Dessa är Tysklands bästa arbetsgivare under 2019 enligt den nya LinkedIn -rankningen

Med en användarbas på mer än 610 miljoner användare skapar LinkedIn rankningar för att ta reda på vilka företag som är särskilt attraktiva som arbetsgivare i vissa länder, inklusive Tyskland, Frankrike, Australien, Indien och USA. Förvaltningskonsultföretag, biltillverkare och e-handelsföretag ligger högst upp på årets “Bästa arbetsgivare” -lista från LinkedIn för Tyskland. Populära inhemska företag som Zalando, Deutsche Telekom och Deutsche Bank dominerar topp 10 -listan 2019, medan många märken har försvarat sin topposition i förra årets ranking. För att skapa listan “Bästa arbetsgivare” analyserade LinkedIn fyra pelare för varje företag, inklusive engagemang och arbetsgivarattraktivitet samt anställdas lojalitet.

Här är Tysklands bästa arbetsgivare 2019

Amazon rankas som tio bästa arbetsgivare

10. Amazon

Antal anställda i världen: 560 000+

Sedan 2010 har e-handelsjätten investerat över 20 miljarder euro i Europa, med över 65 000 anställda från regionen. Som ett internationellt företag har Amazon fyra principer som sina anställda använder varje dag: passion för uppfinningar, fokus på kunder / konkurrenter, optimering av operativa processer (operativ excellens) och långsiktigt tänkande.

Långtidsanställda av det världsberömda varumärket har ett antal fördelar. I Tyskland inkluderar detta en garanterad löneökning under de första 24 månaderna, personalrabatter och pensionsförmåner.

Tysklands bästa arbetsgivare Boston Conculting Group 2019

9. Boston Consulting Group

Antalet anställda i världen: 16 000+

Boston Consulting Group (BCG) grundades 1963 och har utökat sin verksamhet till mer än 90 städer. Konsultföretaget hävdar att flera av dess kunder är bland de 500 största företagen.

BCG strävar efter att anställa personer som är motiverade att göra en varaktig inverkan, oavsett om det är genom de kunder de arbetar med eller deras inverkan på branscher och samhällen.

Tysklands bästa arbetsgivare 2019 Deutsche Bank

8. Deutsche Bank

Antal anställda i världen: 91 700+

Med målet att bli den “ledande, kundorienterade, globalt aktiva banken” har företaget, med huvudkontor i Frankfurt, sex värderingar som dess anställda bör följa: integritet, innovation, partnerskap, kundorientering, hållbar prestanda och disciplin.

Deutsche Bank beskriver sig själv som en “äventyrlig men ansvarsfull” långivare och använder dessa principer som en vägledning för att arbeta med aktieägare, kunder, andra anställda och de samhällen där företaget verkar..

BMWs högkvarter och museum i München Vogelblick

7. BMW Group

Antal anställda i världen: 134 500+

Tyskland är känt för sina biltillverkare. Det är därför inte förvånande att endast lokala företag finns på denna lista. BMW-gruppen består av flera populära märken, inklusive Mini och Rolls-Royce, och finns i mer än 140 länder. Så det behövs många arbetare för att hålla företaget igång i full fart. Även om produktion, design och konstruktion spelar en viktig roll i de operativa processerna finns det ett antal ansvarsområden hos BMW, inklusive ekonomi, logistik, marknadsföring och hållbarhet, som är särskilt eftertraktade av arbetssökande..

Tysklands bästa arbetsgivare 2019 McKinsey

6. McKinsey & Företag

Antal anställda i världen: 30 000

McKinsey & Företaget verkar i mer än 130 städer runt om i världen och arbetar med alla typer av organisationer, från den privata sektorn till offentliga institutioner till regeringar.

Eftersom företaget ser sitt folk som sin största styrka investerar McKinsey mycket pengar i yrkesutbildning och karriärutveckling. Mer än 200 miljoner dollar om året, faktiskt! Utvecklingsmöjligheter för anställda inkluderar virtuella inlärningsprogram med kollegor från hela världen och informella mentorer.

Deutsche-Telekom Magenta varumärkesdifferentiering

5. Deutsche Telekom

Antal anställda i världen: 216 000+

Deutsche Telekom är Europas största telekommunikationsföretag och betjänar cirka 178 miljoner kunder i cirka 50 länder. Många kommer genast att känna igen företaget för sin magenta logotyp i kombination med det distinkta “T”. Att arbeta på Telekom erbjuder många fördelar, till exempel flexibla arbetstidsmodeller, ålderdomsförsörjning, sjukvård och till och med barnomsorg. Som en modern arbetsgivare har Deutsche Telekom vidtagit många åtgärder och initiativ för att främja kompatibiliteten mellan privatliv och arbete.

Zalando är en eftertraktad arbetsgivare i Tyskland

4. Zalando

Antal anställda i hela världen: 15 500+

Zalando grundades för bara tio år sedan och har utvecklats till en ledande modeplattform online i Europa och en av de mest eftertraktade arbetsgivarna i Tyskland.

Zalando erbjuder för närvarande produkter från cirka 2 000 märken i sitt sortiment och är verksamt i 17 länder. Ändå lockar företaget anställda från hela världen. Anställda från mer än 130 nationer arbetar på Zalando. Företaget uppger att var och en av dem har en röst och aktivt skriver företagets framgångssaga.

Siemens kontorsbyggnad Träd och blommor på gården

3. Siemens

Antalet anställda i hela världen: 379 000

Siemens är en global ledare inom energi- och kraftproduktion, finansiering, rörlighet och sjukvård.

Siemens strävar efter att anställa medarbetare som kan anpassa sig till de ständiga förändringarna i ekonomin och samhället och som positivt kan hantera de därtill hörande utmaningarna. Även om teknik är en viktig aspekt av Siemens, erbjuder områden som marknadsföring, teknik, mobilitet och internetsäkerhet också goda möjligheter till personlig uppfyllelse i ditt jobb.

Daimler automaker group kontorsbyggnad

2. Daimler

Antal anställda i världen: 298 500+

Oavsett om det handlar om att utveckla ny teknik och göra produkter mer miljövänliga eller helt enkelt vara ett steg före konkurrenterna – som en ledande tysk biltillverkare handlar Daimler om förändring. Medan huvudkontoret ligger i Europa sysselsätter Daimler människor från över 150 nationer över hela världen.

Dessutom erbjuder Daimler möjligheter för internationella uppdrag. Företaget stöttar anställda och deras familjer när de är utomlands.

SAP-mjukvaruutvecklare den mest eftertraktade arbetsgivaren i Tyskland

1. SAP

Antal anställda i världen: 96 000+

SAP tar förstaplatsen på rankningen – både från LinkedIn och Glassdoor – och är den mest önskvärda arbetsgivaren i Tyskland. Den tyska programvarutillverkaren investerar 100 miljoner amerikanska dollar varje år i professionell utveckling för att marknadsföra och behålla sina anställda över hela världen. Och de utnyttjar alla möjligheter, till exempel flexibla arbetsförhållanden, frivilliga erbjudanden året runt och hälsorelaterade ytterligare förmåner.

När det gäller den perfekta kandidaten söker SAP dem som brinner för konsumentintressen, som drömmer i hjärtat och som ständigt strävar efter att förbättra sina färdigheter, enligt dess VD, Bill McDermott.