Skapa en blomsteräng – vilka blommor kommer i trädgården?

Blommor-på-våren-tulpan-violer

Våren är nästan här och för trädgårdsarbete är det dags att fundera över vilka blommor som passar vår trädgård. Påskliljor, tulpaner, violer är de otaliga blommor som alltid välkomnar oss när vi går ut och när vi kommer hem. Naturtips och skötselanvisningar för korrekt trädgårdsskötsel Skapa en äng med blommor, hjälper dig att skapa den plats du vill ha som ett litet paradis på jorden.

 Skapa blomsteräng – önskat trädgårdsarbete, tack!

Trädgård-arbete-på våren

Skapa en blomsteräng och njut av den fulla prakt av din egen trädgård på våren, du bör överväga några saker. Platser som inte utsätts för tunga fotspår och som är så soliga som möjligt är lämpliga. Jordar som är fattiga på näringsämnen och helst väldränerade är viktiga. Om näringsinnehållet är högt rekommenderas det att ta bort det översta jordlagret eller blanda i sand eller fint grus för avmattning. Ju smalare jorden desto lättare är det att underhålla en blomsteräng. Efter några år dominerar några ängsgräs på näringsrika platser, som också är utbredda på konventionella gårdsängar. Vid sådd måste jorden vara fuktig, även under de första veckorna efter sådd får området inte torka ut. Fröna gör skillnaden mellan framgång och misslyckande. Den bör bestå av lokala och inhemska ängsarter.

Skapa en blomsteräng – vilka blommor kommer in i min trädgård?

Blommor-sätta-upp-staket-vägg-på våren

Att skapa en äng med blommor kommer att vara en av våra prioriteringar under våren. Det finns ett stort antal möjliga blommor som kan hitta ett vackert hem i vår trädgård. Så vi kommer också att nämna några av dem här. Penséet, till exempel, älskar markens fukt och var bekväm att tillbringa resten av vintern täckt. Blomningstiden sker på soliga dagar och mot skadedjur och för fler näringsämnen är det också lämpligt att ha detta i åtanke.

Några blommor med speciella egenskaper

Blomma äng utrustning trädgårdsskötsel

Julrosen är vårens förebud, föredrar skuggiga platser och är en flerårig växt. Eftersom det är en vintergrön blomma för det mesta är den ett måste i varje landskap.

Dahlior och prästkragar

vilka-blommor-kommer-att-planteras-på våren

Blommorna på dahlia finns i många olika varianter. Soliga platser är mycket populära för detta, och eftersom blomman älskar värme, föredrar vissa trädgårdsälskare att plantera dem i rummet först innan säsongen börjar. När de utsätts för värme och fukt börjar knölarna ruttna. Så var försiktig!

Skapa en vårträdgård med blommor

Den oemotståndliga doften av liljorna i luften berättar att våren är på väg. Med gott om solljus och tillräckligt med vattning förtrollar de oss genom hela våren.

 En underbar tidvackra blommor på vårenDIFFERENT-BLOMMOR-I-VÅR-MASKINERVioler-på-våren-i-stora-variationerför att skapa en vacker-blomma-trädgårdRosenbuskar-på-våren-i-rosaPåsklilja-japanska-orkidéer-vita-blommorPåskliljor-i-våren-trädgårdsarbeteSkapa hyacinter-blå-trädgård-änggula och orange tulpanerTrädgård-äng-på-vår-trädgårdBlommor-i-vackra-färgerSkapa en trädgård-äng-på vårenSkapa-en-trädgård-med-blommor-på vårenTrädgårdsarbete-med-blommor-violTrädgårdsarbete-med-blommor-på vårenVårblomma-skapa-tulpanerde vackraste blommorna på våren