Några regler att följa när du transplanterar blommor

Omplanta blommor material-användbara tips-för hobby trädgårdsmästare

Ja, dina krukväxter kommer att klara sig bra, men det är dags att transplantera dem. Sedan finns det några regler att följa för att denna process ska gå smidigt. Vi vill hjälpa dig med några tips, så idag presenterar vi dig med de viktigaste sakerna om detta Transplantera blommor Hemma.

Transplantera blommor – hitta en lämplig blomkruka

Transplantera blommor keramiska blomkrukor - olika storlekar

Först och främst behöver du definitivt en ny kruka, som ska vara 3-5 cm större än den gamla. Det är troligt att växten inte omedelbart kommer att absorbera jordsubstratet. Detta kan naturligtvis ha en skadlig effekt på blomman. Men det finns typer av blommor vars rötter växer mycket snabbt, till exempel Dieffenbachia, utsökt fönsterblad och andra. Vid Transplantera blommor som dessa finns det oftast inga problem.

Repotera blommor och växter

omplantera inomhusväxter krukväxtjord krukväxter vård

Det andra att tänka på är bra dränering i grytan. Överskott av vatten ska rinna ut ordentligt. Du kan fylla grytan med dräneringsmaterial. Till detta kan du till exempel använda keramiska bitar, perlit eller kolbitar. Marken ska vara måttligt fuktig och ha en vald sammansättning för dina inomhusväxter.

Vatten blommar sparsamt efter transplantation

blommor krukväxter ordentligt ompolningstips

För det tredje får du inte sätta plantorna i strålande sol direkt efter transplantationen. Även om du har transplanterat med stor omsorg kan blommornas rothår, som ger blomman mat och vatten från jorden, skadas. Det tar inte mindre än 10 dagar att återställa rothåret. Under denna tid behöver växterna inte vattnas ordentligt, då är det bäst att hålla dem på en ljus och varm plats och strö över dem med vatten.

Repotera och befrukta inomhusväxter

tips för att transplantera blommor i en större blomkruka

För det fjärde finns det inget behov av att befrukta de transplanterade blommorna. Den nya krukväxterna i krukan innehåller tillräckligt med gödselmedel och näringsämnen för att blommorna ska utvecklas normalt. De kommer definitivt att räcka i 2-3 månader, först efter denna period kan du börja berika jorden med gödningsmedel.

Repot växter ordentligt

Repotera en trälåda för blommor på altanväxter

För det femte, omedelbart efter transplantationen, är det lämpligt att vattna blommorna med ljummet vatten. Lägg dem sedan på en skuggig plats. Voila, det är allt! Det är inte så enkelt och enkelt att göra?

Naturligtvis kan du plantera blommorna i trädgården istället för att kruka in dem 

Gula blomtransplantationstips blomsterträdgård

Kreativa idéer för blomkrukor 

krukväxter som transplanterar tips dekorationsidéer för trädgården

Upcycling idéer med gamla föremål

skottkärra-blomkruka blommor-transplantera i trädgården