20 idéer för vattenspel för trädgården – harmonisera själ och sinne

vatten funktioner för trädgård fontän klassisk dekoration idé romantisk

de Vattenspel för trädgården eller uteplats är inte bara vackra och trendiga, men också användbara. De är ett viktigt trädgårdselement som säkerställer gott humör och välbefinnande, och inte bara på varma sommardagar. Det lugnande stänk av vatten har en terapeutisk effekt på människors hälsa.

Vattenfunktioner för trädgården eller uteplatsen – skapar ett blickfång

vatten funktioner för trädgård svamp idé regn imitation metall

Tack vare den nya tekniken kommer att vara idag Vattenspel för trädgården och uteplats i alla tänkbara former och storlekar, tillverkade av högkvalitativa högteknologiska eller klassiska material. Du kan vara säker på att trädgårdsfontänen snart kommer att bli din familjs favoritställe. Vattnet har alltid en stark, nästan obeskrivlig attraktion för människor.

Moderna eller klassiska vattenfunktioner för trädgården?

vatten funktioner för trädgård fågel bad fisk figur järn

Du kan välja mellan en mängd olika mönster. De moderna trädgårdsvattenfunktionerna kräver ingen vattenanslutning, men har tysta och justerbara pumpar med garanterad livslängd. De flesta levereras som kompletta vattensystem.

Köp en trädgårdsfontän eller bygg den själv?

vatten funktioner för trädgård skålar lera vattenfall modern

Fontänerna i rostfritt stål är moderna och eleganta och väger mycket mindre än naturstenens vattenfunktioner. Terrakottafontänerna eller keramiska fontänerna är robusta och klassiska – perfekta för däck eller uteplats. En person utan särskild teknisk kunskap och utan specialverktyg kan själv konstruera sådana fontäner med hjälp av en keramisk blomkruka. En designerfontän med ett vattenhjul ger trädgården en unik touch. Du kan bygga en av gamla eller nya slipskivor.

Vattenfunktioner – enkel montering

vatten funktioner för trädgård zen skål vattennivå småsten blommor

En vattenfunktion är enkel att installera – du behöver inte anlita en hantverkare. Ändå bör man ta reda på de specifika egenskaperna hos det valda materialet innan man bygger eller installerar det. Trädgårdsfontäner som inte behöver begravas i marken är också lämpliga som inomhus- eller terrassfontäner.

Dammen – en modern variant för vatten i trädgården

Damm skapar trädgårdsodling vackra blommor

Istället för design med vattenfunktioner, en trädgård och uteplats kan en damm skapas. Du behöver inte så många liter vatten för det. Det kan se ännu bättre ut om du planterar hårda näckrosor. De blommar från vår till höst i alla färger utom blått och lila. Vintertäta näckrosor kan lämnas i vattnet på vintern. En miniträdgård med en liten damm är en bra idé för hem med begränsat utomhusutrymme.

Vacker trädgård fontän att göra själv

Trädgårdsbyggnad vatten fontän hink dekorationer

Fontäner och andra vattenfunktioner kan också göras enkelt och individuellt själv. Du kan bygga olika konstruktioner av sten eller betong för detta, eller så kan du använda befintliga färdiga föremål, till exempel skoporna ovan. Du kan skapa ett vackert vattenfall med en pump. Dekorera med stenar, glasdekorationer eller vad du nu kan tänka dig.

Trädstam – vattenfunktion

Rustikt vatten har designidéträdgård

Det är också snabbt och enkelt att arbeta med Holt. Vi tycker att denna idé är mycket trevlig, där gamla trädstammar användes för att göra ett babblande vattenfall. Stockarna staplades ovanpå varandra, med vattnet som föll från en stock till den andra. Därifrån pumpas vattnet tillbaka till den övre trädstammen.

Vattenfunktioner i rostfritt stål – elegant design

Modern vattenfontän fontän rostfritt stål

Dessa dekorationer, för vilka vatten också används, ser väldigt moderna ut. Detta krusar inte, men är visuellt ett fint blickfång, eftersom det glider ner längs bollen och stöden och skapar intressanta vågor och mönster. En sådan dekoration kan också göras av betong.

Intressanta vattenfunktioner med vattenburkar och blommor

Moderna trädgårdskopor blomkrukor trädgård fontän

Även för denna idé återvanns gamla föremål. Förutom hinkar är det vattenburkar som alla har planterats med vackra blommor. Om du har liknande föremål som inte längre är användbara, betrakta dem som en vattenfunktion av denna typ.

Vattenfontän för uteplats

Vatten trädgård idéer fontän design trä staket

Vattenväggar utomhus

Inomhus vatten vägg design trädgård fontän

Idéer för vacker vattenträdgård

Natursten fontän trädgård vatten

Integrerad vattenbrunn

Infälld fontänsten

Trädgårdsfontän – modern design 

Vatten har fontän bakgrundsbelysning designidéer trädgård

Fyrkantig trädgård fontän design ovanlig

Natursten fontän design terrasserad på 3 nivåer

Klassiska idéer för trädgårdsarbete med vatten

Vatten trädgård modern vatten fontän svart fyrkant

Vattenspel trädgård uteplats idéer vatten trädgård