Kombinera och ta hand om en snöflingblomma – vilka blommor är bra kombinationspartners?

Om du letar efter en permanent blommande växt för trädgården, balkongen eller terrassen, är snöflingan blomman precis rätt val. Det krypande marktäcket, som kommer från Afrika, är inte bara idealiskt för rabatter, utan imponerar också som en hängande växt i blomlådor och hängande korgar. Men vad händer med snöflingblomman? Vi ger dig några tips och idéer om vilka andra växter du kan kombinera snöflingblomman med för att skapa vackra arrangemang.

Kombinera snöflingblomma – egenskaper hos den vackra växten

Kombinera snöflinga blomma - sätt små och stora sorter i rampljuset

En lång blomningstid kan förväntas med denna marktäckare, som också är känd under namnet Bacopa eller Sutera. Men när blommar snöflingblomman (Sutera cordata) egentligen? Från omkring maj till oktober glädjer det oss med sin prakt av blommor. Blommorna imponerar med sin vita färg, som namnet antyder. Faktum är att de är så många att de verkar som att sängen eller planteringen är täckt av snö. Men alla som tror att vit är den enda möjliga blommans färg har fel. Du kan också hitta sorter i delikat lila och rosa, så att du kan kombinera den vita snöflingblomman för att få vackra och kontrasterande färgkombinationer.

Snöflinga blommor – vad du behöver:

Hängande blommor för trädgården, terrassen eller balkongen i vit färg

Eftersom detta är ett marktäcke är det bara logiskt att denna växt inte ska bli särskilt hög. Men hur hög blir snöflingblomman? Med Bacopa finns det en Höjd förväntas från 15 till 20 cm. För att utvecklas väl behöver den ett soligt till delvis skuggat område Plats, men utan den brinnande middagssolen, och borde hälls regelbundet kommer. Det innebär att hålla jorden fuktig men undvika vattenloggning. Vänta tills jorden har torkat ungefär en tum och vattna sedan växten. För att skapa ett lämpligt arrangemang, när du kombinerar snöflingblomman, bör du välja växter som har liknande eller identiska krav.

Kombinera snöflinga blomma - vilka blommor är lämpliga

Satura är också relativt lättskött när det gäller Näringsbehov. Ett flytande gödningsmedel varannan vecka är tillräckligt. Om du vill kombinera snöflingblomman, kom ihåg att den växer ganska överdådigt. Så planera en Växtavstånd på 20 cm så att de enskilda plantorna inte stör varandra. Normal krukväxt från handeln är idealisk. För att undvika ruttnande rötter från vattendrag kan du lägga till ett dräneringsskikt. Skära det blir bara innan du övervintrar snöflingan, det vill säga innan du flyttar den till vinterkvarteren eller när det är absolut nödvändigt att förkorta enskilda skott. Annars kommer du att hindra växten från att utveckla frodiga och täta blomställningar.

Snöflinga blomma kombineras med andra blommor

Kombinera snöflinga blommor - vita, rosa eller lila blommor som accenter i arrangemanget

Innan vi ger dig några blommor som du kan kombinera med snöflingblomman vill vi betona att den också är extremt vacker att se på som en exemplarväxt. Om den vita färgen ensam är för tråkig för dig kan du välja andra blommafärger istället eller blanda den vita med färgade. Dessa exemplar fungerar särskilt bra som hängande växter:

Angelonia (Angelonia angustifolia)

Snöflingblomma kombineras med Angelonia angustifolia med druvliknande blomställningar

Angelonias är årliga blommor med blommor i vitt eller blå-lila som blommar från maj till oktober och kan kombineras perfekt med snöflingblommans. Växterna växer upprätt och är därför bäst lämpade som en rygg eller mittpunkt i ett arrangemang med Bacopa.

Snöflinga blomma kombinera med begonier (Begonia)

Snöflinga blomma kombinera med begonier i valfri färg

Välj vilken blomfärg som helst på begonierna som partner för snöflingblommorna, som du kan njuta av från april till september. Skapa kombinationer av liknande nyanser eller kontraster med vita snöflinga blommor och en stark blomfärg på begonierna. Bladfärgerna och mönstren på begonierna är riktiga blickfång och fantastiska tillägg till den känsliga bacopa. Du kan ta reda på hur du kombinerar isbegonier i den här artikeln.

Blå Mauritius (Convolvulus sabatius)

Blå Mauritius (Convolvulus sabatius) som en hängande växt med suteraplantor

Detta är en vacker flerårig blomma med blå-lila blommor som liknar de hos petunior. Blå Mauritius blommar också från maj till oktober och är därför den perfekta kombinationspartnern under hela säsongen.

Färgad nässla (Coleus)

Kombinera snöflingblomma med färgad nässla (coleus) för en vacker kombination med blommor och bladfärger

I stället för blommor imponerar detta magnifika exemplar med vackra bladfärger i rött, koppar, gult eller grönt. Så du får tillräckligt med färgval att experimentera med när du kopplar ihop snöflingblomman. Den fleråriga växten skapar textur och färg på terrassen eller balkongen på ett särskilt intressant sätt.

Calibrachoa

Kombinera snöflingblomma med Calibrachoa - färgglada färger

Liksom de flesta blommor vi har listat blommar calibrachoa från maj till oktober. Den årliga blomman påminner om petunien med sin blomform och finns även i en mängd olika färger. Deras hängande skott gör dem perfekta för att hänga korgar och för att kombinera dem med suteran.

Snöflinga blomma kombinera med diascia

Kombinera med Diascia Snowflake Flower för känsliga blommor

I upprätt och hängande form representerar Diascia i sin tur en årlig blomma med både starka och känsliga nyanser av apelsin, rött och plommon. Blomningsperioden äger rum från maj till oktober, så att blommorna alltid kommer att ge vackra färger tillsammans, om du kombinera dem med snöflingblomman.

Elfspegel (Nemesia)

Snöflinga blomma kombinera med tomte spegel (Nemesia), som påminner om pensé

De årliga tomtespeglarna blommar från juni till oktober, vilket ger extra färg till ditt arrangemang lite senare. Alvspegeln påminner något om penséerna när det gäller sin blomform, men de är betydligt mindre i storlek. Så perfekt om du vill skapa ett särskilt känsligt arrangemang. Om du vill kombinera den med snöflingblomman har du det svåra valet mellan olika färger och färgkombinationer.

Fuchsia (Fuchsia)

Fuchsia med hängande blommor som partner för Bacopa

Fuchsia är också perfekt för en fin blandning av färger, eftersom den finns i olika färger. Den fleråriga växten blommar från maj till september och är lika lättskött som Bacopa.

Pelargoner (Pelargonium)

Plantera stående pelargoner (Pelargonium) i en korg med snöflingblommor

Pelargoner är klassikerna för krukväxter utomhus, varför det inte är konstigt att de kombineras lika underbart med snöflingblomman. De är också fleråriga och finns i olika färger. Dessutom har du valet mellan hängande och stående sorter, så att du kan skapa vackra kombinationer när det gäller textur och höjd (t.ex. stående pelargoner som bakgrund och sutera framför den eller som ett centrum och snöflinga blommor runt den).

Snöflinga blomma kombinera med petunior (Petunia)

Petunior (Petunia) för att göra snöflinga blommor - blanda stora och små blommor

En annan populär klassiker för lådor, krukor och hängande korgar är naturligtvis petunierna. Och valet av färger och färgkombinationer är verkligen en av anledningarna till det. Med en blomningstid från maj till oktober är de perfekta för en kombination med snöflingblommor, där du har ett stort urval av färgkombinationen och du kan anpassa dina utomhustextilier själv. Men undvik att hänga petunior. På grund av deras stora blommor skulle de stjäla showen från Suteras känsliga blommor.

Wollziest (Stachys byzantina)

Wollziest (Stachys byzantina) med silvergröna blad och röda eller rosa blomställningar

Den Wollziest kan vara ett eller två år gammal och blommar från juni till augusti i de vackra färgerna rött och rosa. Men det är inte allt som imponerar på denna växt. Den har vackra silverfärgade löv, som inte bara visar upp sina egna blomfärger underbart, men naturligtvis också dess kombinationspartners. Så om du kombinerar Wollziest med snöflingblomman får du ett unikt arrangemang som kommer att föra allas uppmärksamhet till din balkong eller terrass.

Kombinera snöflinga blomma – idéer för arrangemang

I vitt och grönt

Pelargoner, vintergröna, gröna liljor, snöflinga blommor för ett vitgrönt arrangemang

De som föredrar det kan helt enkelt använda de neutrala färgerna vitt och grönt för blomsterarrangemanget. Du kan få en sådan kombination med det här exemplet:

A – pelargoner (Pelargonium “Allure White”)

B – grön linje (Chlorophytum comosum)

C – Stor periwinkle (Vinca major)

D – Snöflingblomma (Sutera “Abunda Giant White”)

Vita pelargoner och penséer, sparris, murgröna och elvspeglar i blomlådan framför fönstret

Eller vad sägs om denna variant?

 • vit pensé
 • vita pelargoner
 • murgröna
 • Sparris ört
 • Elven spegel

Färgglada planteringsskål

Pelargon, drakarträd, verbena, vintergröna, murgröna i en planterare för trädgården

Det blir lite mer färgstarkt i det här exemplet. Lila, rosa och lavendel kommer till sin rätt framför det ojämna drakträdet och låter inte de neutrala vita blommorna hos snöflingblommorna stå i centrum. Du behöver följande växter om du vill kombinera snöflingblomman på detta sätt:

A – Geranium (Pelargonium “Tango Hot Pink”)

B – Verbena (Verbena “Lanai Blue”)

C – Snöflingblomma (Sutera “Calypso Jumbo White”)

D – murgröna (Hedera canariensis)

E – Stor periwinkle (Vinca major)

F – Dragon tree (Dracaena indivisa)

Kombinera gröna och färgglada lövfärger med snöflinga blommor

Pelargoner, morning glory, impatiens, benlinje, bacopa, canna i en smal kruka

En härlig blandning av växter på olika nivåer och med olika bladfärger. Detta arrangemang erbjuder allt ditt hjärta önskar: textur, färg och variation!

A – pelargoner (Pelargonium “Savannah Hot Pink Sizzle”)

B – Morning Glory (Ipomoea “Sidekick Black”)

C – Morning Glory (Ipomoea “Sidekick Lime”)

D – Impatiens “Sonic Sweet Cherry”

E – Club Lily (Cordyline)

F – Snöflingblomma (Sutera “Calypso Jumbo White”)

G – Canna “Pretoria”

Silverfärgat arrangemang

Elfspeglar, mjölkgräs, ullziest och vit snöflinga kombineras för silverprakt

Endast fyra växter utgör detta blomsterarrangemang, men de har allt. De eleganta silvergröna lövfärgerna harmoniserar underbart med älvspegelns lila-färgade blommor, men ger också de faktiskt enkla vita blommorna i Sutera tillräckligt iögonfallande. Så här kan du kombinera snöflingblomman för detta arrangemang:

 • Bakgrund: Elfenspiegel “Blue Bird”
 • I mitten raden: Spurge (Euphorbia “Glacier Blue”) och Wollziest (Stachys byzantina)
 • I förgrunden: Snöflinga “Gulliver White”

Frodig hängkorg

Calibrachoa, petunier och begonier i kombination med vita snöflingblommor

Detta arrangemang, som helt enkelt är perfekt för att hänga korgar, är påkostat och färgstarkt. Rött kombineras med rosa och kompletteras av de hängande, gröna och vita skotten på snöflingblommorna. Ett riktigt blickfång på varje terrass eller balkong!

 • Calibrachoa “Superbells Dreamsicle”
 • Petunia “Supertunia Bordeaux”
 • Snöflinga blommor “Snowstorm Giant Snowflake”
 • Begonia “Santa Cruz”

Enkelt och enkelt för den stora hinken

Kombinera snöflinga blomma med buxbom i hinken vid ingången

Ett arrangemang kan inte vara enklare! Har du ett lådträd i en hink som du skulle vilja krydda lite? Hängande växter eller krypande markskydd är perfekta för att fylla i det fria utrymmet mellan häckväxten och kanten av badkaret och lägga till några vackra blommor samtidigt – oavsett om du kombinerar den vita, rosa eller lila snöflingblomman på detta sätt.

Färgglada blommor med en vit accent

Gula kappor, petunier och calibrachoa som färgglada accenter till den vita bacopa

Om du vill ha mycket färg på terrassen eller balkongen utan att färgerna krockar, skulle denna kombination vara en bra idé. Du kan kombinera snöflingblomman på detta sätt genom att lägga till följande blommor till den:

 • Gul udde (osteospermum)
 • Petunior i ljuslila
 • Calibrachoa i lila

Idé för vackra blomsterarrangemang i badkaret, blomkrukan, blomlådan eller i den hängande korgen