Lounge möbler i trädgården: tidlös elegans med en modern twist

lounge möbler i trädgården trä sittgrupp

Italienska möbler har länge varit kända för sitt tidlöst eleganta utseende. Tydliga linjer, enkel konstruktion och tyger i dämpade färger har också blivit varumärket för tillverkaren Talenti. I år lanserade företaget sina nya kollektioner – loungemöblerna i trädgården är indelade i fyra grupper: Cliff, Casilda, Domino och Cottage. Sittgrupperna är utformade i samarbete med välkända möbeldesigners och presenterar en spännande blandning av tidlös elegans och modern twist. Perfekt för de varma sommardagarna när vardagsrummet är utökat ute och vänner kommer över. Så alla kan sitta bekvämt på terrassen och koppla av efter dagen.

Lounge möbler i trädgården – “Casilda” fascinerar med tydliga linjer och ädla material

lounge möbler i trädgården italienska casilda kollektionen

“Casilda” -kollektionen fascinerar med enkel elegans – möblerna med sina tydliga linjer och moderna formspråk visar sig vara tysta skönheter. Ramon Esteve inspirerades av klassisk italiensk design – men han försökte bli av med alla dekorationer och skryta med konstruktionen.

lounge möbler trädgård fåtölj pall cassida samling

Solstolarna, pallarna och fåtöljerna är gjorda av högkvalitativt trä och rostfritt stål och ger också stabilitet och hållbarhet. Sittdynorna är klädda i mjukt linne och fyllda med speciellt skum – detta torkar mycket snabbt och tål de starka solstrålarna på sommaren och regn på hösten och våren utan problem. På vintern bör åtminstone de stoppade dynorna förvaras inomhus.

lounge möbler trädgård italienska sidobord metall ben linne tyg klädsel

Solstolarna garanterar också optimal komfort och kan, precis som de stoppade möblerna från kollektionen, expanderas flexibelt. Utrustade med roller kan de alltid ordnas om. Varje solstol har också ett hopfällbart träbord där drycker, böcker och mobiltelefoner kan placeras. Det justerbara ryggstödet garanterar många avkopplande timmar utomhus.

“Domino” loungemöbler i trädgården för en design med en retro touch

loungemöbler i trädgården fåtölj runt soffbord träplatta

Kollektionen ger Hollywood glamour till ditt eget utomhusområde. Loungemöblerna i trädgården fascinerar med en retro -look. Fåtöljerna är gjorda av trä, metall och mjuka tyger och lockar automatiskt allas uppmärksamhet. Det runda soffbordet erbjuder gott om plats för ljusstakar, lyktor eller till och med en eldskål. Så du kan sitta bekvämt ute på kvällen.

lounge möbler trädgård sittgrupp metall linne

De korsbenade stolarna är inspirerade av regissörens stolar – önskad sitthöjd kan regleras på ett liknande sätt, så att du kan sitta bekvämt vid matbordet såväl som vid soffbordet. Det är just detta som är det snabbaste sättet att identifiera loungemöbler och skilja dem från en vanlig sittgrupp. De har säten nära golvet, är generöst skurna jämfört med andra trädgårdsmöbler och får poäng med sitt stora sittdjup.

lounge möbler trädgård soffbord matta soffa

Den absoluta höjdpunkten i “Domino” -kollektionen är soffan – det är en platsbesparande möbel som skär en fin figur på både den lilla och rymliga terrassen. Tack vare sin avsiktligt diskreta färgpalett – antracit och grå – smälter den in harmoniskt med både moderna och retrodesigner.

lounge möbler trädgård klädsel träram

“Stuga” loungemöbler i trädgården: charm i en modern lantlig stil

lounge möbler trädgård bord fåtölj modern

Kollektionen “Cottage” är inspirerad av de nya byggnaderna i lantlig stil i södra Italien. Naturmaterialets obestridda charm möter det moderna, eleganta utseendet på metall – fåtöljerna är gjorda av metall och rep. Den ovanliga kombinationen av material skapar en attraktiv kontrast. Tillsammans med ett rektangulärt soffbord med träskiva och metallben kan fåtöljerna bilda en liten grupp sittplatser på balkongen.

lounge möbler trädgård solstolar justerbar rygg

Solstolarna i neutrala färger erbjuder högsta komfort och är perfekta för terrassen med utsikt – det justerbara ryggstödet låter dig koppla av och njuta av den vackra utsikten samtidigt.

lounge möbler trädgård sittgrupp terrass grå stoppade möbler

Alla möbler gjordes med stor uppmärksamhet på detaljer – de får inte bara poäng med ett modernt utseende, utan också med en behaglig känsla och är också extremt lätta att ta hand om. Trädetaljerna behandlas med speciella väderbeständiga oljor så att färgen inte ändras med åren. Vind, sand och vatten kan inte heller skada metallbenen på borden och stolarna – de är också förseglade med skyddslack.

lounge möbler trädgård fåtöljer klädsel pall terrass

Tygerna kan också lätt rengöras om det behövs, torka snabbt och är i princip lätta att ta hand om – en viktig förutsättning för utomhusbruk.

Italienska möbler i trädgården – “Cliff” -kollektionen inspirerar med sitt eleganta korgverk

lounge möbler trädgård sidobord rotting hörnsoffa

“Cliff” -kollektionen är resultatet av det första samarbetet mellan formgivarna Ludovica och Roberto Palomba, Ramon Esteve och Marco Acerbis och tillverkaren Talenti. Möbelprogrammet består av tre soffbord, en fåtölj, en solstol och två soffor. De enskilda möblerna kan flexibelt kombineras med varandra, så att uppsättningen kan expanderas framåt. Varje möbel visar sig vara en riktig mångsidighet – de modulära soffborden kan till exempel också fungera som sidobord. Så varje terrass kan designas flexibelt enligt personliga preferenser.

lounge möbler trädgård soffa fåtölj uppsättning soffbord rotting

Designerna var inspirerade av naturen – de ville att kunderna skulle känna att de var i en kokong. Oavsett om 2 eller 20 personer sitter på terrassen – möblerna kan alltid ordnas om och i olika kombinationer erbjuda tillräckligt med sittplatser för alla gäster. Självklart kommer komforten först – de ergonomiska sätena och de bekväma ryggstöden är speciellt utformade så att kroppen kan slappna av helt medan du sitter.

loungemöbler trädgårdsset italiensk dagbädd

Korgarbetet i rotting ger designen en finare detalj och gör de annars enkla möblerna till riktiga blickfång. I fotogalleriet nedan hittar du ytterligare designalternativ för kollektionen – låt dig övertyga av de många möjliga användningsområdena. I likhet med vardagsrummet kan möblerna fördelas över det tillgängliga utrymmet så att du kan sitta bekvämt runt poolen eller runt spisen på kvällen. Arrangemang med en matta ser särskilt elegant ut – detta skapar en sömlös övergång mellan vardagsrummet och terrassen.

lounge möbler trädgård fåtölj set läder tyg

loungemöbler trädgård flexibelt utbyggbar solstol soffa

trädgårdsmöbler kombinerar två soffbord

Samlingen av Talenti