Ummetus lapsilla

Ummetus on normaali ongelma, joka esiintyy lapsilla, ja lapset ovat ehdottomasti vähiten huolissaan siitä. Jos lapsella on kolme tai alle kolme suoliston liikettä viikossa, häntä pidetään ummetuksena. Tämä voi johtua kovasta, kuivasta ja suuresta ulosteesta.

Ummetus ilmenee, kun lihasten supistuminen suolistossa on liian hidas ulosteen poistamiseksi järjestelmästä tai veden puute ulosteessa pehmentää sitä ja siirtää sen suolistosta. Se on erittäin tuskallista, saa vatsasi turvotettua. Lapset, jotka kärsivät ongelmasta, ovat yleensä niitä, jotka juovat vähemmän vettä, syövät vähän kuitua ja rasvaa sisältävää ruokavaliota ja harrastavat vähemmän liikuntaa. Yksinkertaiset ja tarpeelliset muutokset lapsen ruokavalioon voivat kokea sinut uudelleen väliaikaisena.

Salaliitto lapsilla

Ummetus lapsilla:

Ummetusta lapsilla tulisi käsitellä eri tavalla kuin aikuisten ummetusta, koska syyt ovat erilaiset.

Lasten kirjasimet menevät yleensä kylpyhuoneeseen, vaikka halu on vahva, luultavasti siksi, että he ovat liian laiskoja tai kiireisiä pelaamalla hauskaa peliä. Tämä voi joskus johtaa ummetukseen, kun uloste nousee eikä laske alas myöhemmin, kun se rasittaa kovaa.

Stressi on toinen tekijä, joka johtaa ummetukseen lapsilla. Tämä stressi on varmasti erilainen kuin aikuisten stressi. Stressitekijöitä voivat olla esimerkiksi silloin, kun he ovat huolissaan jostakin asiasta, taistelut kotona vanhinten välillä, uuteen kouluun meneminen, pelko opettajista ja uusien ystävien saaminen. Emotionaaliset ylä- ja alamäet voivat aiheuttaa ummetusta lapsilla.

Muita ummetuksen syitä ovat vähäkuituinen ruokavalio, lääkkeet, erityiset sairaudet ja olosuhteet, tietämättömyys. Joten kun käsitellään tätä ongelmaa lapsilla, on huolehdittava heidän ruokavaliostaan, lääkkeistään ja käyttäytymismuutoksistaan.

Ruokavalio:

Kehon nesteytys:

Suurin osa lapsista ei juo vettä edes pyydettäessä. Pakota heidät juomaveteen ja yritä saada heidät sisällyttämään tämä tapa rutiiniinsa. Ihannetapauksessa 6-7 lasillista vettä tulisi juoda päivittäin. Ummetuksen tapauksessa kulutusta tulee lisätä 4-6. Sen päivittäinen harjoittelu auttaa paljon lievittämään ummetusta. Lisäksi se huuhtelee kehosta myrkkyjä ja jätteitä.

Kuitupitoinen ruoka:

Kuitupitoinen ruoka auttaa poistamaan ulosteen helposti järjestelmästä. Sisällytä siis terve, kuitupitoinen ruokavalio lastesi järjestelmään. Esimerkkejä kuitupitoisista elintarvikkeista ovat täysjyväleipä ja vilja, vihannekset, pavut, hedelmät.

Kaikkia ei pitäisi syödä kerrallaan. Saa heidät syömään vähän, jotta heidän kehonsa tottuu siihen ja se tehoaa ajan myötä.

pellavansiemenet:

Nämä pienet ruskehtavat siemenet voivat tehdä ihmeitä helpottamaan ummetusta. Se on rikastettu kuidulla. Sen voi ripotella murojen ja jogurttien päälle ja sekoittaa smoothieiksi.

Banaani lämpimällä maidolla:

Lasten tulisi syödä banaania hitaasti ja pureskella se hyvin lasillisella lämmintä maitoa. Banaanin pitäisi olla hyvin kypsää tai se voi toimia päinvastoin. Heidän tapauksessaan hyvin toimii ulosteen poistaminen kehostaan.

Käyttäytymismuutokset:

Lapset eivät mene pesuhuoneeseen päivittäin jakamaan ulosteen ulos kehosta. Joten heitä tulisi rohkaista menemään kylpyhuoneeseen päivittäin, jotta ulosteet liikkuvat helposti ja järjestelmä on kunnossa.

He voivat houkutella tarjouksia, kuten toffeeta tai karkkia, jotta he työskentelevät kovasti säännöllisesti ja tekevät siitä päivittäisen tavan.

Jos ongelma on vakava, on syytä kääntyä lääkärin puoleen. Asianmukainen hoito ja lääkkeet voivat toimia hyvin yhdessä tiettyjen ruokavalion ja säännöllisten tapojen muutosten kanssa.