15 erityyppistä kissalajia ja -lajia ympäri maailmaa

Kissat ovat useimpien kotitalouksien yleisimpiä lemmikkejä. Mutta tiedätkö, että näiden pienten turkisten olentojen ei tarvitse olla kaikki lemmikkejä ja kesytettyjä? Kyllä, kuulit oikein! Maailmassa on erilaisia ​​kissoja ja niiden lajeja, eivätkä kaikki kissat ole samanlaisia. Vaikka ne kaikki voivat kuulua samaan perheen luokitukseen, niillä on erilaisia ​​ominaisuuksia ja piirteitä, käyttäytymistä ja ulkonäköä rodun mukaan.

Kissatyypit Söpöimmät kissarodut Intiassa

Tämä informatiivinen opas kissatyypeistä ja eri kissalajeista antaa sinulle yleiskuvan maailman kuuluisimmista ja suosituimmista kissaroduista sekä niiden kuvista ja lyhyestä kuvauksesta.

Kissatyypit ja niiden ominaisuudet:

Kissat ovat pieniä lihansyöjiä nisäkkäitä, jotka kuuluvat lajiin Felis catus. Ne ovat kotieläimiä, ja ne ovat ainoita koko Felidae -suvussa, jota voidaan kesyttää ja kouluttaa. Kissat voivat kuitenkin olla joko koti- tai kotikissa tai jopa villikissa.

Kuten muillakin Felidae -suvun lajeilla, kissoilla on terve ruumis, terävät hampaat ja sisäänvedettävät kynnet. Heillä on nopeat refleksit ja tiedetään elävän pienen saaliin tappamisesta. Kissoilla on voimakas yönäkö ja haju. Heidän kommunikaatio- ja äänitysprosessiinsa kuuluu meowing (joka havaitaan useimmissa tapauksissa) ja trilling, hissing, murina, grunting ja purring.

Mielenkiintoisia ja tuntemattomia faktoja kissoista:

Vaikka useat kotitaloudet ympäri maailmaa omistavat kissoja lemmikkieläiminä, useimmat meistä eivät tiedä näiden eläinten kiehtovia ja jännittäviä tosiasioita. Tässä on kourallinen mielenkiintoisia, joihin olemme törmänneet.

  • Tiedätkö, että kissat nukkuvat suurimman osan elämästään? Kyllä, kuulit meidät oikein. Noin 70 prosenttia heidän ajastaan ​​nukkuu ja nukkuu noin 13-14 tuntia päivässä.
  • Pisin tähän mennessä kirjattu kissa on noin 48,5 tuumaa. Emme näe niin pitkiä kotikissejä kodeissamme tai lähiöissämme, mutta tämän pisimmän kissan pitäisi varmasti kuulua maailman suurimpiin.
  • Kissat kävelevät ensin kahdella oikealla ja sitten kahdella vasemmalla jalalla. Tämä malli on samanlainen kuin kirahvit ja kamelit. Tiesitkö että?
  • Kerran kissa meni avaruuteen! No, jos luulet, että vitsailemme, ei! vuonna 1963 kissa lähetettiin avaruuteen. Aivan kuten koira ja apina, myös kissa matkusti!
  • Useimmat teistä eivät ehkä tiedä, että kissat ovat erittäin nopeita. Ei vain niiden reflekseissä vaan myös nopeudessa. Olet ehkä havainnut kissojen kävelevän mukavasti ja laiskasti, mutta niiden nopeus voi olla jopa 30 mph.
  • Kissat kuulevat erittäin tarkasti. No, luulet tietäväsi tämän jo. Mutta ei vain, tämä tarkkuus on noin viisi kertaa enemmän kuin aikuiset.
  • Suurimmalla osalla päivittäisessä elämässä havaituista kissoista ei ole silmäripsiä.
  • He voivat jopa kääntää silmiään 180 astetta. Heidän kuulon tarkkuutensa voidaan selittää tällä tosiasialla, jota ajattelemme, mitä mieltä olet?

Tunnetuimmat ja tunnetuimmat kissatyypit ja -lajikkeet maailmanlaajuisesti:

Siirrytään nyt eteenpäin ja katsotaan maailman suosituimpia ja parhaita kissalajeja kuvien kera. Nyt sitä mennään!

1.Siamilainen:

siamilainen

Siamilainen kissa on tunnettu lemmikkikissarotu, joka on kotoisin Thaimaasta. Siamilaisen tiedetään olevan puhelias, aktiivinen ja tyylikäs valkoisella ja mustalla tyylikkäällä ulkonäöllä. Noin kymmenen – viidentoista vuoden elinaikana kissa voi kasvaa keskimäärin vain 18-20 tuumaa. Kissalla on hieno rakenne ja sileä heijastava kerma. Lihaksikas runko on yhdistetty ohuisiin ja pitkiin jalkoihin. He ovat lapsiystävällisiä, rakastavia olentoja, älykkäitä ja helppo hoitaa. Ne ovat yleensä terveydellisesti hyviä, ja hiustenlähtö ei ole kovin korkea verrattuna muihin kissoihin. Siamilaiset ovat suosittuja kissoja.

2. persia:

Persialainen

Persialaiset kissarodut ovat kissaperheen vanhimpia rotuja. Heillä on pitkät hiukset ja silkkinen turkki, pulleat posket ja kasvot sekä pieni pää. Persialaisten kissojen tiedetään olevan rauhallisempia ja oppivia; he ovat hiljaisia, suloisia ihmisille ja rentoutuneita olentoja. Niiden elinikä vaihtelee kymmenestä viiteentoista vuoteen ja voi kasvaa enintään vain 18 tuumaa. Kuten arvaatte, nimi, persialainen kissa, johtuu siitä, että ne ovat peräisin Persiasta, nykyisestä Iranista. Ne painavat korkeintaan kymmenestä kahteentoista kiloon. He tarvitsevat päivittäistä hoitoa – heidät on harjattava ja kamottava joka päivä.

3. Maine coon:

Maine Coon

Maine Coon ehdottaa, että kissa on kotoisin Englannin kaivosalueelta ja se on suosittu maatilakissaksi 1800 -luvulla. Ne ovat suuria pitkäkarvaisia ​​kissatyyppejä ja voivat kasvaa uskomattoman pitkiä. Itse asiassa maailman pisin talvikissa on Maine Coon. Mielenkiintoista eikö ?! Ne ovat yksinkertaisia ​​kissoja, jotka rakastavat ihmisiä ja joiden tiedetään seuraavan ihmistä, josta he pitävät eniten. Niiden elinikä on noin kymmenestä viiteentoista vuoteen ja voi kasvaa jopa 40 tuumaan. Ne painavat noin 15-18 kiloa. Nämä Maine Coonit ovat suosituimpia kissoja.

4. Ragdoll:

Räsynukke

Ragdoll -kissat ovat söpöjä pulleita ja pörröisiä kissoja, jotka ovat kotoisin Kaliforniasta, Yhdysvalloista. Ne ovat oppivia, suloisia, rauhallisia ja hyvännäköisiä ja pulleita. Ensimmäinen asia, jota monet meistä pohtivat, kun he näkevät ragdollit, ovat hyvä halausistunto. Ne ovat erittäin lemmikkiystävällisiä kissoja, hellävaraisia ​​perheen kanssa ja ovat myös erittäin älykkäitä. Ragdollit rakastavat hoitojaksojaan, mutta se ei tarkoita, että he tarvitsevat säännöllistä päivittäistä hoitoa. Kampaus kahdesti viikossa sopii näille kissoille. Niiden elinikä on noin 12-17 vuotta, ja ne voivat kasvaa jopa 18-21 tuumaa. Niiden paino voi vaihdella missä tahansa 10-20 kiloa.

5. Bengal:

Bengal

Bengalin kissa on peräisin esi -isältään Felis Bengalenis, rotu, joka on luotu risteyttämällä aasialainen kissa USA: n kotikissan kanssa. Monet uskovat tämän olevan intialainen kissarotu. Ne ovat kooltaan suuria kissoja, joilla on lihaksikas runko, ja niillä on hyvin selkeä villi ja rohkea ulkonäkö. Pienet korvat suuren rungon ympärillä, heillä on marmorinen turkki ympäri, paksu häntä. Nämä kissat ovat erittäin sosiaalisia ja aktiivisia olentoja. He eivät tarvitse raskasta hoitoa. He kuitenkin rakastavat istuntojaan. Bengalin kissat voivat elää jopa 12-15 vuotta ja kasvaa kehon pituudeltaan 46 cm: iin asti.

6. Abessinialainen:

Abessinialainen

Abessinian kissat ovat yhtä vanhoja kuin myöhäisestä viktoriaanisesta aikakaudesta, peräisin Britanniasta. Ne ovat loistavia, älykkäitä ja älykkäitä kissoja, uteliaita ympäristöstään ja varsin tarkkaavaisia. He ovat nopeita olentoja, jotka rakastavat korkeutta ja haluavat kiivetä ja hypätä kovemmin missä tahansa. Abessinian kissat ovat uteliaita. Ne ovat kuitenkin kauniita ja rakastavat huomiota. Niitä on helppo hoitaa ja ne tarvitsevat vain viikoittaista kampaamista. Niiden mediaanikoko vaihtelee kuudesta kymmeneen kiloon ja elinikä on noin 10-15 vuotta. Niiden pituus on 12-15 tuumaa.

7. Birman:

Birman

Tämä kaunis kissa, Birman -rotu, tunnetaan Burman pyhänä kissana. Ne ovat kuitenkin persialaisten ja siamilaisten risteytyksiä. Alkuperää ja historiaa ei kuitenkaan tiedetä ja vahvisteta. Näillä Birman -kissoilla on hidas ja rauhallinen ääni ja ne näyttävät siroilta ja erittäin kauniilta. Nämä viehättävät olennot, niin ihanilta kuin ne näyttävätkin, ovat myös uteliaita olentoja ja älykkäitä. He rakastavat huomiota, ja niiden silkkisen kuvioitu runko saa meidät usein rakastumaan heihin. Ne ovat vahvasti perhe- ja lapsiystävällisiä kissoja ja erittäin leikkisiä. Birmansin elinikä on noin 12–15 vuotta ja niiden pituus voi olla 15–18 tuumaa. Birmans painaa korkeintaan 6-12 kiloa.

8. Itämaiset lyhyet hiukset:

Itämainen lyhytkarva

Itämaiset lyhytkarvaiset kissarodut näyttävät ainutlaatuisilta pitkillä viivoilla kehon ympärillä ja sileällä rungolla sekä silkkisillä hiuksilla. Kissa ei ole liian ohut eikä liian raskas, mutta sillä on erinomainen vahva lihaksikas alaääni. Heidän korvansa ovat terävät ja terävät, leveät perusviivalla. Näillä kissoilla on hienorakenteiset ja kiiltävät hiukset. Itämaiset itämaiset lyhytkarvaiset kissat tunnetaan älykkyydestään ja älykkyydestään ja ovat erittäin rakastavia omistajiaan ja rakkaitaan kohtaan. He ovat leikkisiä mutta eivät ollenkaan itsenäisiä, tarvitsevat ihmisten huomiota ja huolenpitoa. He ovat suhteellisen ystävällisiä muiden lemmikkien ja ihmisten kanssa, mutta eivät ole oppivia. Näiden kissojen hoitotarpeet ovat myös vähäisemmät ja minimaaliset. Kissat voivat elää missä tahansa kymmenestä kahteentoista vuoteen ja voivat kasvaa jopa 14 tuumaa. Paino on enintään 10-14 lb.

9. Himalaja:

Himalaja

Himalajan kissat ovat persialaisia ​​ja siamilaisia; heillä on siniset silmät ja väripisteet, aivan kuten vanhemman vartalo. Ne ovat peräisin Yhdysvalloista. Nämä kissat ovat erittäin oppivia, suloisia, mutta raskaita. Heillä on syrjiviä ja ylivoimaisia ​​ominaisuuksia, toisin kuin muilla kissoilla. Vaikka he ovat hellävaraisia, näillä kissoilla on myös omat varaumansa lähestyä ja mennä ihmisten luo. He pitävät vain niitä, joita rakastavat. Nämä kissat painavat keskimäärin noin 10-12 kiloa ja niiden elinikä on noin 9-15 vuotta. Amerikkalaisen kissan rodun pituus on noin 17-19 tuumaa.

10. balilainen:

Balilainen

Balilaiset ovat pitkäkarvaisia ​​versioita, jotka muistuttavat siamilaisia ​​kissoja. Ei kuitenkaan tiedetä, ovatko ne risteytyksiä vai eivät. Vaikka ne ovat kotoisin Yhdysvalloista ja Thaimaasta, balilaiset nimittivät nämä kissat Balin, Indonesian, kauniiden tanssien mukaan, ottaen huomioon näiden kissojen ominaisuudet ja käyttäytyminen. Balilaiset kissat tunnetaan hyödyllisinä olentoina ja pitävät valtavasti ihmisiä ja ovat hellävaraisia. He ovat aina niiden kanssa, joita kissat rakastavat, seuraavat ihmisiä tai istuvat heidän kanssaan. Nämä kissat rakastavat leikkiä, ovat älykkäitä ja tarkkaavaisia. He oppivat ympäristöstään ja voivat ymmärtää asiat melko nopeasti. Balilaisten kissojen elinikä on noin 10-15 vuotta, ja ne voivat kasvaa vain 18 tuumaan. Nämä kissat painavat enintään noin 10 kiloa.

11. Egyptin Mau:

Egyptiläinen Mau

Egyptiläinen Mau on merkittävä kotieläiminä pidetty kissa, joka on helppo tunnistaa sen selkeästä hopea- tai pronssikerroksesta. Kuten nimestä voi päätellä, ne ovat peräisin Egyptistä, ja Mau tarkoittaa kissaa Egyptin kielellä. Nämä kotikissarodut ovat erittäin aktiivisia kissoja, jotka ovat aina onnellisia ja pitävät vapaa -ajastaan ​​yksin. Ne voivat ajaa jopa erittäin nopeasti, jopa 30 mph, ovat leikkisiä ja silti erittäin hiljaisia. He ovat kuitenkin rakastavia omistajiaan kohtaan. Näitä kissoja on myös helppo ylläpitää ja hoitaa; niiden elinikä on keskimäärin noin 12–15 vuotta, kuten muut kissat. Ne painavat enintään 14 kiloa.

12. Sfinksi:

Sfinksi

Nämä ainutlaatuiset ja melko erilliset kissat, Sphynx, ovat peräisin Kanadasta. Näitä kutsutaan myös Kanadan karvattomiksi kissoiksi, kun otetaan huomioon niiden karvaton alaston vartalo. Ne ovat melko epätavallinen rotu ulkonäöltään ja käyttäytymiseltä, tunnetaan veistetystä ruumiistaan. Nämä Sphynx -kissarodut rakastavat kuitenkin huomiota, ja hän vetää ihmisiä kohti häntä missä tahansa. He ovat myös tarkkaavaisia, muistavat aina ja tuntevat ympäristön, jossa he ovat. Nämä sosiaaliset olennot rakastavat usein seuraa. Sfinksin elinikä on noin 8-14 vuotta ja se voi painaa enintään 12 kiloa vain korkeintaan. Niiden pituus vaihtelee 13-15 tuumaa.

13. Savannah:

Savanni

Savannah on kaunis kissa. Se on kuitenkin hybridi kotieläimistä ja villistä afrikkalaisesta kissarodusta. Ne ovat peräisin ja valmistettu Yhdysvalloissa ja ovat erittäin vähäenergisiä ja laiskoja kissoja, joita havaitaan aina makaavan ympäristössä. He kuitenkin nauttivat elämästä ja ovat aktiivisia tiettyinä aikoina, ja kun he saavat stimulaatiota, heidän tiedetään kiipeävän ja hyppäävän raskaasti ympäri. He ovat älykkäitä ja ystävällisiä myös vieraita kohtaan. Savannahin elinikä on enemmän kuin muiden vertaiskissojen, noin 17-20 vuotta. Ne painavat noin 8-20 kiloa ja voivat kasvaa vain 15-20 tuumaa.

14. Brittiläiset lyhyet hiukset:

Brittiläiset lyhyet hiukset

Brittiläinen lyhytkarva on kotoisin Englannin kissasta ja se on peräisin viktoriaaniselta ajalta, jolloin kissan ystävät mahdollistivat useita kissojen risteytyksiä. Ne ovat leppoisia kissoja ja nauttivat lievästä kiintymyksestä, mutta ylimielisestä asenteesta, joka tykkää makailla yksin joka kerta. Brittiläinen lyhytkarva on täysin äänessä ja on vaatimaton rakkaudella ja toveruudella. He eivät kiipeile ja hyppää sellaisten olentojen ympärillä, eivät ole tuhoisia ja antavat tunteen opettajattarelta. Niiden rodun elinikä on noin 12-17 vuotta ja on noin 22-25 tuumaa pitkä. Nämä ovat suosittuja lemmikkikissatyyppien keskuudessa ja painavat noin 8-17 kiloa missä tahansa välissä.

15. Cornish Rex:

Cornish Rex

Cornish Rex -kissat ovat kotoisin Britannian alueelta ja näyttävät hyvin samanlaisilta kuin koirat. Ne ovat asiantuntevia ja älykkäitä kissoja, jotka rakastavat huomiota ja olevan parrasvaloissa. Cornish Rex -kissat nauttivat halaamisesta, suutelusta ja kesyttämisestä. He ovat erittäin rakastavia jokaisen tapaamansa ihmisen kanssa ja ovat luonteeltaan erittäin leikkisiä. Lisäksi he tulevat hyvin toimeen muiden lemmikkien kanssa. Näitä kissoja on helppo hoitaa ja hoitaa. Cornish Rexin elinikä on noin 11–15 vuotta ja se on kooltaan ja ulkonäöltään hyvin pieni. Niiden paino vaihtelee noin 8-10 kiloa. Ne ovat hyvin pieniä kissoja.

Lyön vetoa, että useimmat meistä eivät tienneet näitä monia erilaisia ​​kissoja ja niiden lajeja maailmanlaajuisesti. Teitkö sinä? Mikä on se laji, josta olet kiinnostunut oppimaan? Kerro meille ajatuksiasi täällä.

Vastuuvapauslauseke:

Tämä on yksinomaan opas kissatyypeistä vain tiedoksi. Tämän artikkelin mielipiteet ja yleiskatsaus ovat peräisin eri lähteistä verkossa. Kirjoittaja ei takaa tai lupaa tässä artikkelissa esitettyjen tosiasioiden oikeellisuutta.