10 Intiassa yleistä avioliittolajia

Häät Intiassa ovat herkkua katsella. Ne vaihtelevat suuresti eri kulttuureissa, uskonnoissa, alueilla ja kasteissa. Kun Intia on täynnä perinteistä ja kulttuurista historiaa, jossa on paljon uskontoja ja kasteja, ei pitäisi olla yllätys, että avioliitot ovat erilaisia. Vaikka ne kaikki vaihtelevat rituaalin toteuttamisessa ja avioliiton solmimisessa, yksi ajatuksen taustalla oleva asia on sama, sidos ja yhtenäisyys. Se on sulhasen ja morsiamen lupaus pysyä yhdessä kuolemaan asti, lupaus, joka annettiin satojen läheisten ja rakkaiden ja kaikkivaltiaan läsnä ollessa. Vaikka yhteisöt ovat edistyneet elämäntavansa suhteen, ne pitävät kuitenkin tiukasti kiinni perinteisistä uskomuksistaan. Mutta ei! ei kaikki niistä. Katsokaa mistä puhumme.

Häät Intiassa – sen tyypit:

Kunkin kulttuurin avioliitot eroavat toisistaan ​​monin tavoin. Jotkut ovat suorastaan ​​yksinkertaisia, kun taas toiset ovat loisto ja show. Intiassa tämä on melko yleistä. On olemassa erilaisia ​​avioliittoja, jotka vaihtelevat ajan ja rahan suhteen. Lue alta, millaisia ​​avioliittoja ihmiset ovat nyt alkaneet solmia.

1. Siviili Avioliitto:

Tämä on suurin edistys intialaisessa yhteiskunnassa. Civils -avioliitot solmivat hallituksen virkamiehet ilman uskonnollisia seremonioita. Siviili -avioliiton ehdot vaihtelevat kuitenkin maittain. Jotkut vaativat morsiamen ja sulhasen menemään naimisiin ensin uskonnollisesti, valtion tunnustaman ja sitten rekisteröitymään. Siviiliavioliitto Intiassa sallii mennä naimisiin kenen tahansa kanssa ja pitää myös poissa uskonnollisesta seremoniasta, jos haluaa.

2. Uskonnollinen avioliitto:

Toisin kuin siviili -avioliitto on uskonnollinen avioliitto. Tämä on yleisin Intiassa.

a. Se suoritetaan yleensä temppelissä, jos olet hindu. Häät hoitaa pappi, joka laulaa lauluja, jotka juhlivat avioliittoa. Hindujen tiedetään myös vuokraavan auditorioita tähän tarkoitukseen.

b. kirkossa, jos olet kristitty. Kirkon isä suorittaa seremonian läheisten ja rakkaiden kanssa kirkon istuimilla. Yleensä hän pyytää morsiamen ja sulhasen suostumusta ennen aviomiehen ja vaimon julistamista.

c. moskeijassa, jos olet muslimi. Kirkon imaami julistaa morsiamen ja sulhasen aviomieheksi ja vaimoksi, jolloin juhlitaan häitä.

Tämä on syvästi juurtunut uskoon, ja kaikki toiminnot ja seremoniat suoritetaan pyhän kirjan tai sen mukaan, mihin he uskovat. Avioliiton todistavat läheiset ja rakkaat, ja se tehdään enemmän tai vähemmän suurenmoisesti ja yksityiskohtaisesti.

3. Tuomioistuimen avioliitto:

Oikeusavioliitot solmitaan erityisavioliittolain nojalla. 1954. Avioliitto solmitaan kahden osapuolen välillä riippumatta niiden kastista, uskonnosta, väristä tai uskonnosta. Suurin ero on se, että tuomioistuimen avioliitto poistaa perinteiset ja uskonnolliset seremoniat, ja osapuolet hakevat suoraan tuomarilta avioliitotodistusta ja avioliiton rekisteröimistä..

Vaikka nämä voivat olla tärkeimpiä avioliiton solmimisen muotoja, niitä on myös monia tyyppejä riippuen kulttuurista, johon kuulut.

1. Etelä -avioliitto:

Etelä -avioliitto on se, jossa on erilaisia ​​kulttuureja. Hindulaisuudelle on ominaista erilaiset kastit ja jokaisella niistä on oma tapa käsitellä niitä.

a. Tamilihäät: Brahmin-häille on ominaista rikas rituaali sekä kolmen päivän mittainen seremonia. Ne ovat kehittyneitä ja avioliiton ympärillä oleva ilma resonoi hymnejä ja lauluja. Ruoan runsas leviäminen on jotain odotettavaa.

b. Malaijin häät:

Seuraavat lajit ovat Malayali -häät, jotka säteilevät paljon kirkkautta eri kullan sävyillä ja muilla kirkkailla väreillä. Heidän avioliitonsa ovat lyhyitä ja kestävät enintään päivän. Juhla on runsas nautittava kokeilu, joka sisältää paikallista herkkua ja ruokaa.

c. Bengali -häät:

Bengali -häät kestävät myös noin neljästä viiteen päivää ja ovat täynnä seremonioita ja rituaaleja. Näky on visuaalinen herkku, jossa on kirkkaita värejä ja iloa. Ne tapahtuvat myöhään illalla. Heidän ruokansa on juhla erilaisia ​​kaloja, jotka on keitetty paikallisilla mausteilla.

d. Marwari -häät:

Ne ovat tarkkoja ja askeleen korkeampia. Häät ja häiden jälkeiset seremoniat ovat monimutkaisia ​​ja melko suuria. Niitä leimaa ylelliset korut sekä morsiamen että sulhanen. Ne tarjoavat erilaisia ​​ruokia ja leviäminen on liian monimutkaista ilman kompromisseja siellä.

2. Jain -häät:

Jain -häät tunnetaan hyväntekeväisyys- ja hyväntekeväisyystoiminnastaan. Morsian ja sulhanen perhe tarjoavat ruokaa ja lahjoituksia köyhille rukouksensa jälkeen temppelissään. Jotkut perheet tarjoavat vaatteita tarvitseville heidän valintansa mukaan. Jain -häät seuraavat “seitsemää askelta” tulen ympärillä, jotka sekä morsian että sulhanen ottavat yhdessä. Kun tämä on valmis, heidät julistetaan aviomieheksi ja vaimoksi.

3. buddhalaiset häät:

Buddhalaiset häät ovat luultavasti yksi niistä häistä, jotka ottavat sanan “yksinkertaisuus” merkityksen vakavasti. Häät sisältävät vain pieniä rituaaleja ja rukouksia. Siihen ei liity ylellisiä koruja eikä liikaa kuluja. Temppelillä on lupa sertifioida sulhanen ja morsian aviomieheksi ja vaimoksi, ja siinä on kyse häistä. Seuraavaa juhlaa ei ole.

4. Kashmirin häät:

Kashmirin häät ovat ainutlaatuisia ja kauniita. Sulhanen otetaan vastaan ​​ylenpalttisesti. Rituaalin jälkeen morsian otetaan lämpimästi vastaan ​​uuteen kotiinsa. Myös sulhanen ja morsiamen koti siivotaan. Heillä on myös sarja uskonnollisia rituaaleja, joita noudatetaan uskonnollisesti.

Häät ovat todellinen osa, joka heijastaa paljon perinteitämme ja kulttuuriamme. Vaikka intiaaneina olemme edistyneet paljon eteenpäin, arvostamme edelleen perinteitämme ja kulttuuriamme, jotka osoittavat perinteiset juuremme. Käytännöt juurtuvat syvälle historiaan ja jokaisella rituaalilla on tarina kerrottavana. Vedonlyöntiosuus kaikista niistä on kauneus ja kuinka monipuolisia yhdistymiskäytäntöjä kuvataan.