Att bygga ett växthus i glas – inspirerande designidéer för hobbyträdgårdsmästare

Glasväxthus Glas Gruninger-Botanisk trädgård-av Buehrer-Wuest Architects

Växter trivs väldigt snabbt i ett glasväxthus. Hur fungerar detta? Tack vare växthuseffekten värms luften upp och skapar ett gynnsammare klimat för växttillväxt. A Glasväxthus är helt genomskinlig, genomskinlig och lätt att rengöra. Glasplattorna erbjuds i olika tjocklekar. Men de har många fördelar – deras kemiska och fysikaliska egenskaper förändras inte ens efter ett decennium.

Glasväxthus – en oas för exotiska växter

Glas växthus bygga Japan Nagano kamouflage hus

Den där Glasväxthus hittar många följare. När man sätter upp ett sådant växthus bör man dock tänka på bra ventilation, isolering, möjligheter till skuggning och, om möjligt, klimatkontroll. Följande revolutionerande växthusdesigner som vi presenterar för dig är bra exempel på hållbar arkitektur från hela världen.

Glasväxthusdesign från Japan

Växthusglas snedställt Nagano Japan

Den japanska arkitekten Hiroshi Iguchi presenterar sin extravaganta gröna bostad. Den där Glasväxthus med sluttande tak kallas Camouflage House och är bara förmodligen ett växthus. Det erbjuder både känsliga växtarter en övervintringsplats, liksom mysigt boende för trädgårdsmästaren och en skyddad plats att arbeta eller koppla av.

Modernt glasväxthus – varje trädgårdsälskares dröm

Mellanplåtar Greenhouse-Bristol Skills Academy

Rumsskivor glasväxthus är ett projekt av Anne Romme och konstnär designad av N55 för South Bristol Skills Academy. Den stabila, hållbara sexkantskonstruktionen är baserad på sjöborrens geometri. Det är också multifunktionellt och erbjuder perfekta förutsättningar inte bara för växtodling, utan också för okonventionell undervisning.

Modernt glasväxthus – Globen med ett system som används för fiskodling

The-Globe växthus-takinstallation

Globen (Hedron) är en innovativ Glasväxthus för stadslandskapet. Det hållbara projektet av UrbanFarmers ger en utmärkt takinstallation utrustad med ett bevattningssystem där exotiska växter, grönsaker kan odlas och fisk kan odlas.

Slående konstruktion av stål och glas rymmer exotiska växter

Växthusdesignidéer glas- och stålkonstruktion

Den moderna Glasväxthus gjordes av Buehrer Wuest Arkitekter designad och byggd i Grüninger botaniska trädgård, Schweiz. Det imponerar med sina futuristiska former, inspirerade av naturen. Schweiz är helt klart ingen tropisk oas. Ändå erbjuder strukturen av glasplattor och stål, som är skyddad mot rost, boende för flera tropiska växtarter – bananer, papaya och andra. Ett mer gynnsamt klimat med diffust ljus skapas under glaset för växttillväxt. Naturligtvis ställs höga krav på en sådan konstruktion och verktyg.

Växthus Gruningen-Botanisk Trädgårdsdesign

Modernt växthus-i-Schweiz-tillverkat av glas botanisk trädgård

Buehrer Wuest Architects-Greenhouse-Design Metal-Glass Construction

Glasväxthus tillverkat av återvunna vindrutor

Vindrutor skyddar för exotiska växter

Författaren till detta projekt heter Sebastien Ramirez. Det är intressant Glasväxthus illustrerar tydligt hur alla föremål från vardagen kan antingen återanvändas eller återvinnas. Glasrutorna erbjuder mycket bra värmeisolering.

Växthusrutor Sebastien Ramirez Frankrike

Återvunnen vindrutans växthusdesign

Design växthus-Ramirez vindruta-återvinna