40 grillfestidéer: rätt dekoration skapar en glad atmosfär

grillfestidéer bordsdekorationer pappersbordslöpare

På sommaren skiftas livet utanför – den bekväma loungen lovar många avkopplande timmar utomhus, poolen inbjuder dig att svalka dig efter en lång dag på jobbet och hela familjen samlas runt trädgårdsbordet på helgerna. Men ingen terrass är komplett utan en trädgårdsgrill – vem skulle inte vilja förbereda delikatesser själva och avsluta kvällen med vänner? Naturligtvis ska inte bara maten smaka gott – tillbehör, bestick och tillbehör skapar en bra stämning vid bordet. Vi ger dig 40 grillfestidéer – så här gör du rätt dekoration! låt dig inspireras.

Idéer för grillfest – vad du ska tänka på när du organiserar?

grillfest idéer skål dekorera färg

Det första steget till en lyckad trädgårdsfest är bra planering. Bestäm menyn i förväg – sallader, förrätter och kött bör passa gästernas smak. Använd ingredienslistan för att beräkna mängden kött, ost, sallader och alkohol du behöver. Om du förbereder cocktails bör du planera cirka 0,4 liter per person. Öl är en populär drink under de varma sommarmånaderna – du bör definitivt köpa minst 1,2 liter per gäst. För vinälskare kan du få runt 0,5 liter per person. Limonad och juice är uppfriskande – räkna med 1,2 liter per person. När det gäller mat kan du budgeta för 400 gram kött per vuxen och 200 gram per barn. 200 gram högkolhydratsallader med pasta och aptitretare med potatis och 120 gram grönsaksallader räcker för vuxna. Servera 2 rullar per person.

grill party idéer cocktail set party plockare

Du bör också tänka på disken i förväg – har du tillräckligt med tallrikar, bestick, servetter för alla gäster eller måste du fortfarande få engångsrätter. Tänk på vem som kommer att sitta där – om alla kan sitta bekvämt runt trädgårdsbordet behöver du en serveringsvagn. Om antalet gäster är över 20, så är ansträngningen för värden helt enkelt för stor. I det här fallet är det värt att organisera en buffé.

Handla två dagar före festen – om du inte hittar några ingredienser kan du alltid uppdatera menyn. Välj rätter som du kan förbereda snabbt och redan har lagat – särskilt under dagen brukar det inte finnas tid att experimentera.

Om du redan har förberett / planerat allt kan du hitta rätt bordsdekoration – du hittar många enkla hantverksidéer nedan.

Idéer för grillfest: måla träunderlägg

grillfestidéer underlägg målar trä

Träunderlägget på bilden skapar en glad sommarstämning vid bordet. För projektet behöver du en träskiva, en såg, olika glasyrfärger, sandpapper och en pensel. Skär först träskivan i femkanter, slipa sedan kanterna med sandpapper. Rengör träytan noggrant och låt den torka, applicera sedan glasyren med en pensel. Komplett! Vårt tips: Servera läckra cocktails eller exotiska frukter i underlägget.

Gör din egen serveringsbricka för vin och ost

grillfestidéer serveringsbricka skärbräda gör dig själv

En serveringsbricka där det finns tillräckligt med plats för vinglaset och ostfatet i litet format – du kommer garanterat att få poäng med alla gäster. Välkomna alla vänner på ett charmigt sätt! Köp helt enkelt flera skärbrädor, klipp av en träbit med en såg eller borr (se bild) och du är klar. Om du vill kan du måla handtaget med tavelfärg och skriva ner namnen på respektive gäst på det.

Idéer för grillfest – trälåda för kylboxen

grillfestidéer cool box hide deco stand wood

Kylboxen används inte bara på utflykter – den är också oerhört användbar i din egen trädgård och kan lagra gästers drycker. Men visserligen – även om det är en extremt praktisk enhet, ser plastlådan inte riktigt snygg ut. Men du kan lägga dem i en gammal växtlåda och sedan sätta den i rampljuset med färg. Vårt tips – måla lådan vit så att den inte blir varm under solens starka strålar. Märk rutan så att gästerna kan orientera sig och tjäna sig själva snabbt.

Tallrikar i glada färger på trädgårdsbordet

grillfestidéer måla tallrikar dekorera hantverk

Vita tallrikar ser tråkiga ut – dekorera dem med prickar och ränder i glada sommarfärger – rosa, rött, blått och gult bildar en attraktiv ensemble. Låt barnen hjälpa till – i det här fallet kan de köpa porslinsklistermärken och lägga dem på tallrikarna. Sedan behöver de små bara färga in bilderna. I slutet kan du låta tallrikarna brinna i ugnen i 25 minuter vid 170 grader.

Dekorera tallrikarna med servettekniken

grillparty idéer servetter flamingo tryck

Om du har bestämt dig för ett komplicerat motiv (som ovanstående – flamingo), kan du fästa detta på tallrikarna med hjälp av servettekniken. Rengör först porslinskålarna ordentligt och låt dem torka. De flesta hantverksbutiker säljer specialvårdsprodukter som bas för porslin – lägg på ett skyddande lager och låt tallrikarna stå åt sidan i 2 timmar. Skär under tiden försiktigt ut servettmotivet och fixa det på tallriken med speciallim efter 2 timmar. Till sist, låt det brinna i ugnen vid 130 grader i 90 minuter.

Idéer för grillfest – måla porslin

grillfestidéer serveringsfat målningsidéer

Men om du har bjudit in vänner med barn till en grillfest kan du be de små att måla porslinskålarna. Du kommer definitivt att vara glad – ännu mer – barnen kommer att ägna sig åt hantverksprojektet medan du lagar maten ostörd. Det finns ingen risk för skada och du behöver inte oroa dig för att de små leker runt trädgårdsgrillen.

Te -lampor sprider mjukt ljus och skapar atmosfär

grillfestidéer ljusstake måla dekoration trädgårdsbord

Telys skapar atmosfär. Om du planerar att avsluta kvällen med vänner måste du tänka på stämningsbelysning vid bordet. I nästa projekt borras hål i en fyrkantig bar, telysorna placeras inuti och sedan målas stången i rosa / blått / rosa. Geometriska motiv får dem att se större ut och ger en modern touch till bordet.

Måla kylboxen och dekorera den fantasifullt

grillfestidéer ananas kylväska

Även på ett litet trädgårdsparti ska kylboxen naturligtvis inte saknas – låt den lysa i ljusa sommarfärger. Slipa först försiktigt bort den gamla färgen med sandpapper, rengör ytan noggrant från smuts och damm och låt den torka. Applicera sedan en grundfärg, låt den torka och applicera sedan lack i den valda nyansen. Låt det torka igen i några timmar och rita sedan detaljerna med en specialpenna för plast. Klipp ut de gröna skivorna från filt och lim sedan på locket.

Dekorera kylboxen med magneter och washi -tejp

Grillfestidéer dekorerar bokstäver kylväskflaskor

Klistermärken, washi -tejp och små magneter används i nästa hantverksprojekt – den svala lådan ser så söt ut som socker på barnbordet. De små kommer säkert att fascineras av designen. Du kan sedan använda kylboxen som accent för en barns födelsedagsfest. Barnen kan naturligtvis säga sitt och kan alltid lägga till nya element i designen.

Överraska gästerna med ovanliga kort

grillfestidéer hamburgare tuete deco -idé

Om det finns matrester kvar kan du packa in det för dina gäster i personliga papperspåsar. Du kan också skicka väskorna till dina vänner istället för inbjudningar – du bör ta med dem till festen efteråt. Även om alla känner varandra är det värt att göra kort – dina vänner kommer säkert att uppskatta sådana små detaljer.

Du kan skriva ut olika mallar, eller så kan du förbereda en mall själv och använda den för att försköna alla kort. Om du inte känner alla gäster personligen eller om vänner kommer till ditt hus för första gången kan du också skapa en meny. Gör en skiss och markera på den där gästerna kan hitta bestick och tillbehör, var man ska kasta matrester osv..

Grillfestidéer – sagoljus som accent över trädgårdsbordet

grillfestidéer hamburgerkransbord

Fairy lights är inte bara extremt dekorativa, de sprider också mjukt ljus över matsalen på kvällen. Ge den indirekta belysningen ett nytt utseende – med lite skicklighet kan glödlamporna förvandlas till små hamburgare. Fairy lights kommer att locka allas uppmärksamhet och kommer garanterat att skapa en sensation. Köp helt enkelt specialpennor från hantverksbutiken och måla dem med glödlampor. Låt det torka och häng sedan upp kedjan igen.

Grillspetten blir riktiga blickfång

grillfestidéer spett målaridéer deco

Grillspett ska naturligtvis inte saknas i hushållet – de är extremt praktiska, inte bara för kött, utan också för svamp, potatis och andra garneringar. Limma helt enkelt maskeringstejp i en spiral till trähandtaget och måla sedan handtaget med färg. Låt det torka och ta sedan försiktigt bort maskeringstejpen. Vårt tips – välj de färger som matchar tavlans färgschema.

Bra planering spelar en avgörande roll för en lyckad grillfest. Förklara i förväg vad du kommer att förbereda för dagen, hur många gäster som kommer och om de kommer att sitta tillsammans vid trädgårdsbordet eller skulle du föredra att organisera en buffé. Beräkna erforderliga mängder kött, rullar, ost, alkohol – så har du alltid en överblick över kostnaderna. Gör en inköpslista och köp produkterna två dagar före festen om möjligt. Då kan du börja pyssla. Överraska gästerna med färgglada underlägg i trä, välkomna dem med ett litet ostfat. Erbjud uppfriskande drycker från den nymålade kylboxen. Skapa en glad stämning med kärleksfullt målade tallrikar, pynt porslinsfat med servettekniken och gör en ljusstake av trä själv. Du kan hitta mer snygga DIY -projekt i fotogalleriet nedan, låt dem inspirera dig.

Dekorera servetter i vintage stil

grillfestidéer servetter tygfärgplattor

Dekorera lyktor med kaffefilter 

grillfest idéer ljus lyktor humör dekorera bord

Dekorera växtlådan med geometriska mönster

grillfestidéer saftiga kaktusfärg trähink

Servetter av tyg med randigt mönster

grillfestidéer tyg servettremsor måla dekorera

Gör ljushållare av plast med barnen

grillfestidéer kaktusar modellering lera tinker ljusstake

Dekorera sugrör med blommor från kaffefilter

Grillfestidéer cupcake papperskoppar

Vägghyllan blir en serveringsbricka

grillfestidéer serveringsbord fäst på väggen

Bygg ett grillbord själv och sätt det i rampljuset

grillfestidéer serveringsvagn bygg din egen idé

grillfestidéer exotiska bordsdekorationer löparränder

grillidéer paraplyer klädstreck

grillfestidéer blommor bordsdekorationer

grillfestidéer slå häftiga tips

grillfestidéer dekorera koppar gör tyg själv

grillidéer förvaringsutrymme plastkoppar tallrikar servetter

grillfest idéer buffé organisera exempel

grillfestidéer vindljus belysning trädgård

grillfestidéer platskort inbjudanidéer

grillfestidéer tischeko helt enkelt sidobord

grillfestidéer bältetillbehör idéer

grillfest idéer bord rotting korg blommor dekor fågelholk

grillfestidéer deco sommar känsla blå

Grillfestidéer lykta trädgårdsbord vintage

grillfestidéer sy själv en picknickfiltremsa

grillfestidéer swing barn fritidsträdgård

grillfestidéer placera kort solrosborddekorationer