Millaisia ​​päänsärkyjä on eri paikoissa?

Kuvittele, että menet töihin päänsäryn kanssa. Se vain pahentaa päivääsi. Tämä päänsärky tai epämukavuus vaikeuttaa tehdä mitään. Haluat ehkä vain pysyä sängyssäsi ja olla tekemättä mitään.

Millaisia ​​päänsärkyjä on eri paikoissa?

Päänsärky on yleisin syy; ihmiset menevät lääkäriin. Useimmiten naisilla on jännityspäänsärky ja ne lopettavat miehille päänsäryn. Tästä syystä 127 miljoonaa ihmistä kaipaa työtä.

Päänsärkyjen tyypit ja sijainnit:

Pää voi kipua eri tavalla ihmisestä toiseen. Se voi olla etu-, selkä-, otsa-, kasvo- tai pää. Kipu voi olla mitä tahansa. Normaalisti se on aluksi vähemmän ja kasvaa ajan myötä, jos sitä ei käsitellä. Jos päänsärky kestää pitkään, sinun on mentävä lääkäriin.

Myös päänsärky, johon liittyy muita oireita, kuten kylmä, nenä, lihasten jäykkyys, kuume, ripuli, vatsakipu, pahoinvointi ja oksentelu, on tarkistettava. Sinun on mentävä lääkäriin, jos se kestää pidempään, koska se voi tarkoittaa vakavaa sairautta.

Se johtuu pääasiassa hermojen leviämisestä aivoihin. Se levitetään pään ja kasvojen päälle. Se voi johtua myös lihaskipuista ja verisuonista. Tämä tekee kaikista päänsärkyistä erilaisia. Siten jokaisella voi olla erilainen päänsärky mistä tahansa syystä. Päänsäryn tyypit ovat seuraavat.

Ensisijainen päänsärky:

Päänsärkyä, jolla ei ole syytä tai tilaa, kutsutaan ensisijaiseksi päänsärkyksi. Se on yleinen päänsärky. Tämäntyyppinen päänsärky on erittäin lievä ja lyhytkestoinen. Yksinkertainen lepo tai kuppi teetä riittää parantamaan sen.

Toissijainen päänsärky:

Päänsärkyä, jolla on syy ja tila, kutsutaan tavalliseksi päänsärkyksi. Se voi olla häiriö tai vamma. Tämä tyyppi on pidempi ja kivuliaampi. Voit ottaa lääkettä ja parantaa sen.

Klusterin päänsärky:

Ryhmään tulevia päänsärkyjä kutsutaan klusteripäänsärkyiksi. Se kestää viikkoja ja kuukausia. Se on yleisempää miehillä ja naisilla. Tämän tyyppinen kipu toisella puolella. Se on tuskallisempaa. Se ei ole sykkivä. Se on myös kahdenvälinen. Sitä on kahta tyyppiä. Jaksollinen klusterin päänsärky on pidempi päänsärky. Se voi kestää kahdesta viikosta vuosiin. Sen mukana tulee lyhyt tauko. Cluster krooninen päänsärky ei ole tauko päänsärky. Se pysyy kuukausista vuosiin. Se on jatkuvaa ja voi olla hyvin ärsyttävää jatkaa elämää.

Sinus päänsärky:

Sinus on ilmakanava, joka ympäröi silmät, nenä ja posket. Tämä ontelo voi aiheuttaa kipua ja aiheuttaa poskiontelon päänsärkyä. Tämä saa ontelot turpoamaan ja tukkeutumaan limasta. Kipu voi olla edessä ja kasvoissa. Se on syvä ja sykkivä. Kasvot tuntuvat hellältä koskettaa. Se pahenee taivutettaessa tai makuulla. Se voidaan sekoittaa korva- tai hammaskipuun. Siihen liittyy kylmä ja vuotava nenä. Se voi myös aiheuttaa kuumetta. Se sekoitetaan usein migreeniin.

Jännityspäänsärky:

Jännityspäänsärky on yleisin primaarinen päänsärky. Sitä kutsutaan stressipäänsärkyksi. Se aiheuttaa painetta päähän, kasvojen eteen ja taakse. Se tekee henkilöstä herkän ajoittain valolle ja äänelle. Se johtaa usein unihäiriöön. Sillä on kolme tyyppiä, nimittäin harvinainen jaksollinen jännityspäänsärky, usein esiintyvä jaksollinen päänsärky ja krooninen päänsärky. Harvinainen jaksollinen päänsärky voi olla kerran kuukaudessa. Usein episodinen päänsärky on päänsärky 2–15 päivän välein. Se voi olla tunti. Tämä kipu on voimakasta, krooninen jännityspäänsärky 15 päivän välein. Se tuntuu molemmin puolin. Päänahasta tulee herkkä, ne ovat kivuliaampia.

päänsärky tyypit ja paikat

Selkärangan päänsärky:

Jokainen, joka on saanut selkärangan, joka on lannerangan, kehittää selkärangan päänsärkyä. Selkäranka sisältää selkäydinnesteen poistamisen mihin tahansa testiin tai toimenpiteeseen. Lannepunktio on ruiskutusanestesia minkä tahansa toimenpiteen suorittamiseksi. Epiduraalilohkoa annetaan selkärankaan synnytyksen ja C-leikkauksen aikana. Toimenpiteen jälkeen selkärangan neste vuotaa ulos ja aiheuttaa muutoksia nesteen paineessa. Tämä paineen muutos aiheuttaa päänsärkyä. se tapahtuu 5 päivän toimenpiteen jälkeen. Kipu on enemmän istuen. Tällaisia ​​toimenpiteitä on parasta välttää. Älä myöskään nosta painoja ja lepää mahdollisimman paljon välttääksesi selkäydinnesteen vuotamisen.

Rasituspäänsärky:

Rasittavan liikunnan jälkeen saat joskus päänsärkyä. Tätä kutsutaan rasituspäänsärkyksi. se näkyy lähinnä nuoremmilla alle 50 -vuotiailla. Kun teet raskaita harjoituksia tai aktiviteetteja, sydämesi lyö nopeammin, jotta verestä saadaan jatkuvasti happea. Tämä verenpaineen nousu ei koske vain kehoa, vaan myös aivoja. Tätä kutsutaan laskimopaineeksi. Useimmiten tämä päänsärky on ensisijainen. Se päättyy harjoituksen loppuun. Haluat ehkä saada mehua, jotta paine normalisoituu.

Hypertensio Päänsärky:

Hypertensio tarkoittaa verenpaineen nousua. Tämä johtuu yleensä perheen historiasta tai stressistä. Nämä aiheuttavat päänsärkyä joillekin ihmisille. Ei ole ohjeita sen oireiden löytämiseksi. Vain oikea ruokavalio ja terveellinen elämäntapa ovat suositeltavia kärsivällisyydelle.

Kasvaimen päänsärky:

Kuten nimestä voi päätellä, kasvainjohtimien aiheuttamaa päänsärkyä kutsutaan kasvainpäänsärkyksi. Kasvain on ryhmä epänormaaleja soluja, jotka kasvavat aivojen massassa. Kun kasvain on pieni, se ei aiheuta painetta aivoihin. Kasvaessaan se alkaa lisätä painetta. Tästä alkaa kipu päässä. Normaalisti on huimausta, koordinaation puutetta ja heikentynyt kyky nähdä, kuulla ja puhua. Sinun on otettava yhteys lääkäriin, kun oireet alkavat lisääntyä.

Posttraumaattinen päänsärky:

Posttraumaattinen päänsärky on pään kipu onnettomuuden tai vamman jälkeen. Tämä on lyhyemmäksi ajaksi. Se on myös enintään viikko. Yleensä lääkäri antaa sinulle kipulääkkeen.

Päänsärky on ärsyttävin sairaus. Pomo ei ota sitä tekosyynä. Mutta ei todellakaan anna sinun työskennellä. Päänsärkyä on monenlaista. Sano vain lääkärille oikeat oireet ja oikea hoito.