Visa succulenter som hänger – idéer för design med hängande växter för inomhus och utomhus

hängande succulenter uppvisar design hemma växtjord glasbehållare inredning

Hängande växter eller klätterväxter verkar växa i popularitet. Du hittar dem nästan var som helst i hängande korgar, miniträdgårdar, tekannor, levande kransar eller på vertikala trädgårdar. De ser fantastiska ut, särskilt där de kombineras med andra växter och tillför mycket charm och karaktär till alla arrangemang. Av denna anledning kommer vi i det här inlägget att koncentrera oss på de möjliga varianterna om du vill hänga dina succulenter hemma eller utomhus. Vissa liknar bildramar medan andra kan vara i form av bokstäver. Beroende på din estetik och väggutrymme, kommer du säkert att hitta något som tar dig lite närmare en vacker vertikal trädgård.

Vilka typer av succulenter att designa hängande

hängande tallkottar succulenter närbild

Att ha växter i ditt hem är alltid snyggt, och de har blivit allt populärare de senaste åren. Många människor försöker maximera den lilla touchen av grönt i sitt bostadsutrymme och få in hängande trädgårdar i sitt hem. Att ha växter i ditt hem hjälper inte bara luftkvaliteten utan ger bokstavligen lite liv åt dina statiska möbler.

vägghängar succulenter touch av grön träram bordsvägg

När du saknar den mängd växter du behöver finns det alltid en lösning på dina väggar. Succulenter fungerar bra för denna typ av placering eftersom de växer långsamt och kan dröja mellan vattningarna. Så det skulle inte vara så mycket krångel att hålla dessa växter vid liv, och du behöver inte ha någon trädgårdskunskap för att göra det. Många tillverkare har skapat hängande och snygga succulenter i planteringar som du kan använda för att infoga din favoritsort. När det är klart blir resultatet ett vackert utbud av gröna färger och texturer som kan vara ett uttalande i alla rum.

rostigt rustikt rutnät gammal enhet använder succulenter hängande vägg

Om du är någon som alltid har hängt i korgar men gillar succulenter kanske du undrar: ”Vad är mina alternativ?” Det finns gott om saftiga växter som hänger som är perfekta för att hänga i korgar. Vissa succulenter är bäst tillåtna att växa långa eller direkt från en kruka. Det finns dock många ovanliga sätt att odla succulenter som hänger i olika möbler, så att du kan lägga till en intressant touch i ditt hem.

Senecio Rowleyanus – ärtväxt

senecio rowleyanus hängande blomkruka position tegelvägg hörn

Ursprungligen infödda i Sydafrika, är dessa växter eftertraktade för sin skönhet och mångsidighet. De ser bra ut var du än håller dem, vilket ger ytterligare en dimension till ditt arrangemang. Från hängande korgar till små tekoppar kan ärtväxten fånga människors uppmärksamhet. Stammarna kan vara upp till 90 cm långa och förbli hängande som succulenter. När de skärs delas stjälkarna i två eller fler och fortsätter att växa. Stammarna är fodrade med små, runda, ärtliknande gröna blad. Dessa växter är inte frosttoleranta.

Senecio Herreianus eller hängande trasa

senecio herreianus växt krukpress trä satt upp utanför trädgårdsdesign ser fräsch ut

Dessa liknar mycket den vanligare Senecio Rowleyanus. Skillnaden ligger dock i formen på de gröna bladen. Dessa har spetsiga och ovala blad snarare än runda. Stammarna kan bli upp till 90 cm långa. Skurna stjälkar kan överföras och rotas ganska enkelt. De klippta plantorna delar sig och kommer att fortsätta växa. Dessa succulenter ser också vackra ut i hängande korgar, men kan också planteras som marktäckare. När de är i marken kryper de och draperar jorden. Du måste därför skydda den hängande trasan från frost.

senecio herreianus blomkruka som hänger upp rött staket trä utomhus trädgård

Etablerade växter är torktoleranta. Du behöver jord med bra dränering och vatten när det är torrt. Placera succulenterna hängande i ett delvis skuggat område bort från intensiv eftermiddagssol. De producerar vita fluffiga blommor som luktar vanilj.

Sedum Morganianum (orm sedumväxt)

sedum morganianum stonecrop solljus porslin kruka blommor

Dessa är infödda i södra Mexiko och liknar mycket Sedum Burrito. Skillnaden ligger i bladens form. De har längre och plattare limegröna till blågröna blad som är spetsiga. Liksom Sedum Burrito är de mycket populära växter som används i hängande korgar eller som bakväxter i olika arrangemang.

sedum morganianum ormar sedumväxt som hänger på väggen

När du har planterat ormsedum är de mycket torktåliga. Du behöver endast väldränerad jord och vatten när det översta lagret av jorden är torrt. Ge växten en god drink och vänta på att jorden torkar igen innan du vattnar igen. De gör det bäst med starkt men indirekt solljus.

Växtpallar

pall naturligt träplanter saftig dekoration vägghängande

När det gäller inredning har pallarna varit väldigt trendiga i flera år, vilket beror på deras mångsidighet. Dessa har också ett tilltalande rustikt utseende, och du kan måla dem som en väggram som bar trä eller som du vill.

trästaket succulenter ordna växter träram utställning hängande trädgårdar vertikal innergård

Om du vill ha fler växter men inte har plats för dem kan du skapa en vertikal trädgård. Det finns specialtillverkade planteringar som gör att du kan fylla dem med en mängd hängande succulenter. Annars kan du bara plantera en vanlig palett. Massor av kreativa sinnen runt om i världen skapar dessa också som vägghängningar, och allt du behöver göra är att lägga till växterna.

Plantera succulenter som hänger i en trådkorg eller som en krans

hängande korgkedja saftigt hus trädgård solsken

Trådkorgar är också ett bra alternativ eftersom de låter dina succulenter rinna ut ordentligt varje gång du vattnar dem. För de kreativa typerna som gillar att leka med sina växter är det här rätt sätt att placera sådana växter i en hängande position.

Geometrisk järnplanter som hänger från succulenter

Använd trådkorgarna som du kantar med mossa eller en kokosfiber och inte den robusta plasten eftersom succulenterna du planterar behöver mycket snabb dränering. Hardy succulenter håller sig ute året om, men behöver ibland lite kärleksfull vård på våren, annars behöver de väldigt lite vatten.

visa hängande succulenter design hemma växtkransar själv gör färgglada

En färgstark krans är också ett bra sätt att välkomna någon till ditt hem eller hänga dem på din vägg. För att vattna kransen, blötlägg hela kransen helt enkelt i vatten i några minuter, vattningsfrekvensen beror på var du bor. Vi hoppas att våra förslag var inspirerande för dig och att du kan implementera dem själv hemma.