Gör trädgården lättskött – Dessa 10 exempel kan ge dig en idé!

Trädgård lätt att underhålla utan gräsmatta Boccia strö

Luta dig bara tillbaka och njut av trädgården – en dröm! Om du vill göra din trädgård lättskött ska du framför allt lita på rätt material och vara mer försiktig med plantering. Du bör definitivt undvika större rabatter och mycket gräsmatta. I det följande visar vi några bra exempel på lättskött trädgårdsdesign, där det irriterande trädgårdsarbetet reduceras till ett minimum. Låt dig inspireras och gör din trädgård till din favoritplats för fritid!

Gör din trädgård lätt att underhålla – boccia på bakgården

Bowlinggröna trädgårdsväxter längs trästaket

Boccia är den italienska versionen av spelet boule. För att skapa en bowlinggrön i din egen trädgård behöver du en plan yta och tillräckligt med utrymme för att spela. En spelplan bör i allmänhet ha en storlek på 28 mx 4 m. Om möjligt rekommenderas en minsta storlek på 22 x 3 m. Så denna idé är perfekt för långa, smala trädgårdar.

Trädgård grit corten stål spis Acapulco fåtölj

Eftersom boccia är ett socialt spel är det bäst att ta med några välkomnande designelement och bekväma sittplatser i din trädgårdsdesign. Här kompletteras bocciabanan med en öppen spis i Corten -stål och fyra fåtöljer i Acapulco.

trädgård lättskött korn torra prydnadsgräs olivträd

Lättskötta klätterväxter och perenner planteras i rad längs staketet. En prydnadsgrusbädd på motsatt sida erbjuder plats för prydnadsgräs och ett litet olivträd. Fairy lights upplyser innergården på natten och bidrar till den mysiga atmosfären.

Liten gräsmatta där du kan leka och leka

Trädgård lättskött smala gräsmattor Golv prydnadsgrus Betongplattor

En liten gräsmatta i trädgården är aldrig fel. En liten gräsmatta precis mitt på bakgården behöver inte så mycket underhåll och ger samtidigt barnen tillräckligt med plats för nöje och spel.

I denna vackra trädgård avgränsas gräsmattområdet av gräsmattkanter. Detta gör gräsmattan lättare att klippa och underhålla. Betong- och grusvägar skapar en fin kontrast till den gröna gräsmattan och leder till en öppen spis, täckt sittgrupp och terrass.

Trädgård lättskött gräsmatta idéer trä terrass betongkrukor växter

Lugn reträtt mitt i staden

Trädgård lättskött prydnadsgryn saftig torr bambu eldstad

Denna lilla bakgård i San Francisco är perfekt för avkoppling och chatt med vänner i frisk luft. Sittdelen är lite högre så att husägarna har utsikt över grannbacken. Eldstaden i cortenstål ligger på en lägre nivå och erbjuder en inbjudande plats för sällskapliga kvällar. Planteringen inkluderar succulenter och prydnadsgräs som trivs på den steniga marken, bambu som en sekretessskärm och en liten grönsaksträdgård.

Trädgård lättskött små moderna saftiga bambuväxter

Gör din trädgård lätt att underhålla – klipp aldrig gräsmattan igen!

Trädgård lättskötta idéer gräsmatta tegelbänk

I den här lilla stadsträdgården i London skulle det vara svårt att underhålla en riktig gräsmatta. Av denna anledning har husägarna valt en gräsmatta. Det konstgjorda materialet kan kombineras perfekt med riktiga växter och träd. Detta skapar en särskilt harmonisk helhetsbild.

Trädgård lätt att underhålla Grus trädgård Japansk lönn Boxwood boll Heuchera

Konstgräs som lekplatsyta 

Konstgräs matta trädgård lättskött moderna gunga barn bambu prydnadsgräs

Konstgräs är tillräckligt robust för att klara tungtrafik och är perfekt som en mjuk lekplatsyta. På denna bakgård i Brooklyn, New York, som ligger under en barns gunga, fungerar den som en fallabsorberande matta som också ser väldigt naturlig ut. Se bara till att användning av konstgräs endast rekommenderas på platser som inte utsätts för direkt solljus eller intensiv värme. Annars kan gräsmattan bli obehagligt varm att spela på.

Sött och romantiskt

Träterrass trädgård lättskött trädgård skjul matplats

Denna Alabama -bakgård kan vara liten, men det ser fortfarande väldigt snyggt och romantiskt ut. En hängande stol, en gungstol och ett matbord lovar avkopplande och trevliga stunder utomhus. På terrassen förvaras vanligtvis rosa blommande växter i krukor, hängande korgar eller fönsterlådor.

Hängstol för trädgårdsskjul med kamin etanol

Naturlig trädgård med bubbelpool

Trädgård lättskött natursten plattor bubbelpool runt

En naturlig trädgård, där inhemskt trä och andra växter växer, behöver lite underhåll. Med enkla designelement blir det ett paradis för människor och djur. Naturstenplattor, dekorativa grus och lättskötta växter ger denna södra Kalifornien bakgård ett frodigt utseende. Tack vare träbeklädnaden kan den runda bubbelpoolen harmoniskt integreras i helhetsbilden.

Friluftsbio i din egen trädgård

Trädgård lätt att underhålla utan gräsmatta smal utomhusbio

Vem skulle inte vilja njuta av sin middag ute och titta på en film samtidigt? De som gillar att organisera utomhusevenemang kommer att älska denna idé här. Fairy lights sträckta över sittgruppen skapar en trevlig atmosfär på kvällen.

Medelhavsstil

Lättskött trädgård Medelhavet prydnadsgryn beige golv solstolar trä damm fontän

Medelhavsträdgårdar förtrollar med avslappnad charm och är mycket lätta att underhålla. Om du vill skapa en medelhavsträdgård bör du lita på naturmaterial och varma färger. Sandstensbrutna plattor och dekorativt grus i beige skapar den perfekta bakgrunden för medelhavsväxter som lavendel, salvia, citrusträd och hibiskus. Höjdpunkten i denna Medelhavsträdgård är trädgårdens fontän av natursten, som inte bara glädjer husägaren visuellt utan också akustiskt.

Japansk zen trädgård

Japanska trädgårdsdesignidéer Lättskötta växter

Denna enkla trädgård i japansk stil har en upplyftande känsla av integritet och lugn. Trottoaren rör sig som en flod genom den smala bakgården, där strategiskt placerade vallar med växter skapar en äkta Zen -känsla.

Japansk zen garden grit rock fontän gångväg

Japanska trädgårdsbelysning gångväg accenter seltzen