Veriryhmien tyypit ja niiden ominaisuudet

Jotta kaikki elävät organismit selviäisivät tässä maailmassa, ne tarvitsevat proteiineja, ravintoaineita ja happea. Näiden aineiden siirtämiseksi kaikkiin kehon solujen osiin niiden on oltava jonkin verran kuljetusta. Veri toimii kuljettajana kehossa. Se vastaa 7% ihmisen painosta ja keskimääräinen tiheys 1060 kg/m3 aikuisella, keskimääräinen veren tilavuus on viisi litraa. Se koostuu plasmasta ja erityyppisistä soluista. Veri muodostaa siinä erilaisia ​​verisoluja. Ne ovat tunnettuja punasoluja, leukosyyttejä ja trombosyyttejä. Niille, jotka haluavat tietää, kuinka monta veriryhmää ihmiskehossa:

veriryhmien tyypit

Punasolut muodostavat 45 % verestä; plasma on noin 54,3% ja leukosyytit 0,7%. Veren väri on punainen, se saadaan hemoglobiiniksi kutsutulla aineella. Veri päätetään antigeenien läsnäolon perusteella punasolujen pinnalla. Veriryhmät periytyvät ja niitä edustavat molempien vanhempien panokset. Tähän mennessä International Society of Blood Transfusion on tunnustanut 35 ihmisen veriryhmäjärjestelmää. Tässä on tärkein veriryhmä ja veriryhmä

Miksi verityypit eroavat:

Veri koostuu punasoluista ja valkosoluista, plasmasta ja proteiineista. Plasmassa on kelluvia antigeenejä, jotka ovat vastuussa immuniteetin tarjoamisesta keholle. Antigeenejä on kahta tyyppiä, A ja B, jotka tuottavat erilaisia ​​vasta -aineita taudin aiheuttavia bakteereja vastaan. Ihmisillä, joilla on O -veriryhmä, on molemmat vasta -aineet. Tämä ero vasta -aineissa luo vastustuskykyä joillekin sairauksille ja alttiita toisille.

Veriryhmien prosenttiosuus Intiassa:

Tutkimuksen mukaan Intian yleisin veriryhmä on O, jossa on 37,12% väestöstä. Toiseksi yleisin veriryhmä on B 32,26%: lla, jonka jälkeen A on 22,8%. AB on vähiten löydetty veri Intian niemimaalla.

Harvinaisin veriryhmä Intiassa:

Harvinaisin veriryhmä on Bombay -veriryhmä, joka löytyy vain 0,01%: lla Intian väestöstä. Se löytyy todennäköisesti Mumbain paikallisista ja siksi nimi. Näistä negatiivinen veriryhmä esiintyy vielä harvemmin kuin positiivinen. On arvioitu, että vain 15 luovuttajaa on tunnistettu eri puolilla Intiaa tällä veriryhmällä.

Veriryhmät luokitellaan niiden antigeenien mukaan neljään:

  • Veriryhmä A.
  • Veriryhmä B.
  • Veriryhmä O
  • Veriryhmä AB.

Veriryhmä päätetään, onko se positiivinen vai negatiivinen siinä olevan Rh -tekijän perusteella. Rh -antigeenin läsnäolo punasoluissa, silloin kyseinen veri on positiivinen, jos Rh puuttuu, se on negatiivinen. Alla on lueteltu veriryhmät ja niiden merkitys.

1. Veriryhmä AB:

veriryhmän 1 tyypit

Nämä ihmisryhmät voivat vastaanottaa verta mistä tahansa ryhmästä, etenkin AB. Mutta ei ole mahdollisuutta luovuttaa verta tälle veriryhmälle. Tätä ihmisryhmää kutsutaan universaaleiksi hyväksyjiksi tai vastaanottajiksi.

2. Veriryhmä AB+:

veriryhmän 2 tyypit

Veriryhmä AB+ on harvinainen ryhmä maailmanlaajuisesti. Sen esiintyvyys on vain 4%. Veriryhmä voi parantaa vertaan ottamalla ruokavaliota, kuten lihaa, päiväkirjaa, mereneläviä, jyviä, pähkinöitä, rasvaa, hedelmiä ja vihanneksia. Koska AB -positiivinen on universaali hyväksyjä, kaikki veren ryhmät voidaan siirtää.

3. Veriryhmä AB-:

veriryhmän 3 tyypit

Vain 1% luovuttajapopulaatioista on saatavilla AB -negatiivisella verellä. Sitä tarvitaan enemmän miehille plasman valmistuksessa. Samaa AB +ve -ruokavaliota noudatetaan myös AB -ve: llä. AB- voi saada verta O-negatiivisesta, A-negatiivisesta, B-negatiivisesta ja AB-negatiivisesta.

4. Veriryhmä A:

veriryhmät 4

Jos yksilöillä on antigeeni A punasolujen pinnalla, sitä luonnehditaan veriryhmäksi A. Tässä ryhmässä on seerumin Igm -vasta -aineita B -antigeenia vastaan. Nämä ihmiset voivat luovuttaa verta vain ihmisille, joilla on veriryhmä A ja AB. A -veriryhmän ruokavalion on noudatettava lihaa sisältävää ruokavaliota, joka ei ole mitään, mutta niiden on oltava täysin kasvissyöjiä. Heidän on otettava papuja, palkokasveja, hedelmiä, vihanneksia ja täysjyvätuotteita, jotka ovat luonnonmukaisesti tuoreita. Tällä ryhmällä on herkkä immuunijärjestelmä.

5. Veriryhmä A+:

veriryhmän tyypit 5

Positiivinen on toiseksi suurin veriryhmä, jossa potilaat tarvitsevat paljon. He voivat saada verta A -positiiviselta, A -negatiiviselta, O -positiiviselta ja O -negatiiviselta. Noin yksi kolmesta muodostaa 35,7 % tästä ryhmästä.

6. Veriryhmä A-:

veriryhmät 6

Maailmassa vain 6,3 % ihmisistä on tämä ryhmä. Se on harvinainen ryhmä. Nämä voivat vastaanottaa verta vain A -negatiivisilta ja O -negatiivisilta.

7. Veriryhmä B:

veriryhmät 7

Henkilöt, joilla on B -antigeeni punasoluissa, on ryhmitelty veriryhmään B. Tässä ryhmässä on seerumin Igm -vasta -aineita A -antigeenia vastaan. He saavat verta ryhmästä B tai ryhmä O. He voivat luovuttaa B- tai AB -ryhmän yksilöille. Niiden on oltava kasvissyöjiä ja vältettävä kanaa, maapähkinöitä, seesaminsiemeniä, tomaatteja, linssejä, vehnää, maissia ja tattaria.

8. Veriryhmä B+:

veriryhmän tyypit 8

B -positiivinen on kolmas luovuttaja maailmassa. Yhdellä 12 henkilöstä on B -positiivinen veri keskimäärin 8,5%: lla väestöstä.

9. Veriryhmä B-:

veriryhmät 9

Tämä on harvinainen ja ainutlaatuinen veriryhmä. Kyselyn yhteydessä tiedetään, että vain yhdellä 67: stä ihmisestä on B -negatiivinen veriryhmä keskimäärin 1,5%.

10. Veriryhmä O:

veriryhmätyypit 10

Joissakin maissa veriryhmää O kutsutaan veriryhmäksi nolla. Tässä ryhmässä ei ole antigeeniä A ja antigeeniä B punasoluissa. Jopa veriseerumi ei sisällä vasta -aineita A ja B. Joten ryhmä O voi vastaanottaa verta vain ihmisiltä, ​​joilla on veriryhmä O. Tämä ryhmä ihmiset voivat luovuttaa verta kaikille muiden ryhmien ihmisille, koska se ei koskaan sisällä antigeenejä ja vasta -aineita. Siksi veriryhmää O kutsutaan yleisluovuttajiksi. Koska veriryhmä O on yhteensopiva kaikkien ryhmien kanssa.

Ruokavalio henkilöille, joilla on O -veriryhmä, on noudatettava proteiinipitoista ruokavaliota. Se sisältää vähärasvaista lihaa, kalaa, siipikarjaa ja vihanneksia, kevyesti jyviä, maitotuotteita ja papuja.

11. Veriryhmä O +:

veriryhmät 11

O positiivinen on luovuttaja. Se on yleisin veri, jota kaikki tarvitsevat potilaat tarvitsevat. Keskimäärin yhdellä kolmesta on 37,4 % veriryhmästä O.O positiivinen voi lahjoittaa vain O -ryhmän ihmisille.

12. Veriryhmä O-:

veriryhmän tyypit 12

O -negatiivista kutsutaan yleisluovuttajaksi. Se voidaan siirtää kaikille veriryhmille. Maailmassa vain 6,6% ihmisistä on O -negatiivista verta. On kuullut, että O -negatiiviset ovat lääketieteellisiä helikoptereita potilaille, jotka ovat traumassa tai vakavassa tilassa. Yhdellä 15: stä on O -negatiivista verta. Jos O -negatiivinen henkilö tarvitsee verta, myös O -negatiivinen luovuttaja saa luovuttaa vain verta.

Veriryhmien lisäksi myös plasma on yhteensopiva. Joten tällä tavalla veri luokitellaan ryhmiin. Koska jotkut potilaan antigeenit laukaisevat immuunijärjestelmän hyökkäämään verensiirtoon, on turvallisempaa siirtää sopiva vere. Joten yksilön velvollisuus on luovuttaa verta tarvittavalle tarvittaessa. Joka kolmas kuukausi ihmiskeho tuottaa uusia punasoluja. Ota tapa antaa veri vuosittain kahdesti.