Stål som byggmaterial: renässansen av återvinningsbar och miljövänlig metall!

Inom trädgård och husbyggnad vinner ett gammalt nytt material tillbaka husägarnas hjärtan. Detta är inte mindre en produkt än stål, som i det här landet bara var alltför glad för att förknippas med brinnande masugnar och dammförorenade gjuterier tidigare. Vissa husägare inser först nu att stål som byggnadsmaterial, som en återvinningsbar och därför miljövänlig metall, kontinuerligt har utvecklats under radarn av allmänt intresse.

Trädgård med stålpergola som byggmaterial och klätterhjälp för vinrankor

Termen stål omfattar alla järn-kollegeringar vars kolhalt alltid är under två procent. Stålets många användningsområden beror på dess olika egenskaper, som tilldelas materialet under tillverkningsprocessen. Stål differentieras således efter tillverkningsprocessen (t.ex.Thomasstahl eller Bessemerstahl), dess form (smidd och valsat stål) och dess sammansättning (legerat och olegerat stål). I slutändan är det stålets speciella egenskaper som gör det lämpligt för användning och Använd som en stålväggspool eller som byggnadsmaterial för tak med tak. Således, enligt dess användning, är stål också uppdelat i konstruktionsstål och verktygsstål.

Stål som byggmaterial: Med sitt glamorösa utseende säkerställer rostfria stål ett mycket speciellt utseende!

Kortenstål som dekoration vid trädgårdsentrén

Vem tror att rostfritt stål handlar om ljust polerade och korrosionsbeständiga metaller, som till exempel används allt oftare för dörrhandtag, lamputtag eller räcken, är långt ifrån sanningen. En speciell typ av rostfritt stål, Cortenstål, kommer alla att ha stött på på ett eller annat sätt och dess utseende kan knappast jämföras med den vanliga bilden av rostfritt stål.

Corten stål trädgårdsstaket växter idéer för trädgårdsdekorationer

Corten steel, ett handelsnamn för Cor-Ten steel (“cor” förkortning för korrosionsbeständighet och “tio” förkortning för draghållfasthet), är ett väderbeständigt konstruktionsstål som registrerades för patent 1932 av amerikanen Byramji D. Saklatwalla. Ett rostskikt som orsakas av vittring är det typiska varumärket för detta rostfria stål, till vilket koppar, nickel, krom, fosfor och kisel har tillsatts. Korrosionen, som uteslutande bildas på ytan, med sitt vintageliknande utseende, är i fokus för många moderna konstverk, fasadelement samt trädgårdsdörrar, staket och sekretessskärmar, som därmed erbjuder en extremt attraktiv visuell stimulans. När det gäller trädgårdsdesign har Corten -stål nu blivit en del av den moderna inventeringen.

Stål som byggnadsmaterial: lamelltaket och pergolan, det attraktiva pluset på terrassområdet!

Stål som byggmaterials takläggning för uteplatsidéer

En genomtänkt landskapsplanering med trädgård och pool inkluderar också terrassen, som med ett modernt tak eller en pergola blir en visuell och skuggig höjdpunkt. Termen pergola är inte alls produktiv, eftersom den faktiskt hänvisar till det klassiska trädgårdselementet och ramen i prydnadsträdgården.

Stål som byggmaterial Solskydd för terrassen

Dagens moderna altanstak, lamelltak, består av stålstöd som kan installeras direkt på huset och dess tak eller fristående. I likhet med en vinterträdgård kan lamelltak också inglasas och därmed erbjuda tillräckligt skydd mot vind och väder utöver tillräckligt med solskydd.

Välj en stålpergola för din terrass och balkong

Kapslarna är utrustade med moderna trädgårdsmöbler och är den perfekta platsen att njuta av din lunch eller kaffe utomhus. De mest automatiskt justerbara lamellerna på lamelltaket är också förutbestämda för att sola och är tack vare det använda materialet extremt stabila och flexibla.