Hammasharjatyypit: 7 lajiketta ja niiden edut

Hampaiden harjaus hammasharjalla on tärkeä rituaali, jota ilman on mahdotonta aloittaa päivää! Mutta jos luulit hammasharjan olevan nykyajan keksintö, olet niin väärässä! Tällä nöyrällä harjalla on rikas historia, joka ulottuu 5000 vuoden taakse. Muuttuvien aikojen myötä erilaisia ​​hammasharjoja syntyi vastaamaan asiakkaiden kasvaviin tarpeisiin.

Hammasharjan matka on aivan uskomaton yksinkertaisesta purutangosta ja sikaharjasharjasta nykyaikaisiin sähköharjoihin!

Tässä artikkelissa olemme koonneet mielenkiintoisia tietoja 10 erilaisesta hammasharjasta ja niiden eduista:

7 erilaista hammasharjaa ja niiden edut:

Tarkastellaan nyt markkinoiden kaikkien hammasharjojen etuja:

1. Manuaalinen hammasharja:

paras manuaalinen hammasharja

Manuaaliset hammasharjat ovat yksi suosituimmista ja yleisimmistä hammasharjoista. Heillä on tiiviisti pakattujen harjasten pää kahvassa. Näitä kertakäyttöisiä harjoja on saatavana useissa malleissa, jotka perustuvat harjasten kovuuteen, pään muotoon, tekstuuriin, kuvioon ja kahvan muotoiluun. Voit valita kovista, keskikokoisista ja pehmeistä harjaksista, joista kovat voivat vahingoittaa ikeniäsi. Hampaiden tarpeista riippuen voit valita sopivan harjan, joka ulottuu mukavasti kaikkiin suun alueisiin ja puhdistaa hyvin.

2. Sähköhammasharja:

paras sähköhammasharja

Pienen pään ja automaattisen pyörimisen ansiosta sähköhammasharjat toimivat paremmin kuin manuaaliset. Harja koostuu kahdesta osasta – irrotettava pää ja moottori. Virtapainikkeen painaminen saa harjakset liikkumaan nopeasti myötä- ja vastapäivään. Näiden automaattisten liikkeiden ansiosta harja voi poistaa plakin tehokkaasti kaikista suun osista, myös vaikeasti saavutettavista paikoista. Näitä ladattavia tai akkuharjoja on kolmea tyyppiä, kuten tavalliset, ääni- ja ultraääniharjat, jotka toimivat eri nopeuksilla.

3. Hampaiden välinen hammasharja:

uuden tyyppinen hammasharja

Hampaiden väliset harjat puhdistavat hampaiden välistä, mihin useimmat tavalliset ja jopa sähköiset harjat eivät pääse. Nämä harjat ovat vähemmän aggressiivisia kuin hammaslanka ja puhdistavat varovasti hammasvälit pyöreillä päillään. Asiantuntijat suosittelevat hampaidenvälisten harjojen käyttämistä yhdessä tavallisten harjojen ja suuveden kanssa suuongelmien vähentämiseksi. Näissä harjoissa on kertakäyttöinen tai uudelleenkäytettävä pää, jossa on muovikahva. Ne ovat myös ihanteellisia biofilmin kerääntymisen poistamiseen hammasraudoissa, jotta estetään ontelot, pahanhajuinen hengitys jne.

4. Sulca -harja:

älykäs hammasharja

Sulca-harja on yksitupinen hammasharja, joka voi poistaa plakin ienreunasta vahingoittamatta ikeniä. Ihmiset, joiden on vaikea käyttää hammaslankaa, voivat hyötyä Sulca -harjasta. Jotta voit käyttää sitä, sinun on asetettava harjan kärki ikenenreunaa pitkin ja kiillotettava plakki aallon liikkeen avulla. Jos käytät sitä oikein, Sulca-harjat voivat hieroa ikeniä ja vahvistaa niitä pitkällä aikavälillä. Nämä harjat ovat hyödyllisiä myös hammasimplanttien, kruunujen, siltojen ja oikomishoitojen puhdistuksessa.

5. Hammasharja:

Paras hammasharja 2021

Päätyppinen hammasharja on ainutlaatuinen harja, joka on suunniteltu puhdistamaan suun takapuoli. Harja koostuu pienestä pyöreästä päästä, jossa on seitsemän nylonharjaksia, jotka on pakattu tiiviisti. Harjakset leikataan lyhyiksi keskeltä, jotta ne ulottuvat kapeille suun alueille. Ergonomisella, joustavalla kahvalla päätyharjat ovat ihanteellisia vaikeapääsyisten alueiden, kuten viisaudenhampaiden, puhdistamiseen, joihin tavalliset harjat eivät pääse käsiksi. Ne ovat myös ihanteellisia puhdistettaessa ikenipintoja, joilla on hammas puuttuu, hampaat ovat täynnä takana ja jopa hammaslaitteita, kuten kruunuja.

6. Pureskeltava hammasharja:

Pureskeltava hammasharja

Pureskeltava hammasharja on kertakäyttöinen harja, joka tarjoaa kätevän puhdistuksen kätevästi. Toisin kuin tavalliset harjat, joissa on pää ja kahva, pureskeltava harja koostuu pehmeistä harjaksista, jotka on suljettu kuoreen. Ne ovat ihanteellisia matkailijoille tai työntekijöille, jotka haluavat raikastuttaa suunsa ilman perinteistä harjausta. Voit laittaa harjan vain suun sisään ja pureskella sitä kunnolla, jotta harjakset puhdistavat kaikki alueet. Pureskeltavat harjat ovat eri makuisia, kuten piparminttua, purukumia jne.

7. Ympäristöystävällinen hammasharja:

ympäristöystävällinen hammasharja

Ympäristöystävälliset tai tuhlaamattomat hammasharjat ovat kestäviä, ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja muoviharjoille. Vaikka ekologiset harjat ovat kertakäyttöisiä, ne eivät vahingoita tai saastuta ympäristöä kuten tavalliset harjat. Ne on valmistettu hajoavista materiaaleista, kuten bambu- tai neem -puusta, harjakset bambulankaa tai siankarvaa. Nämä harjat tarjoavat samat edut kuin tavalliset hammasharjasi puhdistustehokkuudet. Harjat ovat kuitenkin alttiita homeelle, joten ne on kuivattava hyvin jokaisen käytön jälkeen.

Kuinka valita oikea hammasharja?

Koska markkinoilla on niin monenlaisia ​​hammasharjoja, olisit luonnollisesti hämmentynyt siitä, mikä niistä sopii sinulle parhaiten. Älä hätäile! Seuraa vain näitä vinkkejä, joiden avulla voit valita tarpeisiisi sopivan hammasharjan:

  1. Ensinnäkin ymmärrä, mikä harjasten kovuus on ihanteellinen hampaillesi. Pehmeät harjakset voivat olla lempeitä ikenillesi, mutta eivät ole tehokkaita poistamaan syvälle juurtunutta plakkia. Toisaalta keskikokoiset tai kovat harjakset voivat poistaa plakin kertymisen, mutta voivat vahingoittaa emalia ja ikeniä. Joten katso, mikä niistä toimii sinulle parhaiten kokeilemalla niitä kerran!
  2. Päätä seuraavaksi, haluatko käyttää manuaalista vai sähköistä hammasharjaa. Manuaaliset ovat edullisia ja helposti saatavilla. Ne vaativat kuitenkin hyviä harjaustekniikoita, jotta ne puhdistuvat hyvin. Sähköhammasharjat ovat kalliita, mutta voivat poistaa tehokkaasti plakin useimmilta suun alueilta. Koska sähköharjat eivät vaadi manuaalista työtä, ne ovat ihanteellisia lapsille, ikääntyneille tai vammaisille.
  3. Jos valitsit manuaaliset harjat, sinun on myös kiinnitettävä huomiota harjasten muotoon ja kahvaan. Erilaiset harjakset, kuten aaltoileva, ristikkäinen, kapeneva jne., Tarjoavat erilaisia ​​etuja hampaillesi. Voit myös valita useista eri kulmista, kuten suoran, luistamattoman otteen, joustavan, kulmaisen jne. Valitse haluamasi harja.!
  4. Älä unohda materiaalia! Halvat muoviset hammasharjat eivät ole vain haitallisia ympäristölle, vaan myös kehollesi. Muovista valmistetut nanohiukkaset voivat päätyä järjestelmään ja vahingoittaa sitä pidemmällä aikavälillä. Puu tai muut ympäristöystävälliset hammasharjat ovat turvallisia ja lempeitä planeetalle ja meille!
  5. Lopuksi, brändi on myös erittäin tärkeä! Asiantuntijat suosittelevat ostamaan luotettavan merkin, kuten Oral-B, Colgate jne., Jotka lupaavat laadukasta ja toimivaa.

Nämä ovat joitain erilaisia ​​hammasharjoja ja niiden hyödyt. Toivomme, että tämä artikkeli auttoi sinua ymmärtämään näiden hammasharjalajikkeiden peruserot. Jos sinulla on vielä kysymyksiä valintaan liittyen, suosittelemme puhumaan hammaslääkärille, joka voi ehdottaa yhdistelmää yhdestä tai useammasta näistä suun harjatyypeistä.