Implementera den perfekta harmonin i japanska trädgårdar hemma

Japanska trädgårdar Perfekt harmoni i Zen -trädgården

Under det senaste decenniet eller tjugo åren har japansk trädgårdsdesign vuxit i popularitet i västvärlden. Kanske beror detta på vår hektiska livsstil och önskan att ha en trädgård som kräver relativt lite underhåll. Eller är det kanske på grund av fascinationen för en trädgårdsstil som är helt annorlunda i struktur och utseende än den europeiska? Den mest troliga anledningen till ökningen av intresset för japanska trädgårdsstilar är deras klängande atmosfär av harmoni och lugn.

Paviljong i japanska trädgårdar

Japanska trädgårdar fantastisk paviljong i zen -trädgården

Ursprung och historia de japanska trädgårdarna är fascinerande, men för komplext för att beskrivas fullständigt i denna nutid. Kort sagt, de uppstod ur religiös övertygelse och önskan att uppnå en balans mellan yin och yang i det dagliga livet. Varje japansk trädgårdsstil tjänade ett annat syfte som teceremonier, rekreation, förmedla glädje genom estetik. Men en särskild design, zen -trädgården, skapades speciellt för att uppmuntra till kontemplation och meditation. Detta är kanske den tystaste japanska trädgårdsstilen av alla. Ett intressant inslag i Zen -trädgården eller “Rock Garden” är att elementet av vatten ersätts med vit sand.

Zen -stil i japanska trädgårdar för harmoni och lugn

Zen -trädgård - harmoni och lugn

Fråga i princip de japanska trädgårdarna idealiserade landskap i miniatyr. Designen är ofta mycket abstrakt eller steriliserad. Allt Japanska trädgårdar innehåller vatten i någon form, vare sig det är i form av en damm eller en liten bäck. I Zen -trädgården symboliseras dessa, som redan nämnts, av den vita sanden. Vatten är elementet i balans med sten, så vatten och sten placeras tillsammans för ett harmoniskt tillstånd. Stenar eller stenar kan till och med placeras i vattnet för att representera heliga öar – hemmet för “Åtta odödliga” – en hörnsten i vissa japanska övertygelser.

Magnifik japansk trädgård

Liten damm i zen -trädgården

I väst är det inte nödvändigt att förstå hela den komplexa symboliken i en traditionell japansk trädgård för att njuta av denna unika stil och fridfulla atmosfär. Det är naturligtvis intressant att upptäcka ursprunget till ett så djupt andligt system för trädgårdskonst. Lite kunskap hjälper dig också att hitta mening i ditt eget trädgårdsområde, om det var inspirerat av det japanska trädgårdsarbetet

Från Jaz

Perfekt lugn i Zen -trädgården

Perfekt lugn i Zen -trädgårdstemplet

Perfekt avkoppling i zen -trädgården

Bro i den japanska trädgården

Färgad japansk trädgård

Harmoni i den japanska trädgården

Zen -trädgård - harmoni och lugn

Magiskt vattenfall i den japanska trädgården

Japansk zen -trädgård på vintern