Lip Tint: en översikt över skönhetstrenden inklusive smink-tips och instruktioner för en perfekt naken look

läppfärgbalsam oliv hudfärg nyans

En subtil sminkning i naturliga nyanser får ansiktet att se fräscht ut och huden ser välvårdad ut-den så kallade nakenlooken är väl lämpad för vardagsbruk både på kontoret och till cocktails och fester. Den känsliga färgen berör ögonen och kinderna, medan läpparna är mer accentuerade med en lite transparent nyans. Rätt på trend – skönhetsprodukter som foundation, concealer och matt ögonskugga. Men den absoluta höjdpunkten i år kallas Lip Tint – läppvårdspinnen är bara extremt känslig, har en lite krämig konsistens, ger huden fukt och kan användas som en rodnad för kinderna. I artikeln kommer vi att berätta hur läppmakeup appliceras, vad som skiljer det från läppfläckar och hur läppfärger är korrekt integrerade i det övergripande sminkbegreppet.

The Lip Tint – en kombination av läppglans och balsam

läppfärg makeup-idéer rött hår ljus hudfärg nyans

Lip Tint är en spännande blandning av läppglans och balsam. Produkten erbjuds mestadels i gelform, har en mindre ogenomskinlig och klibbig konsistens jämfört med läppglansen, vårdar huden som en balsam och färgar läpparna i naturliga nyanser (som varierar från delikat rosa till fuchsia till hasselnöt). Eftersom läppfärgerna ger huden fukt, tolereras de bättre än läppstift. De appliceras antingen som en balsam med fingret eller med en applikator som Lip Gloss på torra och bara läppar.

Läppfärg och läppfärg i jämförelse – Makeup tips och instruktioner

läppfärg naken look smink tips hudfärg

Läppfläckar är speciella produkter som är särskilt långvariga. Även om de appliceras med fingret eller med en applikator, liknande Lip Tint, är de ganska komplicerade att använda. Vi tar en närmare titt på sminkprocessen för de två varianterna.

Första steget – beredning av läpparna – först tas små hudpartiklar bort med en peeling. Sedan kan balsam appliceras som en vårdprodukt.

Steg 2 – läpptonen appliceras med fingrarna. Läppfärgen appliceras också jämnt med fingret, först på överläppen, sedan på underläppen. Produkten torkar mycket snabbt, så alla fläckar / stötar ska torkas bort så snabbt som möjligt.

Steg 3 – låt läppfläcken torka

4. Om så önskas, applicera läppglans på läppfläcken.

Skillnaderna mellan Lip Tint och andra produkter i korthet:

läppfärg naken look idéer rosa hy

Läppstift – har bra vidhäftning, ett brett utbud av färger med matta eller blanka nyanser att välja mellan. Håller länge, täcker läpparna väl. Betonar läpparna.

Läppbalsam – vårdar huden, tonar läpparna försiktigt, är transparent. Lämplig som väderskydd för känslig hud eller för allergiker.

Läppglans – behöver ofta sminkas, mestadels vattentät, innehåller skimrande partiklar som ger läpparna extra glans.

läppfärg kattögon smink idéer

Läppton – något genomskinlig, färgar läpparna lite mer än läppbalsam, men de ser mer naturliga ut än när de sminkats med läppstift. Varar inte länge, måste sminkas flera gånger om dagen, men lämnar inga spår. Färgpaletten är begränsad till naken nyanser.

Lip Stain – håller länge (upp till 6 timmar), smetar inte, finns i många färger. Torkar huden.

För naken look är vanligtvis bara läpptonen lämplig.

Makeup-tips för en naken look-naturligt vacker med subtil smink

läppfärgade cocktailläppar, naturligtvis, smink, subtilt betona ögonen

Visserligen gillar varje kvinna naturligtvis att se vacker ut under dagen. Det så kallade nakenutseendet bygger just på begreppet naturlig skönhet. Det antas ofta att sminkprodukter nästan helt avstås – fel! Sminkprodukter används, men slutresultatet ska se naturligt ut.

Det första steget för att perfekta naken smink är grunden – eftersom en jämn hy får ansiktet att se fräscht ut. Täck först över mörka ringar och rodnad med en concealer -stick (produkten appliceras med fingrarna och blandas sedan försiktigt). Applicera sedan foundation med en speciell borste, blanda linjerna på halsen och bakom öronen med fingrarna så att sminken inte ser ut som en mask. Sedan appliceras en långvarig finish – pulver över hela ansiktet. I stället för rodnad kan kindbenen betonas med läppfärg.

läppfärg Välj läpp nyans färg nyans persika

I det andra steget är ögonen sminkade – definiera först ögonbrynen med ögonbrynspulver, applicera sedan ögonskuggorna i naturliga toner. Den gyllene regeln gäller här – applicera ljusa pastellnyanser på ögonets inre hörn och på den rörliga ögonbilden så att ögonen öppnas. Applicera försiktigt den mörka ögonskuggan på ögonlockets veck och smeta sedan av den med den ljusa nyansen. Betona sedan fransarna med mascara – gärna i en neutral brun färg.

läppfärgsminkidé pastellfärgsmink för ögonen diskret

I slutet betonas läpparna subtilt. Det är alltid värt att applicera balsam minst en timme före sminkning. Om så önskas kan läpparna sedan ramas in med en transparent konturpenna – så att läppfärgen inte tar slut. I slutet appliceras Lip Tint själv – med fingrarna, inifrån och ut med lätta dabbningsrörelser. komplett!

Ange accenter – Med det nakna utseendet placeras accenter på ögonen, läpparna ska se så naturliga ut som möjligt.

Välj en naken nyans för att matcha färgen

läppsmink tips instruktioner fest naken nyans

Nakenyanserna bör subtilt betona den naturliga skönheten – det är därför de måste matchas med hudtypen.

läppfärg persika färg blå ögon ögonskugga

Ljusa hudtyper som skådespelerskan Dakota Fanning eller toppmodellen Heidi Klum har en ljusblå underton som ser fräsch och ung ut med rosa läppfärg.

Medium hudtyper som den ikoniska modellen Gigi Hadid ser mycket bra ut på fuchsiafärgen – den subtila nyansen förstärker hudens “brons” -effekt.

lite genomskinliga sminkläppar får små ögon att se större ut

Kvinnor med olivhud som Mila Kunis och Salma Hayek ser bäst ut i varma, brunaktiga nakna nyanser som hasselnötfärg.

läppfärgsmink läppstift mörk hud nudeton

Kvinnor med en ljusbrun hy som sångerskan Beyonce bör välja nakenfärg med en högre andel rött, färgen framhäver subtilt läpparna både på vintern och på sommaren när huden är lite mörkare.

Kvinnor med mörkbrun hy som skådespelerskan Kerry Washington kan använda mörka nakenfärger för att få sina läppar att se naturliga och fräscha ut.

Skönhetstrender för vår / sommarsäsongen 2018 – läppar

Många designers skickade sina modeller med läppfärger på catwalken i år. Givenchy, Altuzarra och Dior har subtilt betonat modellernas naturliga skönhet med en naken look. På Lanvin var fokus på de förföriska kattögonen, läpparna hölls subtila. Med Valentino och Marni lyste locken i trendiga neonfärger, medan läpparna helt enkelt betonades med matta nyanser.

läpp läppfärg beach look smink tips ta hand om dina läppar