Trädgårdsskötsel i december – Vad mer kan du göra i grönsaksträdgården?

trädgårdsarbete i december snöpergola

Det är redan december och förjulstiden har börjat! De låga temperaturerna utanför får oss att tänka på kakor och glögg bredvid spisen! Ja, förväntan på julen är stor, men nu återstår en del arbete i trädgården! Vi har de bästa insider -tipsen för dig om vad du kan göra i trädgården vid rätt tidpunkt. Det här är mestadels små saker som kommer att göra din trädgård till ett paradis under våren. Vi hoppas att dessa små tips från oss kommer att göra dig till en utmärkt Trädgårdsskötsel i december med förväntan på den kommande julen i harmoni!

Trädgårdsskötsel i december – skydda rötterna med ett lager mulch

trädgårdsarbete-december-mulch-lager-rot-skydd

– Träd och buskar i din trädgård måste klippas i december och bambu förbereds för vintern. Skydda också rododendronerna med ett lager av mulch.

Trädgårdsskötsel i december – Bygga en höjd säng

trädgårdsarbete-december-loft-bygg-plan

– December är den bästa tiden att ta en titt Upphöjd säng i trädgården att bygga upp.

täckt med fleece eller löv

trädgårdsarbete-december-grönsaker-upphöjd-säng-fleece-skydda

– Grönsaker som fortfarande ligger på sängen ska vara skyddad med fleece eller löv kommer. Blad, brysselkål och grönkål kan skördas i frostfria perioder fram till slutet av januari. Lammsallad och spenat kan lätt övervintra under detta skyddande lager i grönsaksplattan eller i upphöjda sängen.

Skyddande halmskikt

trädgårdsskötsel i december höjd säng-grönsaker-halm-skydda-vintern

– I milda områden kan brysselkål skördas färska från sängen fram till januari. Lite frost skadar inte kålen, tvärtom ser det till att buketterna får rätt doft. Temperaturen under noll ökar sockerhalten i dessa grönsaker. I kallare områden är det dock lämpligt att skydda brysselkålen från frosten utanför med fleece.

Groddar

trädgårdsarbete december groddar fönsterbrädan sallader

– De första, mycket färska skotten av grönsaksväxter dyker upp i december. Det här kallas Groddar. Speciellt nu på vintern ger de viktiga vitaminer och mineraler. Du kan ta in groddarna och placera dem på en fönsterbräda som inte är soligt. Du måste fukta dem några gånger, vid cirka 20 graders värme hemma fortsätter de att gro och trivas. Du kan använda dem bra när du lagar mat.

Skörda rotfrukter

trädgårdsarbete december rotfrukter skörd

– I december blir det kallt överallt här, så det är dags att ta bort frostkänsliga rotfruktsorter från marken. Detta gäller särskilt rotselleri, morot och rödbetor.

Skörda rotfrukterna bäst i torrt väder. Då blir arbetet enklare för dig än på våtmark. Endast friska grönsaker används för lagring, annars är det lätt att bära sjukdomar till vinterförvaring.

– Det är bäst att lägga rödbetor och knölar i lådor med fuktig sand och sedan lägga dem på en sval plats. Den idealiska platsen skulle vara en mörk källare med rumstemperatur på 2-4 grader Celsius och en luftfuktighet på cirka åttio procent, om du hade en såklart.

trädgårdsarbete-i-december-vad-annat-kan-göras-där