Bygg själv sekretessskärmar – tips för planering och design i trädgården

Trädgården är en eftertraktad plats som de flesta också använder som ett privat område, och om du vill bygga en sekretessskärm själv är det här rätt plats för dig. Denna artikel kan hjälpa dig att undvika stora fallgropar och kostsamma misstag vid planering och installation. På så sätt hittar du en billig lösning för ditt integritetsskydd. Vi visar dig praktiska knep och tekniker som proffs kan använda för att själva bygga ett vackert integritetsstaket. Du kan naturligtvis anpassa detta till dina behov och ditt landskap. Om du själv gör sådana privatlivsskyddsträdgårdsideer kommer du att spara mycket tid, nerver och pengar. Det är också ett bra sätt att se till att du kan få ditt DIY -projekt gjort rätt första gången.

Bygg din egen optimala sekretessskärm billigt

Använd pallar Bygg din egen kreativa sekretessskärm Blomkrukor hänger i trädgården

Först och främst, se till att du faktiskt hittar rätt område som ger dig den integritet du vill ha. Se till att du är på rätt höjd och tänk på hur högt du vill bygga din sekretessskärm själv. Det kan hända att du efter byggandet upptäcker att dina grannar från nästa dörr fortfarande kan se dig. Dessutom bör du ur estetisk synvinkel också vara försiktig så att du inte slösar bort material, pengar och tid på att bygga ett staket som inte passar din trädgård.

val av material halmpersienner bygg din egen terrass

För att avgöra om du bygger en sekretessskärm för en terrass själv, till exempel, bör du överväga proportionerna i din trädgård. Så hur högt ditt privata område behöver vara och andra idéer för sekretessstängsel är de första viktiga faktorerna. I det här fallet är det också en bra idé att hitta en hjälpare med en hög träbit eller kartong. Du kan klippa stycket i förväg till höjden av ditt föreslagna staket för att låta omkretsen springa. Sitt och stå, följ utsikten ovanför rutan när den rör sig. På detta sätt kan du avgöra hur mycket integritet ditt staket faktiskt erbjuder, till exempel om du bygger trä själv för din integritetsskärm.

Bakgårdsträdgård design gräsmatta och bygg sekretessskärmar själv

Så du kan snabbt bestämma hur högt ditt staket behöver vara eller om det är opraktiskt att bygga ett alls. Den ska vara tillräckligt hög för att skydda din trädgård. Då kan du överväga alternativ, till exempel snabbt växande täta träd eller buskar som inte omfattas av samma höjdbegränsningar som staket. Till exempel, om du bygger en sekretessskärm från terrass själv eller har en trädgårdsbod som du vill separera, kan du bygga direkt runt detta område.

Placera stolparna på avstånd

modern design för trädgården med integritetsskärm billig lösning

Få rätt avstånd och håll staketstolparna inte mer än 3 meter från varandra för att förhindra att sekretessskärmen sjunker när du planerar konstruktionen. Färre stolpar sparar dig för att gräva, men i längden blir det inte lönsamt på grund av vind och tyngdkraft. Ju fler inlägg du har, desto starkare blir ditt privata staket utomhus. Så 3 meters avstånd är en bra tumregel. Det ger staketet tillräckligt med styrka för att motstå vinden.

Skandinavisk designmetall sekretessskärmar bygger din egen wellpapp

Om du till exempel själv bygger en sekretessskärm av metall kan du lägga ut stolparna medan du bestämmer hur du ska bygga ditt staket. Tricket är att separera detta med insatser för att markera hålpositionerna exakt på ett avstånd av 3 meter. Tjockleken på stolparna ger dig fler tum för mer spelrum. Du behöver detta om du överväger flera varianter. Du kan bygga en kreativ sekretessskärm själv om du placerar panelerna mellan inläggen. Planera också minst tre horisontella stöd för att bära vikten på varje panel.

Skapa sekretessskärmar själv och följ kraven

Mät avståndet trästolpar trädgård sekretessskärm bygg själv billigt

Om du redan vet hur du bygger din sekretessskärm själv måste du känna till dina lokala koder, förordningar och byggkoder innan du sätter igång. Annars riskerar du att behöva demontera stängslet igen. Så det finns mer än en anledning att få ett sådant bygglov. Om du bygger staketet på fel plats eller för högt kan du tvingas riva det. När du ansöker om tillstånd får du dock en kopia av de regler som gäller för staket i ditt område. Detta inkluderar nödvändiga motgångar från fastighetslinjer, trottoarer och vägar, samt tillåtna höjder, som vanligtvis varierar från framsidan till bakgården.

gård småsten träd industrin sekretess skärm av trä

Om du bor i en bosättning som har sina egna privata bestämmelser kan du också kontakta föreningen eller planeringskommittén. Dess regler kan vara ännu strängare än stadens eller stadens regler. Vissa regler innehåller till och med val av färger eller material. Du kan behöva tillhandahålla en skiss för konstruktionsgodkännande om du vill ha ett trädgårdsstaket. Så identifiera gränsen för din fastighet genom att bestämma innehavet innan du bygger en DIY -sekretessskärm. Börja med en tomt som hjälper dig att bygga på fastigheten. Så här bör du markera hörnen på din gård. Du kan vanligtvis be om en kopia av din fastighetsplan om du inte redan har en. Anta dock inte att din egendom är helt fyrkantig eller rektangulär. Många kan vara kilformade eller ovanliga former.

Lägg till staketdörr

Bygg din egen staketdörr för integritetsskydd

Om möjligt, planera minst två staketdörrar när du bygger och gör dem så breda som möjligt. Har du någonsin bott i ett hus där portarna var för små eller på fel ställe? Då vet du hur tråkigt det är att gå runt hälften av din egendom för att komma in på gården genom ett staket som är för litet. Så tänk också på tillgång till din trädgård. Om du har en granne du vill besöka, vill komma åt din gård från båda sidor av ditt hus eller vill göra det lättare att komma åt parken bakom huset, bör en sådan plan övervägas.

Bygg sekretessskärmar själv – design och konstruktion

snyggt trädgårdsbord mysigt med ett staket av trälister och lampor

Titta på de olika staketkonstruktionerna och ändra utformningen av integritetsstängselidéerna efter dina behov. Ett rejält, högt staket kan stänga av nyfikna ögon, men det kan också väcka dig. En sådan tråkig, monolitisk och materialintensiv design är kanske inte den bästa lösningen. Din integritetsskärm behöver inte helt bestå av design, höjd eller material. Till exempel, om din gård ligger intill ett skogsområde, kommer ett billigt, lågt kedjelänkstaket att göra jobbet. Så du kan hålla hunden i trädgården och njuta av utsikten över skogen samtidigt. En snyggt utformad, vacker sekretessskärm med en inbjudande grind kan krävas på båda sidor av huset mot gatan. Ett högre staket kommer då att passa på den sida av gården som vetter mot grannen. Ett högt, billigt och funktionellt säkerhetsstaket skulle starkt rekommenderas i detta fall.

vitt staket kombination babus integritetsskydd trädgård bygg själv

Att ändra stil eller konfiguration för att passa olika delar av din gård kan vara en framgångsrik strategi för att hålla materialkostnaderna nere och minska arbetsbelastningen. Det kan till och med göra gården mer intressant. Planera för högre staket för att skydda integriteten och lägre staket för att hålla priset nere och förbättra utsikten. Du behöver inte verktyg för att planera utformningen av ett staket, men du behöver verktyg för att installera det. Av den anledningen, undvik shoppingresor i sista minuten genom att ha allt material klart i tid för byggandet av ett sådant projekt.

Materialval och dina egna behov

rustik-stil-wellpapp-sekretess-skärm-trädgård-idéer-gör-själv

Med så många staketstilar att välja mellan finns det flera faktorer att tänka på. Var medveten om dina egna färdigheter och tillgängliga verktyg. Även ett enkelt träplankstaket kan vara funktionellt och vackert, men mer komplicerade projekt med invecklade vinkelsnitt eller återvunna arkitektoniska element är möjliga om du har kunskap och rätt utrustning. Du bör också tänka på ditt klimat och grannskap.

Bygg skugga själv integritetsstaket själv staket runt ett träd

I vissa områden kan ett trästaket väder snabbt, och ett metallstaket eller stockvägg kan vara ett bättre val. Vissa länsbyggnadskoder kan också diktera vilken typ av staket du kan bygga. Trots allt kan ditt val av projekt bero på hur många meter du behöver och materialets pris. Om din budget är trång kan fria föremål som pallar återvinnas till ett attraktivt trästaket.

Hemmagjort bambustängsel på gården med garage och vitt bord på sommaren

Så om du har barn eller husdjur som du vill ha inomhus eller ute, eller bara vill ha lite integritet från grannarna, är DIY -sekretessskärmar ett bra sätt att spara pengar på din landskapsarkitektur. Ring alltid ditt lokala verktygsföretag och låt dem markera strömlinjerna innan du börjar gräva. Ingenting kan hålla ett DIY -projekt mer än att slå en verktygslinje. För att inte tala om, de kan fakturera dig för skadan. Se också till att du är flexibel med förbrukningsmaterial. Vissa bygginstruktioner föreslår till exempel träslag som är vanliga i landsdelen men kan kosta mer i ditt land. Det är bäst att fråga din järnaffär om förslag. Ett staket behöver inte bara vara funktionellt, det måste också bli en attraktiv del av ditt landskap. Tänk också på säkerheten när du använder elverktyg.