Applicera smink på ögon från 50: användbara knep och smink-tips för äldre kvinnor!

Med åldern blir vår hud torrare, tappar sin elasticitet och förändras dramatiskt. Att bli äldre kan komma med ett antal utmaningar, men att se bra ut bör inte vara en av dem. Vi är övertygade om att ålder inte är mer än ett tal. En titt på ikoniska skönheter som Jennifer Lopez, Halle Berry, Sharon Stone eller Jennifer Aniston och vi är säkra på att du håller med. Hollywoodstjärnorna bevisar för oss att karisma, individualitet och att understryka din egen typ med rätt produkter och tricks kan ha en fascinerande effekt. Men för att vi ska kunna dölja dessa små rynkor och hängande ögonlock är rätt smink naturligtvis viktigt för kvinnor över 50 år. Det säger sig självt att vi bör använda antialdningskräm och produkter från och med nu, men hur är det med ögonmakeup? I vår artikel kommer vi att berätta hur du bäst sminkar dina ögon från 50 års ålder och hur du skickligt lyfter fram dina fördelar, liksom många andra användbara smink tips!

Makeup för ögon över 50: Börja alltid med en bra ögonkräm

Hur man sminkar sig på hängande ögonlock från 50

Eftersom området runt ögonen är ganska känsligt och utsatt för rynkor och svullnader snabbare, bör korrekt ögonvård vara en viktig del av din dagliga rutin mot åldrande. För att framgångsrikt dölja tecken på åldrande måste vi anpassa de vårdprodukter som används till hudens behov. Även om de små rynkorna knappast kan förnekas på 50 -talet kan vi se till att de är lite mildare. För den perfekta ögonsminkningen från 50 måste först rätt ögonkräm hittas! Näringsämnen som zink, kalcium och C -vitamin ger huden en fräsch och strålande touch.

Formen på ögonen är mycket viktig för perfekt ögonmakeup från 50

Smink ordentligt från 50 smink tips för mogen hud

Hur sminkar jag mig ordentligt från 50 års ålder – det är nog en fråga som de flesta mogna kvinnor ställer sig varje dag. En vacker ögonmakeup från 50 års ålder garanterar en vacker och ungdomlig utstrålning och är också mycket lättare än du tror. För att kunna göra dina ögon korrekt från 50 måste du först överväga din ögonform. För precis som med frisyrtrender och din egen ansiktsform är varje öga väldigt individuellt. Har du mandelformade eller runda ögon eller vill du dölja hängande ögonlock? Så att du skickligt kan betona dina fördelar och sminka dig ordentligt från 50 har vi skapat en kort guide för dig nedan.

Ögonmakeup från 50 Jennifer Lopez sminklooker

 • Mandelformade ögon är ganska ovala och löper något uppåt i ögonets yttre hörn. Den goda nyheten är att denna ögonform är lämplig för nästan alla smink över 50 år. Med en mild, tunn eyeliner över 50, som blir lite tjockare mot utsidan, kan du visuellt förlänga den böjda formen underbart. Så att du gör ögonen större från 50, är ​​det bäst att använda en vit eyeliner.
 • Makeuptips från 50 för stora ögon – Stora ögon ger tillräckligt med utrymme och är också väldigt lätta att ta på. Sätt detta i rampljuset genom att applicera en svart eyeliner runt ögat på vattenlinjen.
 • Smink för små ögon större från 50 – Om du tenderar att ha små ögon skulle vi avråda från mörk eyeliner. För att öppna blicken och få ögonen att se större ut, skulle ljusare färger vara det bästa valet för dig. Och ett litet tips från oss som gör smink till en vind för yngre 50 år och äldre: För att få ögat att se större ut, applicera eyeliner på den nedre vattenlinjen.

Naturligtvis smink-tips för personer i 50-årsåldern

 • Närbildsögon sminkar sig från 50- Med några smink-tips för personer över 50 år kan du skapa mer utrymme mellan ögonen. Du kan göra detta bäst om du accentuerar dina ögon i det yttre hörnet med en mörkare ögonskugga. Om du inte vill klara dig utan en eyeliner, applicera den bara på det yttre området och applicera bara pennan i mitten.
 • Lär dig att sminka dig från 50 års ålder för ögon som är vida från varandra – I det här fallet är principen precis motsatt – de inre ögonområden betonas med mörka nyanser och eyeliner från 50 dras tjockare från det inre ögonvrån till mitten.
 • Korrekt smink för djupa ögon från 50- Använd en ljus ögonskugga för att höja ögonområdet visuellt. Dessutom bör du undvika ögonmakeup från 50 på nedre locket och svart eyeliner.

Lär dig att sminka dig från 50: Så här kan du hänga upp ögonlocken

Rätt make-up från 50 och framåt som att täcka upp hängande ögonlock

Hängande ögonlock är ett stort problem för många kvinnor från 40 eller 50 års ålder. Övre delen av ögonlocket överlappar det rörliga ögonlocket, vilket gör att ögonen ser små, trötta ut och ibland till och med sorgliga. Att sminka ögonen som är större än 50 är faktiskt ganska enkelt, förutsatt att du känner till rätt smink-tips för perfekt smink över 50.

 • Eftersom mörka färger får ögonen att se mindre ut, använd inte svart eyeliner eller applicera den som liten och inte för bred.
 • Ta bort eventuella fettrester genom att tvätta huden på ögonlocket med en vävnad. Så att ögonskuggan stannar på plats och inte smetar från 50, applicera en ögonprimer på hela ögonlocket nästa.
 • För de perfekta rökiga ögonen för äldre kvinnor, betona det rörliga ögonlocket med en ljus ögonskugga. Så att du kan sminka dig subtilt från 50 års ålder är det bäst att använda krämfärgade eller ljusbruna nyanser.

Make-up från 50 år efteråt som bestämmer ögonformen

 • Titta sedan rakt fram i spegeln och applicera en mörkare ögonskugga på området som ligger precis ovanför det rörliga locket.
 • Dra nu upp det överlappande locket något med fingertopparna tills du kan se vecket och applicera den mörka ögonskuggan med en avfasad borste. Blanda allt väl.
 • För att framhäva dagssminkningen från 50 och för att få dina ögon att lysa kan du applicera en highlighter under ögonbrynen om du vill.

Smink för ögon från 50: Hur du formar dina ögonbryn

Smink för ögonen från 50 smink tips för mogen hud

Det är lätt att sakna våra ögonbryn när vi är 50 år. Men särskilt på hög ålder kan dessa tunna ut, bli för buskiga eller gråa. Så innan du börjar sminka dig från 50 års ålder bör du först forma dina ögonbryn. För att fylla i små luckor, applicera en ögonbrynspenna med små drag i tillväxtriktningen. Se dock till att färgen är en nyans ljusare än det naturliga håret. Om du har yviga bryn bör du vara försiktig eftersom bågar som är för tunna kan få ögonen att hänga. Så plocka bara hårstrån utanför jorden och korta ner de utskjutande ögonbrynen mycket noggrant om det behövs. Grått hår, å andra sidan, kan antingen färgas eller döljas med en flytande ögonbrynspenna.

Gör upp dina ögon: Så hittar du den perfekta ögonskuggan från 50

Smink på ögonen från 50 innan efteråt

Ögonskuggor ger ögat kontur och uttryck och avrundar vår smink perfekt. Men när huden blir mjukare med åldern håller många ögonskuggor inte längre så bra och tenderar att sätta sig i rynkorna. För vacker ögonmakeup över 50 år är det därför bäst att använda krämögonskugga. De är inte bara lättare att applicera, de ger också huden mycket fukt och bidrar därmed till ett mer ungdomligt utseende. Dessutom gäller följande för smink från 50: less is more! Ultramatta och för mörka nyanser trycker visuellt på ögonen och får dem att se mindre ut. Även om vi älskar rökiga ögon, bör vi efter en viss ålder vara lite mer försiktiga med dem.

Ögonmakeupstips för mogen hud Applicera smink från 50 före och efter

Om du applicerar för mycket av en mörk ögonskugga kommer du att se mycket äldre ut än du faktiskt är. Och trots allt är det precis det vi vill undvika med ögonmakeup från 50, eller hur? För mycket glitter och glans betonar också de små rynkorna och är inte ett bra val. Ljusare nyanser skapar däremot ett fräscht utseende och är perfekta för naturlig make-up från 50. Få en bra ögonskuggspalett som erbjuder ett fint urval av naturliga ljusbruna och krämfärgade nyanser.

Applicera eyeliner från 50

Smink från 50 före efterbilder Makeup-tips för mogna kvinnor

Hur kan du sminka dig yngre än 50? Eyeliners är ett av de bästa sätten och ett riktigt insider tips för att lägga till definition och djup i våra ögon. Men när det gäller sminkning vid 50, gäller samma sak här: Du får inte överdriva! Medan ett dramatiskt kattöga ser underbart ut i våra trettioårsålder, skulle utseendet vara ganska olämpligt för ögonmakeup över 50. Anledningen? Med tiden tappar vår hud sin elasticitet och det är nästan omöjligt att applicera en rak och jämn linje. Dessutom ska det hela inte se för hårt ut och det är helt tillräckligt om du lägger eyeliner väldigt fint och så nära ögonfranslinjen i det övre ögonlocket. Ju ljusare dina ögon, desto ljusare ska eyeliner vara. En djup svart eyeliner skulle därför inte vara en bra idé för att applicera smink på blå ögon över 50 år.

Smink från 50: Sätt fart på dina ögonfransar

Hängande ögonlock make-up från 50 Make-up från 50 tips

När vi pratar om de viktigaste smink-tipsen för personer i 50-årsåldern bör vi inte underskatta ögonfransarnas roll. Eftersom dessa tappar lite fullhet och svänger med åren är det desto viktigare att först få dem i form med en ögonfransböjare. Oavsett om det är för ett officiellt tillfälle eller för en subtil dagmakeup från 50 – mascara ger ditt utseende “pricken över i: et” och rundar av det perfekt. När allt kommer omkring får hela och långa ögonfransar oss att se yngre och piggare ut och säkerställa ett öppet utseende. Var dock försiktig så att du inte applicerar mascaran för tjockt.

Blå ögon utgör från 50 vilken ögonskugga för äldre kvinnor