Stigen i trädgården – 18 fantastiska idéer gjorda av olika material

stenväg i trädgårdsfogarna mossa natur design staket sten trädgård

Vad är trädgårdsvägar för? Du bjuder in oss att utforska det omgivande området, gå ut ur huset och njuta av det vackra utomhus! Även på din egen bakgård kan en väl anlagd stig locka dig att ta en kort promenad, där du kommer att sakta ner i gårdsramen och först märka hur vacker naturen är ute! Idag ska vi visa dig 18 förtjusande idéer för Stigen i trädgården, för att skapa din drömträdgård och hur du stylar den! De sträcker sig från den mycket enkla asfalterade vägen genom den skuggiga skogen till en bred trädkantad stig där du kan gå romantiskt hand i hand. Njut av de vackra bilderna och låt dig inspireras av idéerna för vägen i trädgården!

Stig i trädgården – träbjälkar som stegplattor på stigen

drivved småsten väg i trädgården idé buesche

Massiva träbitar och balkar av drivved kan också användas för detta ändamål, som visas här på bilden. Tack vare dessa stegplattor som en stig i trädgården kan du nu enkelt gå genom denna svängda grusväg. Flexibla metallramar för balkarna och stenarna i deras ändar förhindrar rörelse i riktning mot de omgivande sängarna.

Stigen i trädgården täckt med gräs

trappor trädgårdsväg steg gräs mossa romantisk idé

Stålhöjningar utgör grunden för denna unika serie trädgårdstrappor; vågorna av grönt gräs som planterats ovan kräver inte klippning. Denna väg i trädgården är så mjuk att det är värt att gå barfota på den för att uppleva en unik känsla!

Trädkantad trädgårdsväg

träd ram stigen i trädgården häckar buske markskydd

Om du har en stor trädgård behöver du också stigar och lämpliga trädgårdsvägar för längre promenader. Här kombineras grus med blåsten och stigen i trädgården är inramad av träd.

Stigen påminner om ett skogslandskap

landskap skogsstig i trädgården romantisk idé att plantera stenar

Doftande tallnålsmull omger runda stegstenar som leder till ett bambuhörn och en stenfontän i denna trädbevuxna trädgård. En stig i trädgården som den här kan påminna dig varje dag om hur underbart det stora utomhus är. Om du kan replikera denna idé i din egen trädgård, kommer du att ta med lite magi till en skuggig plats i trädgården och du kommer säkert aldrig ångra det du gjorde! Tvärtom, du kommer definitivt att vara stolt över ditt lilla skogsparadis!

Modernt sätt

modern väg i trädgården pool hus design gräsmatta

I modern arkitektur finns det ofta repetitioner av strukturens linjer och former. Det är samma sak med utformningen av trädgårdsvägarna. Här kan du se fyrkantiga stenar för stigen i trädgården, kombinerat med småsten framför poolen, som tillsammans skapar ett tilltalande geometriskt utseende.

Japanska trädgårdsvägar

japansk stig i trädgården stensteg blommande växter

Gångstenar och stigar i olika former inbjuder dig att vandra genom denna trädgård i japansk stil. De stora flodstenarna är underbart inramade av lågt gräs på denna väg i trädgården och skapar en romantisk atmosfär i kombination med känsliga blommor.

Gatsten för att utforma vägen i trädgården

gatsten stenväg i trädgården blommor gult tegelhus

Tillbaka till de charmiga fritidshusen och platserna! En asfalterad stig i trädgården är underbar, det ger dig en känsla av att denna trädgård har funnits i många år, även om den är ny.

Stig i trädgården gjord av stenar i form av en flod

Landskapsdesignväg i trädgården rock garden grus gångbro gräsmatta

En komplicerad konstruktion som den här ger dig lika mycket nöje som det är roligt att gå där. En slingrande stenflod slingrar sig genom en sekundär grusbädd och inbjuder dig att koppla av där.

Fågelperspektiv för vägen i trädgården

sätt i trädgården industriell form symmetri graeser

Har du bra utsikt över din trädgård från ett fönster på första våningen? Du kan göra den bästa trädgårdsdesignen om du kunde titta på din trädgård eller gård ovanifrån. Här visar vi bara ett exempel, och det är en brant vinklad grusväg som leder till en cirkulär sittgrupp med en öppen spis i mitten. Den här vägen i trädgården är en bra idé, eller hur?

Slingrande stig i trädgården av grus

kurva grusväg park trädgård design idé gräsmatta träd

Böjda stigar kan få en liten trädgård att se större ut. Förbättra denna rymdeffekt, visuellt expandera din lilla trädgård genom att använda mindre växter i förgrunden och större, fulla av växter och träd i bakgrunden, så långt som möjligt från vägen i trädgården.

Trädgård med grusväg

grusväg i trädgårdsväxtens ramdesign

För att uppnå utseendet på löst grus som en stig i trädgården utan att oroa sig för att stenarna lämnar vägen använde landskapsarkitekten för detta utomhusutrymme en behandling som kallas chippackning. Detta används på asfalt och ger utseendet på löst grus.

Stegstenar som en trädgårdsstig

grönskande trädgårdsväg sten idé pergola

Dela upp en gräsmatta och gör din trädgård speciell genom att skapa stegstenar där. Hur man formar en stig i trädgården. Detta ger verkligen en mysig, vild ton till ditt utomhusområde.

Trasiga stenar formar vägen

stenar bana väg trädgård design idé

Oregelbundet formade stenbitar i kombination med fint grus – detta är en klassisk blandning som fungerar med många trädgårdsstilar. Marktäckande perenner fyller i luckorna mellan stenarna, medan vintergröna och blommande buskar har valts för att försköna hela utseendet på olika punkter längs vägen. Dessutom finns det alltid något underbart som du kan titta på längre tid på vägen i trädgården.

Stenplattor i trädgården

steg stenplattor väg trappa trädgård design

Stora stenplattor bildar denna iögonfallande väg i trädgården, som smälter sömlöst från en trappstig till en platt vandringsled. De ojämna naturstenplattorna verkar ha använts korrekt här och kompletteras med stora flodstenar som ramar in dem.

Kombinera mönster

trädgårdstrappor sten design idé modern sluttning säng

Kombinera stigen i trädgården med trappan. Här användes ljussten för detta ändamål. De mörka stenarna ger en attraktiv accent. De ljusa stenarna kommer till sin rätt tack vare den mörka vegetationen runt dem.

Vegetabiliska lappvägar

väg i trädgården grönsakslapp-trä-skiva-gräsmatta-design

Träskivor ser lika naturliga ut som stenar och används ofta för att skapa en väg i trädgården. I en grönsaksplåster som är indelad i enskilda sektorer bör det också finnas ett sätt att nå varje grönsak utan att få dina skor smutsiga, även efter en regnig dag. Den naturliga gränsen av trä kompletteras väl av träbanan.

Stegstenar i naturligt utseende

väg-i-trädgården-klivstenar-buesche-grönning-rhododendron

Du kan härma sten underbart med betong. Det är också ett billigt alternativ. Designa de stegstenar som nämnts tidigare. Du kan forma dessa på vilket sätt du vill. En utsmyckad stig i trädgården är mycket lämplig för en romantisk design.