Lägg gräsmattokantstenar – separera gräsmattan från rabatterna

Designa idéer för smala trädgårdar, höga buskar, lägga gräsmattor

Ibland är allt du behöver göra att omge rabatterna med en kant eller ett lågt staket och voila, du har en trädgård direkt! Tycker du att det är meningslöst? Ja, vi visar dig några idéer om hur du gör det Lägg gräsmattor och kan visuellt skilja gräsmattan från rabatterna. Ja, här försöker vi bara övertyga dig om de fördelar du skulle få av det. Å ena sidan har säng- och gräsmattans kanter en rent dekorativ funktion, å andra sidan sätter de en gräns mellan trädgårdsvägarna och rabatterna och ger ditt utomhusområde ett nytt utseende. Kanterna kan vara höga eller låga, gjorda av trä eller sten, men i alla fall måste du hitta rätt utseende för din trädgård.

Trottoarerna ser tillbaka på en lång historia. Om du för närvarande bestämmer dig för kantsten som material för dina sängkanter, kan du leta efter olika designlösningar i italienska trädgårdar som går tillbaka till renässanstiden. Trottoarerna kan vara gjorda av sten, tegel, metall, trä eller lera.

Lägga gräsmattor – stenraden liknar en vägg

moderna landskap gräsmatta kantstenar lägga idéer nyligen original

Om vägen är belagd med stenplattor, grus eller sand, är kantstenar mycket lämpliga. Du kan använda detta och som en Lägg gräsmattor.

Om du vill betona kantstenarnas naturliga skönhet, använd stenar i olika former – klippa kantstenen, dela dem och naturligtvis får du oregelbundna former. Ordna dem sida vid sida i en grund grävning utan att cementera de enskilda bitarna ihop. Du kan använda den för att omge runda eller rektangulära sängar. Det enklaste arbetssättet är när du arbetar på sängar, kanter och trädgårdsvägar samtidigt.

Lägga gräsmatta kant – landstil stil utseende

visuellt separera stenar vackra vita blommor perenner

Kanske känner du ibland hemlängtan och kommer ihåg dina farföräldrars gamla hus och den lantliga innergården bredvid? Om du vill återge denna lantliga atmosfär i din trädgård kan du skapa säng- och gräsmattans kanter med polerade flodstenar. Stora ovala stenar kan hämtas direkt från en närliggande flod, eller du kan köpa dem från en närliggande järnaffär. Du kan sedan lägga gräsmattens kantstenar och sätta dem som en accent i trädgården. För att betona den naturliga skönheten i flodstenarna kan du ordna dem på det enklaste sättet – ovanpå varandra eller bredvid varandra för att skapa en låg vägg. Eftersom stenarnas form är väldigt olika och de inte passar ihop är det lämpligt att sedan cementera dem. Om murgröna och mossa senare växer på en sådan kantstenvägg kommer de att ge din gröna trädgård en romantisk touch.

Sängar av sten, trä eller plast – en översikt

Bygga en sängkant – en sängkant gjord av trä, metall eller sten

Sängstommen i metall säkerställer mer ordning i trädgården

Istället för gräsmatta kantsten, ge trädgården struktur med växter

Att lägga gräsklippskanter Skapa en damm Prydnadsgräsmatta Blommor Landstilidéer

Om du vill känna lite av intimiteten i renässansens trädgårdar i din trädgård, designa sedan din säng och gräsmatta med växter. Den vanligaste växtarten som användes för detta ändamål under renässansen var buxbom. Idag används den igen med stort nöje i trädgårdsdesign. Fördelen med denna typ av växt är att den är ihållande och kan överleva den kalla vintern bra. Så lådträdet kan dekorera din trädgård när som helst på året. Boxwood är en lättväxande växtart som inte kräver särskild vård. Dess nackdel är att den växer långsamt. Så du behöver tid att forma din säng och gräsmatta med buxbom. Dessutom måste buxbom beskäras regelbundet, detta är det enda sättet att få den nödvändiga och önskade formen. De gröna kanterna kan göras i olika former, rektangulära, cirkulära eller raka, beroende på vad du föredrar.

Tegelstenar kan också framgångsrikt ersätta gräsmattens kantstenar

Kanter ursprungliga trädgårdsdesignidéer Medelhavsstil

Användningen av tegel i hemträdgårdar är inte typisk för vårt land. Det finns sådana exempel i Medelhavsområdet. Tegelsängar och gräsmattokanter är lätta att skapa, så de är en enkel lösning för din trädgård och ger ditt utomhusområde en exotisk touch.

Redo för något enkelt-ett gör-det-själv-projekt

Gräskanter definierar idéer för trädgårdsdesign

Men om du inte vill anstränga dig för mycket, finns det redan en superbillig lösning för dig! Det finns färdiga betkanter att köpa i moduler och de behöver bara monteras i trädgården. De är i form av staket och flätor ca 20 cm höga och 2,5 m långa (vissa finns i rullar). Detsamma gäller dekorativa blomsterbehållare, plastimitationer för stenar, trädstubbar etc. Du kan också hitta färdiga terrakottakanter i olika storlekar på marknaden. Om du väljer den här typen av sängar och gräsmattokanter måste du tänka på att rabatterna måste vara högre än trädgårdsvägarna och stigarna.

Och i slutet av dagens artikel vill vi ge dig ett sista tips. Designa din säng och gräsmatta kanter enligt din egen fantasi. Så här får du ibland de bästa resultaten. Lägg till ett par stora lervaser i olika former som kommer att planteras med blommor, detta kommer att ge din trädgård ett romantiskt utseende. Och glöm aldrig, allt beror på din kreativa fantasi och din egen stil. Vi önskar dig all framgång med att lägga ut och designa dina säng- och gräsmatta!

Original och praktisk trädgårdsdesign

Lägga gräsmatta kantstenar idéer trädgård gräns stenar naturligt original

Visuellt separera trädgården i flera områden

Att lägga gräsklippskanter som skiljer stenkant Bygg idéer själv

Rabatt i rund form

Designidéer Bygg stenkanter själv

Separera gräsmattan från terrassen

Blombäddar vackra designidéer nyligen original

Skapa en vacker trädgårdsingång

Gräskanterna skiljer optiskt åt idéer prydnadscypresser

Inre gårdsdesign med meditativ karaktär och asiatisk stil