Oletko taiteen ystävä? Täältä löydät 10 parasta MF Hussain -maalausta

M.F. Hussain tai Maqbool Fida Hussain oli yksi Intian suosituimmista ja tunnetuimmista maalareista, joka sai myös suurta arvostusta työstään kansainvälisillä perusteilla. On olemassa useita MF Hussain -maalauksia, jotka ovat tehneet Intiasta ylpeän. Lähes kaikki MF Hussainin maalaukset koskivat intialaisten naisten kauneutta.

Hän aloitti maalausuransa vuonna 1937. Hänellä oli alussa vaikeaa työskennellä intialaisen elokuvan aarteiden maalaamisen parissa. Pian tämän suuren taiteilijan lahjakkuus kääntyi, kun hän sai mahdollisuuden maalata maisemia. Vaikka hänellä oli monia maalauksia, joita arvostettiin maailmanlaajuisesti, suurin osa hänen urastaan ​​ympäröi myös monia kiistoja. Olipa olosuhteet mitkä tahansa, taiteilijalla on hienoja töitä MF Hussainin kuuluisien maalausten luettelossa. Katsotaanpa nopeasti joitain MF Hussainin maalauksia kuvauksineen:

10 parasta MF Hussain -maalausta:

Tässä on kymmenen MF Hussainin parasta maalausta, jotka ovat todella ihme koko maailmalle:

1. M.F. Hussain Äiti Teresa -maalaus:

MF Hussain maalauksia

Suuri työ, jonka äiti Teresa oli tehnyt maan hyväksi, kiinnosti taiteilijaa melkoisesti, joten hänellä ei ollut aikaa tehdä äidille omistettua maalausta. Äiti Teresan maalaus M.F. Hussain kuvaa legendan auraa hieman tarkasti. vaikka monet, jotka eivät olleet tyytyväisiä siihen, miten taiteilija maalasi nämä sarjat, oli monia, jotka rakastivat hänen työtään.

Maalauksesta tuli suosittu, koska legenda esitettiin elävästi maalaussarjan kanssa. Yksinkertaisen ja hienovaraisen käytön ansiosta nämä maalaussarjat tekivät suuren vaikutuksen katsojiin. Maalauksen kauneutta voidaan arvioida sillä, että maalaus esiteltiin Christien huutokaupassa yli 1 miljoonan euron arvosta.

2. M.F. Hussain -hevosmaalaus:

mf-hussain Hevosmaalaus

Taiteilija MF Hussainin maalaukset eivät olleet vain maisemasta, vaan he pitivät myös villieläimistä. M.F. Hussain -hevosmaalaus oli selvä todiste tästä. Suurin osa M.F. Hussainin maalaukset kuvaavat hänen ikuista rakkauttaan hevosia kohtaan, sillä hevosia pidetään intialaisen mytologian mukaan dynaamisen ja voimakkaan energian rinnalla. Tämä taiteilijoiden maalaus myytiin Sothebyn huutokaupassa huikealla 1,3 miljoonan hinnalla.

Maalaus sai suurta huomiota tässä käytettyjen värivalintojen vuoksi. Tämä maalaus tuli suosituksi nimellä “Hevonen, joka katsoi taaksepäin”, ja siinä oli tyypillinen taiteilijan aivohalvaus, joka teki maalauksesta erikoisemman myös maailmanmarkkinoilla.

3. M.F. Hussain Madhuri Dixit -maalaus:

mf-hussain Madhuri Dixit -maalaus

Madhuri Dixit oli yksi niistä harvoista näyttelijöistä, jotka vaikuttivat taiteilijaan tyylillään ja persoonallisuudellaan, jonka vuoksi taiteilija päätti kuvata hänet kankaalleen. Hän teki monia näyttelijän kuvia, jotka osoittivat näyttelijän kauneuden parhaalla tavalla. M.F. Hussain Madhuri Dixit -maalaus oli myös yksi harvoista, joka sai yhtä paljon kritiikkiä ja kiistoja, koska se sai arvostusta.

Maalaus esitteli näyttelijän lukemattomia tunnelmia ja lopullinen maalaus oli yleisölle taikuutta. Se on yksi maalauksista, jota aina vaalia hänen upeasta työstään ja maalaustyylistään.

4. M.F. Hussain Hindu Jumaluuksien maalaukset:

mf-hussain Hindu Jumaluuksien maalauksia

Hussain oli yksi niistä taiteilijoista, jotka olivat kuuluisampia häntä ympäröivistä kiistoista. Monista hänen tekemistään maalauksista M.F. Hussainin kiistanalaiset maalaukset olivat hindulaisten jumalien maalauksia. Monet ihmiset syyttivät taidemaalaria siitä, että hän esitti hindulaisia ​​jumalia epäkunnioittavasti.

Kiistat tulivat sensaatiomaisemmiksi MF Hussainin maalausten kuvilla. Taiteilijan esittämät kuvat herättivät paljon negatiivista silmää ja taiteilija sai paljon kielteistä vastausta.

5. Nukketanssijat:

mf-hussain-nuketanssijoiden maalaus

Top 10 M.F. -luettelossa Hussain -maalauksia, yksi maalaus on myös nuketanssijoiden maalaus. Monet ihmiset eivät ole tietoisia siitä, että taiteilija rakasti valtavasti leluja, joten hän ei koskaan menettänyt tilaisuutta kuvata maalauksissaan ikuista rakkauttaan heitä kohtaan..

Maalaus sisälsi monia elementtejä, kuten nainen, hevonen, tanssija, soturi jne., Jotka tekivät maalauksesta yhden lajistaan ​​koko maailmassa. Lyönnit olivat tyypillisen taiteilijan tyylin mukaisia, käyttämällä loistavia väriyhdistelmiä. Maalaus sai 1,5 miljoonaa kruunua Sothebyn huutokaupassa.

6. Gangan ja Jamunan taistelu:

mf hussains Gangan taistelu ja Jamuna -maalaus

Kaikille niille, jotka eivät ymmärtäneet tämän maalauksen merkitystä, maalaus osoitti säännöllisen sodan oikean ja väärän välillä. Jopa jokapäiväisessä elämässämme kohtaamme jatkuvasti oikean ja väärän valinnan välisen dilemman, M.F. Hussain -maalaus sisälsi saman tunteen.

Hän käytti myös erilaisia ​​värejä, kuten tummia ja kirkkaita värejä, jotka kuvaavat puhtaasti taistelua oikeiden ja väärien asioiden välillä. Maalaus oli melko innovatiivinen taiteilijan pala ja sai suurta arvostusta. Maalaus myytiin myös 9 kruunulla Christien huutokaupassa. Tämä maalaus on yksi taiteilijan hienoista töistä, joka kuvaa taiteilijan lahjakkuutta parhaalla mahdollisella tavalla.

7. Kunnianosoitus Hashmille:

mf hussain Kunnianosoitus Hashmin maalaukselle

Hussain oli taiteilijoita, jotka eivät koskaan pelänneet kuvata todellisuutta työssään. Riippumatta siitä, kuinka paljon kritiikkiä ja kiistoja hän sai, hän ei koskaan jättänyt tuomatta nykyisiä tilanteita työssään. Kunnianosoitus Hashmille oli yksi taiteilijan suurista teoksista, joissa hän merkitsi yhteiskunnan todellisia tapahtumia.

Maalaus nähtiin puhuva totuus teatteritaiteilija Safdar Hashmin kohtalokkaasta hyökkäyksestä, joka myöhemmin aiheutti kuoleman. Jopa tämä maalaus lasketaan myös kiistanalaisiin Hussainin maalauksiin, mutta se onnistui silti saamaan suuren yleisön arvostuksen. Maalaus myytiin 4,4 miljoonalla dollarilla Kolkatan huutokaupassa.

8. M.F. Hussain Saraswatin maalaus:

mf hussain Saraswati Maalaus

Aivan kuten taiteilijan tekemät maalaukset hindulaisuuksista, tämä MF Hussainin maalaus Saraswatissa oli kiistojen listan kärjessä. Monet väittivät, että taiteilija oli kohdistunut hindulaisiin jumaliin eikä koskaan tehnyt mitään muslimien päälle. Tämä sai taiteilijan saamaan monia vihamiehiä ja joitakin vakavia kiistoja, joita hän lisäsi urallaan ja maalauksiinsa.

Monet vastustivat myös maalauksessa käytettyjä kuvia esitystavansa vuoksi. Jumalatar Saraswatin alaston esitys houkutteli monia hindulaisia ​​seuraajia erittäin kielteisellä tavalla ja he vastustivat voimakkaasti taiteilijan työtä.

9. M.F. Hussain Krishna maalaus:

mf hussain Krishna Maalaus

Toinen maalaus, joka sai taiteilijan kiistojen ympäröimäksi, oli Krishnan – hindulaisen Jumalan – maalaus. MF Hussain Krishna -maalaukset osoittivat monia vastenmielisiä esityksiä hindu Jumalasta. Tämä taas sai hindulaiset seuraamaan taiteilijaa ja raskasta kritiikkiä.

Eri värien ja maalaustyylien käyttö teki myös maalauksesta erilaisen kuin todellisuus. Maalaussarjassa oli joitain jäljitelmiä, jotka vahingoittivat ja loukkasivat hindulaisten seuraajien tunteita. Ajankohtaiset MF Hussain -maalaustiedot luettelevat myös nämä maalaukset taiteilijan kiistanalaiseksi luomukseksi. Monet ihmiset kokivat, että maalaukset esittivät hindulaisen jumalansa hyvin loukkaavasti ja loukkaavasti.

10. M.F. Hussain Bharat Matan maalaus:

mf hussain Bharat Mata Maalaus

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, MF Hussainin maalaukset Bharat Mata olivat myös niitä, jotka lasketaan kiistanalaisiin luomuksiin. Maalauksissa oli Intian kartta alaston naisen muodossa monien muiden tarjousten kanssa. Kukaan tuskin hyväksyi maalauksen esitystä, ja tämä sai maailmanlaajuista kritiikkiä.

Taiteilija keskittyi kuvaamaan Intian isänmaan vaikeuksia käyttämällä tummia värejä, kuten punaista ja sinistä. Mutta juuri sen luominen alaston naisen muodossa kiinnitti kaiken huomion ja sekin kaikista vääristä syistä.

On monia M.F. Hussainin kuuluisia maalauksia, jotka osoittavat selvästi taiteilijan hämmästyttävän lahjakkuuden. Taiteilijoita on ollut monia, mutta kukaan ei voi sopia MF Hussainin maalaustyyliin. MF Hussainin uusimpien maalausten myötä maailma tutustui hänen maalauksensa uuteen tyyliin ja ulottuvuuteen. Kerro meille, mikä hänen maalauksistaan ​​on suosikkisi kommentoimalla alla. Intialainen taidemaalari MF Hussainin maalaukset ovat vain tavaramerkki Intian lahjakkuudelle. Mitä mieltä olette samasta? Jaa mielipiteesi.