syövän ehkäisy.

Munat:

Munat sisältävät luonnollisesti runsaasti tyydyttynyttä rasvaa, omega-3-rasvahappoja, proteiinia ja D-vitamiinia, jotka kaikki ovat välttämättömiä testosteronin tuotannolle. Näistä syistä on hyödyllistä sisällyttää ne ruokavalioon.

Vapaana kasvanut lohi:

Jopa kun noudatetaan emäksistä kasvipohjaista ruokavaliota, on usein terveellistä sisällyttää tämä kala sen huomattavien ominaisuuksien vuoksi. Se sisältää runsaasti magnesiumia, omega-3-rasvahappoja, proteiineja ja B-vitamiinia..