25 erityyppistä lintujen nimiluetteloa ja kuvia

Elävät olennot luokitellaan sekä selkärankaisiksi että ei-selkärankaisiksi. Meillä on selkärangattomia, sammakkoeläimiä, matelijoita, lintuja jne. Linnut ovat uskomaton osa luontoamme, ja niille on ominaista höyhenet, nokka, jolla ei ole hampaita ja jolla on aineenvaihdunta, ja jotka munivat kovakuorisia munia. Heillä on nelikammioinen sydän, jossa on erilaisia ​​lintupainoja, ja heitä on siunattu vahvalla luuranolla. Lintulajeja voidaan tutkia harrastuksena, ja monet ihmiset ottavat sen vakavasti. Katso valikoima kauniita lintuja, joita voimme tai emme tiedä.

erilaisia ​​lintuja

Mikä on lintu?

Linnut ovat osa luonnollista ekosysteemiämme ja auttavat monissa prosesseissa, kuten pölytyksessä, joka auttaa kasveja kasvamaan. Monet linnutyypit voidaan luokitella koon, painon, käytöstavan jne. Perusteella. Linnut ovat lämminverisiä kauniilla höyhenillä, siipillä ja munivilla munilla. Monet tiedemiehet uskovat, että lintujen kehityksestä ovat peräisin teropodidinosaurukset, joilla on 10000 lintulajia maailmanlaajuisesti. Joka vuosi 20% lintuista muuttaa pitkiä matkoja.

Lintujen pääominaisuudet:

Linnuilla on monia ominaispiirteitä, kuten nelikammioinen sydän, lämminverinen, luuston selkäranka, jotka ovat samanlaisia ​​kuin muut eläimet. Mutta jotkut ominaisuudet ovat ainutlaatuisia vain linnuille. Jotkut niistä ovat:

 • Siivet: Vaikka kaikilla linnuilla on siivet, ei kaikilla linnuilla. Lintujen vartalo on suunniteltu siten, että käsivarsissa on käyrä nostaa ja vahvat rintakehän lihakset.
 • Höyhenet: Materiaali on keratiini; höyhenet on valmistettu samanlaisista kuin kynnet ja hiukset. Niitä käytetään myös lämmittämään kehoamme, ja naaraat käyttävät niitä houkutellakseen puolisonsa.
 • Nokka: Linnuilla ei sinänsä ole hampaita, vaan terävät reunat nokan sivuilla. Luurakennetta minkä tahansa linnun kasvojen keskellä kutsutaan alaleukaksi tai laskuksi.
 • Munat: Linnut synnyttävät pieniä munia, jotka tulevat eri väreillä lajista riippuen. Linnut rakentavat pesiä suojellakseen muniaan, jotka ovat pääosin kalsiumkuorta ja limakalvoa.
 • Luuranko: Linnuilla on kevyet kehykset, joissa ontot luut, jotka auttavat heitä lentämään nopeasti, koska ne ovat kevyitä. Linnuilla on jäykät luut verrattuna muihin nisäkkäisiin.

tavallisia lintulajeja

25 lintulajia lajin mukaan:

Tässä on 25 erilaista lintua Intiassa ja maailmassa. Katsotaanpa niitä.

1. Tukaani:

erilaisia ​​lintuja

Tässä lintujen luettelossa tukaani on yksi kauniista petoeläimistä, joka kuuluu Ramphastidae -perheeseen. Tämä perhe liittyy läheisesti amerikkalaisiin barbetteihin. Tämän linnun nimi on portugaliksi. Tukaanien massa vaihtelee välillä 130–680 g ja sen pituus on 11,5–29 tuumaa. Heidän ruumiinsa ovat lyhyet ja koko on verrattavissa varikseen. Sen häntä on pyöristetty ja vaihtelee pituudeltaan koko vartalolle. Sen siivet ovat pienet ja kaula on paksu ja lyhyt. Nämä linnut matkustavat vain lyhyitä matkoja, koska ne ovat metsässä asuvia lintuja. Sen kieli vaihtelee 14-15 cm, joka on kapea ja harmaa väri. Se ymmärtää maun ja on herkkä sille.

kaikenlaisia ​​lintuja

Toucanin elämä subtrooppisilla ja trooppisilla alueilla on kotoisin Keski -Amerikasta, Etelä -Meksikosta, Karibian alueen pohjoisosasta ja Etelä -Amerikasta. Koska ne ovat puita, ne munivat valkoisia munia 2-21. Nämä löytyvät yleensä pareittain. Tukaanit ovat kaikkiruokaisia, ja heidän saaliinsa sisältävät hedelmiä, hyönteisiä ja pieniä liskoja.

2. Kuningas Fisher:

kaikenlaisia ​​lintuja

Kingfisher kuuluu Alcedinidae -perheeseen ja sillä on kolme muuta perhettä, kuten Alcedinidae, Halcyonidae ja Cerylidae. Tämä kaunis lintu kuuluu perheisiin, joissa on jokia, puita ja veden kuningaskalastajia. Kuningaskalastajissa on noin 90 lajia.

Kingfisherillä on suuri pää, terävät, pitkät ja terävät setelit, lyhyet jalat ja jäykät hännät. Suurimmalla osalla lajeista on höyhenpeite ja sukupuolessa on eroja. Niitä esiintyy enimmäkseen trooppisten alueiden metsissä. Ne syövät yleensä kalaa ja monenlaisia ​​saaliita. He rakastavat asua jokien lähellä syömään kalaa. Heidän pesänsä on onteloissa; tunneleita, jotka on kaivettu maan keinotekoisiin pankkeihin. Neljännes kuningaskalastajista asuu käyttämättömissä termiittipesissä.

lintulajeja, joilla on nimet

Pienin kuningaskalastaja on afrikkalainen kääpiökalastaja, massan keskiarvo 10,4 g ja pituus 10 cm. Suurin kuningaskalastaja on jättiläinen kuningaskalastaja, jonka massan keskiarvo on 355 g ja pituus 45 cm. Useimpien kuningaskalastajien höyhenpeite on kirkas, sininen ja vihreä. Kuningaskalastajilla on pitkä tikarin kaltainen lasku, jota käytetään kalan ja saaliin metsästykseen maasta.

Niillä on yleensä lyhyet jalat, joissa on neljä varvasta, joista kolme osoittaa eteenpäin. Nämä ovat lihansyöjiä, ja heidän saaliinsa ovat kaloja, matelijoita ja sammakkoja jne. Niiden munat ovat poikkeuksetta valkoisia ja kiiltäviä. Kytkimen koko vaihtelee lajeittain. Jokaisessa kytkimessä on kaksi munaa. Joskus ne munivat kymmenen ja keskimäärin 3-6 munaa. Inkubaatiota tehdään sekä miehillä että naisilla. Jälkeläiset pysyvät vanhempiensa luona 3-4 kuukautta. Heidän saaliinsa ovat enimmäkseen hyönteiset, sudenkorennot ja mehiläiset jne.

3. Nopea:

erilaisia ​​lintuja

Swift kuuluu Apodidae -perheeseen, jossa on erittäin ilmavia lintuja. Puunsiirrot liittyvät läheisesti todellisiin nopeuksiin. Tämä perhe on johdettu kreikasta, joka tarkoittaa jalkatonta. Nämä ovat lentäviä lintuja ja ovat nopeimpia lentäjiä ja lentävät noin 169 km/h. Yhteinen nopeus voi ajaa vähintään 200 000 km vuodessa. Swiftillä on suuret siipikärjen luut.

erityyppisiä lintuja nimillä

He voivat joustavasti muuttaa kulmaa siipikärjen luiden ja eturaajojen välillä muuttaakseen muotoa ja aluetta maksimoimalla tehokkuutensa ja ohjattavuutensa. Linnut jopa kääntävät siipensä pohjasta. He elävät kaikilla mantereilla, pääasiassa valtameren saarilla. Ne painavat 5,4 g- 184 g ja 9 cm- 25 cm. pituudessa. Näiden lintujen pesät liimataan pystysuoraan pintaan syljen avulla. Munat kuoriutuvat 19–23 päivän kuluttua ja lähtevät kuudesta kahdeksaan viikkoon. Molemmat vanhemmat hautovat näitä lintuja.

4. papukaijat:

intialaisten lintujen tyypit

Lemmikkilinnuissa papukaija on yksi. Papukaijan tieteellinen nimi on Psittaciformes. He kuuluvat Psittacopasserae -perheeseen. Niitä esiintyy enimmäkseen subtrooppisilla ja trooppisilla alueilla. 86: ssa on noin 372 lajia. Niiden koko vaihtelee 3,5-40 tuumaa ja massa noin 2,25-56 unssia. Nämä linnut elävät ryhmissä, joita kutsutaan laumoiksi, ja jokaisessa seurakunnassa on noin 20-30 lintua.

paratiisilinnut

He ovat kaikkiruokaisia, mikä tarkoittaa; he syövät pähkinöitä, hedelmiä ja hyönteisiä jne. Papukaijan kynsissä on vain kaksi munaa ja itämisaika on noin 18-30 päivää. Vastasyntynyt papukaija on sokea kahden ensimmäisen viikon ajan. Poikasesta tulee täysin kypsä vasta 1–4 vuoden kuluttua lajista riippuen. Papukaijan elinikä vaihtelee 50-95 vuotta.

5. HummingBird:

eri lintulajeja

Hummingbird on pieni lintu ja Trochilidaen perheenjäsen. Ja sen tieteellinen nimi on myös Trochilidae. Nämä ovat pienimpiä lintuja, joiden koko on 7,5 – 13 cm. Nämä tunnetaan hyvin kolibreina, koska kun niiden siivet heiluvat, syntyy humiseva ääni. He voivat lentää kaikkiin suuntiin.

erilaisia ​​lintuja maailmassa

Niiden ensisijainen ruoka on puunmehu, siitepöly, hyönteiset ja kukka -nektari. Kytkimen koko sisältää noin 1-3 munaa. Nuoret alkavat lentää 18-30 päivässä. Tämäntyyppisten lintujen tiedetään lisäävän ympäristöämme.

6. Columbidae:

lintulajit ja niiden nimet

Kyyhkyset ja kyyhkyset ovat Columbidaen perheenjäseniä. Tarjolla on noin 310 kyyhkyslajia. Näitä pidetään rakkauden symboleina. Ne painavat noin 900 g-2,1 kg. Kehon pituus on aikuisella uroksella 55 cm, länsikruunulla 70 cm ja kääpiöllä 13-15 cm. Kytkimen koko on vain noin 1. Sen saalis sisältää siemeniä tai hedelmiä. Ne elävät enimmäkseen trooppisessa luonnossa ja metsissä ja ovat sopeutuvia mihin tahansa ympäristöön. Molemmat vanhemmat hautovat. Uroslinnut antavat hoo-hoo-ääniä osoittaakseen olevansa sinkkuja.

luettelo lintulajeista

7. Hornbill:

värikkäitä lintuja

Se on Bucerotidae -perheen jäsen. Niitä esiintyy lähinnä subtrooppisessa Aasiassa, Afrikassa ja Melanesiassa. Sarvikuonon massa on jopa 6,2 kg ja kehon pituus on 1–3 jalkaa 11 tuumaa. Lajeja on noin 55. He ovat kaikkiruokaisia, syövät hedelmiä ja hyönteisiä. Tällaisella linnulla on kytkimiä, jotka sisältävät noin kuudesta kahdeksaan valkoista munaa. Koko pesimäjakson aikana uros tuo naisille 24000 hedelmää. Tämän linnun erityispiirre on, että niillä on silmäripset.

erilaisia ​​lintuja nimillä

8. Rallidae:

eri linturotuja

Rallidae kuuluu kosmopoliittiseen pienten ja keskikokoisten lintujen perheeseen. Tämä perhe sisältää halkeamia, gallinules ja nokkoset. Niitä esiintyy enimmäkseen maanpäällisissä elinympäristöissä. Nämä pitävät erityisesti tiheästä kasvillisuudesta. Niiden rungon pituus on 12 cm – 63 cm ja massa noin 20 g – 3000 g. Näillä on pitkät kaulat, ja ne puristuvat myöhemmin. Nämä ovat lentämättömiä sulatusjakson aikana. Ne munivat noin 5-10 munaa. Kytkimissä on noin 15 munaa. He ovat riippuvaisia ​​vanhemmistaan ​​noin kuukauden ajan.

kaikkien lintujen nimet

9. Lusikallinen:

kaikki eri lintulajit

Lusikka on valkoinen lintu ja Thresiornithidaen perheenjäsen. Se on pitkäjalkainen kahlaajalintu. Tähän mennessä on tunnistettu kuusi lajia. Sen tieteellinen nimi on Plateinae. Nämä rakentavat pesän puihin ja ruokoihin. Sen kytkimissä on noin kolme sileää valkoista munaa ja molemmat vanhemmat hautovat. Ne ruokkivat kaloja ja hyönteisiä, jotka tulevat alaleuan väliin. Ne pesivät pesäkkeissä ja parvissa.

lentävien lintujen tyypit

10 mehiläissyöjä:

sellaisia ​​lintukuvia

Mehiläissyöjän tieteellinen nimi on Meropidae, ja se on Meropidae-perheen jäsen. Tällä hetkellä 26 mehiläissyöjälajia on 26. Niitä esiintyy enimmäkseen Aasiassa, Afrikassa ja jopa joissakin osissa Australiaa, Uutta -Guineaa ja Eurooppaa. He saalistavat lentäviä hyönteisiä, mehiläisiä jne. Yksi mehiläissyöjän ainutlaatuinen ominaisuus on, että ennen saaliinsa kulutusta se poistaa hyönteisen piston. Sen kytkin sisältää 2-9 valkoista munaa. Heidän pesänsä on, että ne kaivaa koiria maahan. Vanhemmat ottavat nuorten lintujen hautomon.

erilaisia ​​kauniita lintuja

11. Grebe:

linnutyypit kuvilla

Tontun tieteellinen nimi on Podicipedidae. Se kuuluu Podicipediformes -perheeseen. Nämä linnut yleensä sukeltavat makeassa vedessä, ja jotkut vierailevat merellä muuton aikana talvella. Lajeja on noin 22 ja yleensä kuusi. Sen paino vaihtelee noin 1,7 kg: sta 120 grammaan ja kehon pituus 23,5 cm: stä 71 cm: iin. Niiden ensisijainen ruokalähde on kala, ja he saavat ne sukeltamalla avovedessä.

kaikki lintulajit

12.Helmikana:

linnut ja niiden nimet

Guineafowlin tieteellinen nimi on Numididae ja luokiteltu Galliformen korkeampaan luokkaan. Tämä lintu on kotoisin Afrikasta. Helmikuurilla on tummanharmaa ja mustavalkoinen höyhenpeite, jossa on tiheitä täpliä. Sen pituus on 40–71 cm ja massa 700–1600 grammaa. Näitä löytyy Saharan eteläpuolisesta Afrikasta. Yleensä ne syövät hyönteisiä. Mutta helmikanat muuttuvat ihmisten saaliiksi joissakin paikoissa Afrikassa ja Italiassa. Heidän munansa ovat arvokkaampia kuin kananmunat.

erilaisia ​​lintuja nimillä

13. Hanhilintu:

siistit linnut

Hanhen tieteellinen nimi on Anserini ja Anatidae -perhe. Hanhen massa on 3,2-6,5 kg. Niiden siipiväli on 1,3–1,8 m kananhannella ja 1,6–1,8 joutsenhannella. Kytkimen koko on noin viisi kanadanhannesta ja 5-6 joutsenhannesta. Elinikä on 10-24 vuotta. Hanhi on melko yleinen ja ominaista lintulajeille, vaikka se ei voi lentää korkealle.

monenlaisia ​​lintuja

14. tikka:

lintujen tyypit ja nimet

Tieteellinen nimi on Picidae ja kuuluu Picidae -perheeseen. He asuvat enimmäkseen Uudessa -Seelannissa, Australiassa, Madagaskarilla, Uudessa -Guineassa ja äärimmäisillä napa -alueilla. Lajeja on noin 200. Tikka on yleensä mustaa, punaista, keltaista ja valkoista. He voivat nokkia 20 kertaa sekunnissa. Ne ruokkivat hyönteisiä ja kuolleita puita. Pesässä on 2-5 munaa ja itämisaika on noin 11-14 päivää.

harvinaisia ​​lintuja

15. Pingviinit:

kaikenlaisia ​​lintuja maailmassa

Pingviinin tieteellinen nimi on Spheniscidae. Se kuuluu Sphenisciformes -perheeseen. Vedessä se voi sukeltaa nopeudella 6-9 km/h. Sen paino on noin 38 kg ja korkeus vaihtelee lajeittain; 33 cm pienelle pingviinille, 49 cm Galapagos-pingviinille ja 1,1-1,3 m keisaripingviinille. Pingviinin suurin elinikä on 20 vuotta. Tämä on jälleen eräänlainen lintulaji, jota emme usein näe.

luettelo linnuista

16. Pääskyset:

lintujen nimet ja kuvat

Pääskysen tieteellinen nimi on Hirundinidae. Tästä perheestä löytyviä lajeja on 83. Ne lisääntyvät kaikkialla maailmassa paitsi Etelämantereella. He muuttavat eri puolille maailmaa. Nämä ovat hyönteissyöjiä. Nielemisnopeus on noin 30-40 km/h. Aikuisen kehon massa on noin 10-60 g. Sen rungon pituus on 10-24 cm. Kytkimen koko on 4-5. Itämisaika on jaettu lajien kesken.

kaikenlaisia ​​lintujen nimiä

17. Passerine:

erilaisia ​​intialaisia ​​lintuja

Tieteellinen nimi on Passeriformes. Tämän linnun erottuva piirre on varpaiden järjestely, joka osoittaa kolme eteenpäin ja toinen taaksepäin. Sillä on yli 110 perhettä. Sen paino on yli 1,5 kg ja pituus 70 cm. Ohikulkijoiden poikaset ovat sokeita, avuttomia ja höyhenettömiä. Kytkimissä on yksi muna.

värikkäitä lintuja

18. Haikarat:

suurien lintujen tyypit

Tieteellinen nimi on Ardeidae. Tämä kaunis lintu kuuluu Pelecaniformes -luokkaan. Toistaiseksi tunnettuja lajeja on maailmassa 64. Haikaran korkeus on 1,2-1,5 cm. Sen siipien pituus on 40-58 cm. Haikaran massa on 4-5 kg ​​ja vaihtelee lajin mukaan. Nämä ovat lihansyöjiä. Ne muodostavat sateenvarjomaisen katoksen metsästämään. Heidän saaliinsa ovat kaloja ja rapuja jne. He ottavat herneitä, jyviä, maissia jne. Harvoin. He munivat kolmesta seitsemään munaa. Molemmat vanhemmat ottavat hautomon.

isoja lintuja

19. Lokki:

erilaisia ​​pieniä lintuja

Tieteellinen nimi on Laridae. Se on luokiteltu Larin korkeampaan luokkaan. Näitä kutsutaan usein lokkeiksi. Löytyy pääasiassa Pohjois -Atlantin alueilla. Pienen ruumiin paino on 68-160 g ja aikuinen lokki 1,8 kg. Rungon pituus on 25-30 cm pikkulokkien aikuisille ja 64-79 cm suurikokoisille aikuisille. Jokaisen lokin siipiväli on 61-78 cm pikkulokilla ja 1,5-1,7 cm aikuisella. Lokin kytkinkoko on 1 pääskysikalalokille, 2-6 pikkulokille ja 1-3 suurikokoiselle aikuiselle. Ne ruokkivat meren ja makean veden järviä, kaloja ja selkärangattomia. He myös juovat merta ja suolavettä.

söpöjä lintulajeja

20. Albatrossi:

pieniä lintuja

Albatrossin tieteellinen nimi on Diomedeidae. Se luokiteltiin korkeampaan Procellariiformes -luokkaan. Niitä esiintyy eteläisellä valtamerellä ja Pohjois -Tyynellämerellä. Siipiväli ulottuu jopa 12 jalkaan. Ne ruokkivat äyriäisiä, kaloja ja pääjalkaisia ​​sekä roskia. Joskus he ottavat jopa eläinplanktonia. He munivat yhden munan, jossa oli valkoisia punertavia täpliä. Jokainen muna painaa 200–510 g. Ne lisääntyvät 18 kuukauden välein. Tällainen lintu luo pesiä ruohon, pensaiden, turpeen, maaperän ja pingviinien höyhenien avulla. Molemmat linnut hautovat. Poikasia haudataan ja vartioidaan kolme viikkoa. Se voi elää jopa 50 vuotta.

suosittuja lintulajeja

21. Kädet:

tyyppisiä pieniä lintuja

Villilintujen nimissä käki on yksi ja sen tieteellinen nimi on Cuculidae. Se on luokiteltu korkeampaan Cuculiformes -luokkaan. Käkiä on noin 54 lajia. Käkiä löytyy enimmäkseen Aasiasta, Australiasta, Afrikasta ja Euroopasta. Ne estävät alueita, kuten niittyjä, peltoja ja soita. Joskus se näkyy jopa alppialueilla. Käkyn pituus on 12,6 – 14,1 ja painaa jopa 2,1 unssia. Urokset ja naaraat voidaan tunnistaa niiden värin perusteella. Käki ruokkii toukkia ja hyönteisiä. Se munii yleensä 12–22 munaa kauden aikana. Käken elinikä on kuusi vuotta. Yleensä käki pysyy Afrikassa yhdeksän kuukautta, mutta se ei koskaan laula. Mieskäki laulaa meille.

pieniä lintuja

22. Peafowl:

suurien lintujen tyypit

Peafowl tunnetaan muuten nimellä riikinkukko, jota pidetään lemmikkieläimenä ja luonnonvaraisena linnuna. Intialaisille peafowlille on kaksi sinistä aasialaista lajia, jotka ovat peräisin Intiasta ja Sri Lankasta, muut Burmasta, joka on vihreä. Höyhen erityispiirre on, että se on merkitty silmänräpäyksillä. Riikinkukot ovat epäilemättä kauniita lintuja, jotka hämmästyttävät meitä.

suuret lintulajit

Harja näkyy molempien sukupuolten pään päällä. Peafowl -höyhenpeite on sekoitus ruskeaa, vihreää ja himmeää harmaata. Laulamisen kautta se houkuttelee herneitä. Peafowl on kaikkiruokainen. He syövät terälehtiä, kasvien osia, siemenpäitä ja hyönteisiä. Jopa matelijat, niveljalkaiset ja sammakkoeläimet otetaan. Nämä ovat myös kotieläimiä. Peafowl -perhettä kutsutaan Bevyksi. Ne voivat lentää erittäin korkealle massiivisista junistaan ​​huolimatta. Jopa valkoiset peafowls voidaan havaita.

23. Kotka:

luonnonvaraisten lintujen tyypit

Tavallisten lintujen luettelossa kotka, joka kuuluu Accipitridae -perheeseen. Lähes 60 kotkalajia on Afrikasta ja Euraasiasta. Jopa 14 lajia löytyy Keski-, Etelä -Amerikasta, Pohjois -Amerikasta ja Australiasta. Kotkat tunnetaan merkittävinä voimakkaina petolintuina, joilla on massiivinen pää ja nokka. Useimmat kotkat ovat suurempia kuin korppikotkat. Kotkien silmät ovat voimakkaita; sillä on 3,6 -kertainen ihmisen näöntarkkuus avioliiton kotkan kohdalla. Kotkien pesää kutsutaan silmiksi ja ne on rakennettu korkeille kallioille ja korkeille puille.

eksoottisten lintujen tyypit

Ne munivat kaksi munaa ja niitä kutsutaan maailman huippupetoiksi, joiden kehon massa vaihtelee lajin mukaan. Kotkat on usein jaettu neljään luokkaan: harpukotkat, saappaat, kotkikotkat ja kotkat. Harpy -kotkat metsästävät trooppisilla alueilla.

24. Moa:

isojen lintujen tyypit

Moa on sukupuuttoon kuollut Uuden -Seelannin lintu. Moa tieteellinen nimi on Dinornithidae. Se on luokiteltu luokkiin Ratite. Siinä on kaksi suurta lajia nimeltä Dionrnis robust ja Dinoris novaezelandiae. Sen korkeus saavuttaa noin 3,6 m kaulan ojennettuna. Jokaisen moan paino voi olla 230 kg. Nämä ovat kasvissyöjiä. Moan ainutlaatuinen luonne on se, että niitä käytetään nielemään kivikiviä. Nämä kivet ovat sileitä. Moa-munan koko vaihtelee 120–240 millimetriä ja 4,7–9,4 cm. Uros Moa hautoo.

25. Elephant Bird:

erilaisia ​​isoja lintuja

Tieteellinen nimi on Aepyornithidae. Nämä ovat lajeja 17-18 -luvulta. He asuivat kerran Madagaskarin saarella. Elefanttilinnuista löydettiin seitsemän lajia. Norsun korkeus on 3 m ja paino noin 350-500 kg. Se asuu enimmäkseen Australiassa ja Uudessa -Guineassa. Se on kasvissyöjä, ja sen munien koko on merkittävämpi kuin strutsin. Munan ympärysmitta on noin 3 jalkaa ja 13 tuumaa pitkä, ja sen tilavuus on 2 keisarillista gallonaa. Ne ovat valtavia ja ainutlaatuisia lintuja.

40 eri lintulajia:

 •  Päivittäiset petolinnut:

Nämä ovat lintulajeja, jotka tunnetaan pääasiassa päivittäisinä petolinnuina ja jotka kuuluvat Accipitriformes -luokkaan. Nämä linnut käyttävät nokkaa ja teräviä kynsiä saalistakseen ja niitä kutsutaan myös päivämetsästäjiksi. Sihteeri lintu, Kalifornian kondori, valkopäämerikotka ovat esimerkkejä näistä linnuista.

 • Vesilinnut:

Ankat, joutsenet ja hanhet ovat joitain suosittuja vesilintujen lintuja, jotka kuuluvat Anseriformes -sukuun, ja niitä esiintyy yleensä makean veden lampissa. Anatidae, Anhimidae ja Anseranatidae ovat kolme perhettä, jotka löydät tässä järjestyksessä. Esimerkkejä näistä linnuista ovat puu -ankka, kanadanhanhi ja mandariiniankka.

 • Kolibrit & Vaihteet:

Apodiformes on järjestys, johon hummingbirds ja swifts kuuluvat. Aegothelidae, Hemiprocnidae, Apodidae ja Trochilidae ovat perheitä, jotka ovat tärkeitä tässä järjestyksessä. Esimerkkejä näistä linnuista ovat Amethyst Woodstar, Andien smaragdi, Black Inca.

 • Kiivit & Kuolleet linnut:

Kiivit ovat ainutlaatuisia lajeja, joita löytyy vain Uuden -Seelannin ja Australian alueelta. Ne kuuluvat Apterygiformes -sukuun, ja suurin osa linnuista on kuollut sukupuuttoon. Eteläinen ruskea kiivi, suuri täplikiivi, pikku täplikiivi, Okarito -kiivi ja North Islandin ruskea kiivi ovat viisi lintua, jotka löydät tästä ryhmästä.

 • Sarvipäitä & Hoopoes:

Hornbills ja vanteet kuuluvat Bucerotiformes -sukuun. Bucerotidar, phoeniculidae, bucorvidae ja upupidae ovat neljä sukua, jotka kuuluvat tähän järjestykseen. Afrikkalainen harmaa sarvikuono, punarintainen sarvikuono, Pied Hornbill, Sri Lankan harmaa sarvikuono ovat joitain esimerkkejä.

 • Nightjars, Frogmouths & Öljylinnut:

Nightjars, Frogmouths ja Oilbirds ovat Caprimulgiformes -sukuun kuuluvien lintujen perheitä, joista yönjarsit ovat suurin perhe. Löydät sen kaikkialta maailmasta paitsi Etelämantereelta. Öljylintu, Wallacen pöllö-yöjarvi, Vuoripöllö-yökakku, Tawny-sammakko, Gouldin sammakko on muutamia esimerkkejä tämän tyyppisistä linnuista.

 • Seriemat:

Seriemat ovat ainoita lintulajeja, jotka kuuluvat Cariamiformes -sukuun. Nykyiset ja sukupuuttoon kuolleet lintulajit ovat osa tätä järjestystä. Punajalkainen seriema, mustajalkainen seriema, kauhulinnut ovat esimerkkejä Seriemasta.

 • Emus & Cassowaries:

On olemassa kaksi lentomatonta maanpäällistä lintuperhettä, jotka kuuluvat Casuariiformes-, Emus- ja Cassowaries -sukuun, jotka ovat erityisen kotoisin Australiasta. Harvat tämän luokan elävät lajit ovat Cassowary, Casuarius unappendiculatus, Casuarius benneti, Emu.

 • Rantalinnut:

Kengälinnut kuuluvat Charadriiformes -sukuun, jossa on noin 350 lajia, joiden ominaisuudet ovat yhteisiä. Joitakin kenkälajien lajeihin kuuluvia lintuja pidetään uhanalaisina. Jotkut näiden lajien linnuista ovat Razorbill, sarvipäinen lunni, harjakas auklet, putkipiikki.

 • Haikarat, Herons & Korppikotkat:

Haikarat, haikarat ja korppikotkat kuuluvat Ciconiiformes -sukuun. Nämä ovat joko vesilintuja tai lintuja, jotka elävät veden lähellä ja joilla on selviä piirteitä. Suuri sininen harmaahaikara, karjahaikara, luminen jalohaikara, kengännahka ovat joitain esimerkkejä lajista.

 • Hiirilinnut:

Saharan eteläpuolisessa Afrikassa on vain kuusi Coliiformes-sukuun kuuluvaa hiirilintulajia. Kastanjaselkäinen hiirilintu, palkkirintainen hiirilintu, valkoista selkää oleva hiirilintu, sinisilmäinen hiirilintu, punapäällinen hiirilintu, valkopääinen hiirilintu ovat kuuden lajin nimet.

 • Kyyhkyset ja Dodot:

Sekä elävät että sukupuuttoon kuolleet kyyhkyset ja dodot kuuluvat Columbiformes -sukuun. Voit tunnistaa nämä linnut helposti missä tahansa niiden erityispiirteiden vuoksi. Naurava kyyhky, timanttikyyhky, matkustajakyyhky, Dodo ovat esimerkkejä näistä lajeista.

 • Kingfishers, rullat & Mehiläisten syöjät:

Coraciiformes on sellaisten lajien järjestys, joilla on värikkäitä ja erilaisia ​​lintuja. Ornitologit pitävät rullia johtavana lintuperheenä muiden niihin liittyvien lintuperheiden kanssa. Joitakin esimerkkejä näistä linnuista ovat mustakasvinen kuningaskalastaja, vyökalastaja, Abessinian rulla, violetit dollarin linnut.

 • Käkit, Roadrunners & Koels:

Yksi kuuluisista lintujärjestyksistä on Cuculiformes, koska sillä on käkkejä, joita pidetään loisina yhdessä Koelsin ja Roadrunnersin kanssa. Keltainen laskukas käki, kastanjarintainen Malkoha, Suur-Ani, kääpiökäki ovat joitain esimerkkejä näistä linnuista.

 • Kagus & Sunbitterns:

Kagus ja auringonbitternit ovat ainoita eläviä lajeja Eurypygiformes -luokassa, ja monet muut ovat kuolleet sukupuuttoon. Jotkut lajit ovat Kagu, Eurypyga, Sunbittern, Eurypyga.

 • Falcons:

Falconiformes ovat lintulajeja, jotka tunnetaan parhaiten saalistajistaan, ja Falcons ovat näkyvimmät. Joitakin esimerkkejä tästä järjestyksestä ovat Peregrine falcon, Black Caracas, Common kestrel, Crested Caracara.

 • Kanat & Kalkkunat:

Kanat ja kalkkunat ovat lajeja Galliformes -sukuun kuuluvasta lajista. Tikka, Malleefowl, Wild Turkey, Orange-footed Scrubfowl ovat muutamia esimerkkejä.

 • Loons:

Gaviiformes -luokassa on viisi lintulajia, joita kutsutaan myös Loonsiksi. Löydät ne vesilähteistä, koska niillä on vaikeuksia liikkua maalla. Keltakakku, puna-kurkku, tavallinen loon, Tyynenmeren loon, arktinen loon ovat joitakin lajin parhaista esimerkeistä.

 • Nosturit & Kiskot:

Nosturit ja kiskot ovat yleisiä lajeja Gruiformes -luokassa, jotka tunnetaan koostaan ​​ja muista ominaisuuksistaan. Esimerkkejä ovat Sandhill -nosturi, Australian nosturi, Demoiselle -nosturi, Courlan tai limpkin.

 • Käki -rullat:

Käki -rullat ovat ainoita lajeja Leptosomiformes -luokassa. Tyypillisesti näitä lintuja löytyy Madagaskarilta ja Comoron saarilta.

 • Mesites:

Madagaskar on ainoa paikka, josta löydät ainoat kolme Mesitornithiformes -sukuun kuuluvaa Mesites -lajia. Näitä pidetään uhanalaisina lajeina, jotka liittyvät kyyhkysiin.

 • Turacos & Plantain -syöjät:

Turacos ja plantain syöjät ovat kaksi lintua, jotka kuuluvat Musophagiformes -sukuun. Ainutlaatuinen asia tässä tilauksessa on, että sen höyhenissä on kuparipohjaisia ​​pigmenttejä ja harja päässään.

 • Hoatzins:

Hoatzins ovat lintuja, joilla on siniset, paljaat kasvot, jotka kuuluvat Opisthocomiformes -sukuun. Tämän kasvissyöjä linnun päässä on tuuletinta muistuttava harja.

 • Bustards:

Otidiformes on järjestys, jossa on Bustardsia, joissa on ainutlaatuisuutta käyttäytymisestään ulkonäköön. Ellei nämä linnut ole peloissaan, he mieluummin juoksevat ja kävelevät kuin lentävät.

 • Ahvenlinnut:

Passeriformesia pidetään merkittävimpänä lintujärjestyksenä, jossa on ahvenlintuja. Voimakkaat lihakset puhelaatikossa ja erityiset 12 hännän höyhenet tekevät niistä ainutlaatuisia. Esimerkkejä ovat aasialainen keiju-sinilinnu, itämainen taivaankala ja pitkähäntäinen tiainen.

 • Pelicans & Fregatilinnut:

Fregattilinnut, merimetso ja pelikaanit ovat vesilintujen ryhmä, joka lasketaan Pelecaniformes -järjestykseen. Jotkut tässä järjestyksessä olevat linnut ovat näkyvästi sukupuuttoon kuolleita tai uhanalaisia.

 • Tropicbirds:

Kuten nimestä voi päätellä, trooppisia lintuja löytyy trooppisista alueista, joilla on merilintuja, jotka kuuluvat Phaethontiformes -ryhmään. Puna-pyrstölintu, valkohäntä-tropicbird ja red-billed tropicbird ovat ainoat kolme lintua tässä järjestyksessä.

 • Flamingot:

Phoenicopteriformes -sukuun kuuluvia flamingolajeja on vain kuusi. Heillä on ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka ovat korkeita ja suuria.

 • Tikat:

Piciformes on järjestys, johon tikat kuuluvat vahvoilla leuilla. Untuvatukka, tikatukka, pohjoinen välkkyminen ja ruskea jacamar ovat esimerkkejä tästä järjestyksestä.

 • Grebes:

Grebes ovat lintuja, jotka elävät Podicipediformes -sukuun kuuluvilla rannikolla. Yksi näiden lintujen ainutlaatuisista ominaisuuksista on vesillä kelluvat pesät. Esimerkkejä ovat lyhytsiipinen, punakaulainen ja harjakasvi.

 • Albatrosseja & Petrelit:

Albatrossit ja petrelit ovat sellaisia ​​merilintuja, jotka tulevat maalle vain jalostukseen ja jotka kuuluvat Procellariiformes -sukuun. Joitakin esimerkkejä näistä lajeista ovat perulainen sukellusperä, Laysan albatross, ujo albatrossi ja mustalakkainen petrel.

 • Papukaijat:

Psittaciformes on lajien laji, jolla on yksi kuuluisista lintujen papukaijoista. Harmaa papukaija, ruusurengas papukaija, ruusunpunainen kakadu, sateenkaari-lorikeet ovat esimerkkejä papukaijalajeista.

 • Hiekkaruokit:

Hiekkalaatikot ovat erämaita aavikkolintuja, jotka ovat osa Pteroclidiformes -sukua. Täplikäs hiekkaryhmä, tiibetiläinen hiekkaruukku, Lichtensteinin hiekkaryhmä ja mustapintainen hiekkalaatikko ovat joitakin esimerkkejä.

 • Rheas tai Nandus:

Rheas tai Nandus kuuluvat Rheiformes -sukuun. Ne ovat suuria lintuja, joilla on samankaltaisia ​​piirteitä kuin strutsilla, mutta pienempiä ja lentämättömiä. Yleensä Etelä -Amerikasta löytyy suurin osa tämän lajin linnuista.

 • Pingviinit:

Pingviinit ovat lentokyvyttömiä lintuja, joita esiintyy eteläisellä pallonpuoliskolla ja jotka kuuluvat Sphenisciformes -sukuun. Gentoo -pingviini, keisaripingviini ja Galapagos -pingviini ovat esimerkkejä maailman 18 pingviinityypistä.

 • Pöllöt:

Pöllöt kuuluvat Strigiformes -sukuun, ja monet tässä järjestyksessä olevat lajit ovat lihansyöjiä ja öisiä. Pöllölajeja tunnetaan noin 244.

 • Strutsit:

Strutsit ovat ainoita Struthioniformes -sukuun kuuluvia lintulajeja. Joitakin esimerkkejä näistä lajeista ovat arabialainen strutsi (sukupuuttoon kuollut), pohjoisafrikkalainen strutsi ja masai -strutsi.

 • Tissit & Gnetit:

Merilintujen yhdistäminen, jotka pesivät ryhmässä, kuten Gannets ja Boobies, kuuluvat Suliformes -sukuun. Esimerkkejä ovat australialainen sukka, punajalkainen, Adams-tissi ja naamioitu tissi.

 • Tinamous:

Tinamous ovat kanan kaltaisia ​​lintuja, jotka haluavat pysyä maassa, joka kuuluu Tinamiformes-sukuun. Jotkut esimerkit tästä lajista ovat hupullinen tinamou, valko-kurkku tinamou, chileläinen tinamou, kääpiö tinamou ja estetty tinamou.

 • Trogons & Quetzals:

Trogonit ja Quetzals ovat sellaisia ​​lintulajeja, jotka elävät lämpimissä paikoissa, jotka kuuluvat Trogoniformes -sukuun. Loistava Quetzal, Narina trogon, Kuuban trogon, Pavonine Quetzal, Red naped trogon ja Mountain Trogon ovat joitain lintuesimerkkejä tässä järjestyksessä.

Hyvin monet eri lintulajit osoittavat, kuinka kaunis ekologiamme on. Yllä oleva lintujen luettelo sisältää kaikenlaisia ​​lintuja, jotka tunnemme ja emme tiedä. Jotkut erilaisista linnuista, joilla on kuvia ja nimiä, auttavat sinua tutkimaan ja oppimaan sekä lisää niistä.

Vastuuvapauslauseke: Tässä artikkelissa annetut tiedot ovat vain ehdotettuja tietoja. Sivusto ei ole millään tavalla vastuussa, jos alkuperäisten lintujen suhteen esiintyy poikkeamia.

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset:

Q1. Mitkä ovat uhanalaisia ​​lintuja Intiassa?

Linnut ja niiden tyypit

V: On monia lintulajeja, joita on pidetty uhanalaisina. Tässä on luettelo viidestä Intian uhanalaisimmasta linnusta.

 • Suuri intialainen kaarna.
 • Metsäpöllö.
 • Punatukkainen korppikotka.
 • Jerdonin kurssilainen.
 • Lusikkalaskutettu hiekka.

Q2. Mikä on pienin lintu?

Pienet linnut

V: Mehiläinen kolibri on maailman pienin lintu. Naaraslinnut ovat merkittävämpiä kuin urokset, ja urospuolisten lintujen kokonaispituus on 57 mm. Ne painavat 1,6 grammaa.

Q3. Mikä on suurin lintu maapallolla?

Suurten lintujen tyypit maailmassa

V: Strutsi, jota tavataan yleisesti Afrikassa, pidetään jättilinnuna maailmassa. Ne painavat jopa kaksi ihmistä, mikä on lähes 63-145 kg, kun taas miehet painavat 156 kg.

Kuvat Lähde:  25.