Smink för kvinnor över 50 år-smink tips för ögon, läppar och Co.

När man applicerar smink på mogen hud gäller inte samma sminkregler som de flesta kvinnor känner till. Till exempel kan svart eyeliner och starkt pigmenterade ögonskuggor få rynkor, fina linjer och kråkfötter att se mer märkbara ut. I den här artikeln avslöjar vi några smink-tips för kvinnor i 50-årsåldern för att säkerställa ett fräschare, yngre utseende. Dessutom visar vi några exempel på att du kan uppnå ett vackert och fördelaktigt sminkresultat även med hängande ögonlock.

Yngre smink från 50 ögon läppar smink tips

Rätt vård för mogen hud över 50 år

Subtil smink från 50 års ålder är Michelle Pfeiffer blå ögon

Hemligheten med att se yngre ut är att ha frisk hud. Ju bättre din hud ser ut, desto mindre smink behöver du. Eftersom mogen hud ofta är utsatt för torrhet, se till att den är väl hydrerad. För bästa resultat, använd ett hyaluronsyraserum som en del av din antiaging -rutin. Hyaluronsyra bildar ett luftgenomsläppligt lager på huden som binder fukt. Applicera sedan en fuktkräm. Dessutom kan fuktgivande masker två gånger i veckan göra underverk. Frisk hud är vacker hud!

Bra solskydd är avgörande för att förhindra för tidiga skrynklor

Solskyddsglasögon förhindrar rynkor

UV -strålningen från solen får huden att åldras särskilt snabbt. I synnerhet bör du inte utsätta ditt ansikte, dekolletage och händer för solen utan skydd. Därför är en dagkräm med solskyddsfaktor under make-up i sol och regn ett måste. Förresten, solglasögon kan inte bara skydda dina ögon, utan också förhindra ögonrynkor.

Trendiga frisyrer för kvinnor över 50 och hårfärger som får dig att se yngre ut

Bob -frisyrer för kvinnor över 50 år – några inspirerande idéer från stjärnorna

Moderna frisyrer för kvinnor över 50 år – idéer för varje hårlängd

Hudvård från 50 fuktgivande kräm

Välj rätt grund

Många kvinnor använder fortfarande samma grund som för tio år sedan. Din hud förändras dock inte bara årligen, utan också säsongsmässigt. Under vintermånaderna kan du behöva en krämig formel med hög täckning och i en ljusare nyans. Under sommarmånaderna räcker det med en tonad fuktkräm i en mörkare nyans. Se till att grunden inte är för tjock, eftersom det skulle öka rynkorna. En flytande concealer används för ögonområdet.

som make-up för kvinnor över 50 Foundation

Använd gräddeformler istället för pulverformler

Oljefria stiftelser och pulverblush är mer lämpliga för kvinnor med fet eller kombinerad hud. Krämiga formler är bäst för torr hud. Skönhetsprodukter som flytande rodnad, foundation och concealer appliceras idealiskt med syntetiska borstar. Borstar för mänskligt hår rekommenderas vanligtvis för pulverformler.

Det är bäst för kvinnor över 50 år att undvika pulver, eftersom det lätt kan sätta sig i rynkorna i ansiktet. En fixeringsspray är ett bra alternativ. Den lätta och transparenta formuleringen fixar sminket och tynger inte.

större ögon applicerar smink från 50 blå ögon persika ögonskugga brun kohl

Få dina ögon att lysa!

Lysande ögon distraherar från uttryckslinjerna! Välj ögonskuggor som matchar din ögonfärg. Nyanser av guld, brunt och blått kan få bruna eller hasslade ögon att sticka ut. Blå ögon passar särskilt bra med grå, silver eller beige nakenfärger. Gröna ögon kan få glans med lila eller jordfärger. Du kan läsa mer om den bästa sminken för din ögonfärg i den här artikeln.

Smink för hängande ögonlock från 50

Ögon som hänger ögonlock från 50 års ålder utgör blå ögon med silverögonskuggor

Med åren dyker det upp hängande ögonlock som får ögat att se mindre ut och ge intryck av att vara trött. Övre ögonlocket eller ögonlockets veck syns knappt eller inte alls. Med smink kan du dock ta på dig vakna och öppna ögon. Det här är de bästa knepen för att sminka sig:

-En primer är ett absolut måste för hängande ögonlock för långvarig ögonmakeup.

– Ögonlockets veck kan förstoras optiskt med en mörk ton. Sminka dig med öppna ögon och applicera den mörka ögonskuggan exakt över den, helst utifrån och in. Applicera sedan en ljus nyans på ditt rörliga ögonlock.

– Eyeliner ska dras så fint som möjligt runt fransraden.

Ögonmakeup från 50 års grå ögonlocksmarkör

Om ditt ögonlock redan hänger över fransraden är det ett särskilt uttalat hängande ögonlock. Det är bäst för dig att fylla hela det rörliga locket med en mörk ögonskugga. Ögonets nedre kant kan betonas med en vit eller guldfärgad eyeliner.

Grått hårsminkningstips: Mycket inspiration och de vackraste sminkutseenden!

Smink och täck över hängande ögonlock – användbara tips och instruktioner

Hur man gör djupare ögon större-8 tips och exempel på bra smink

För kvinnor över 50 år är smink för hängande ögonlock mattbrun kajal-eyeliner

Använd kohlpennor istället för flytande eyeliners

En kohlpenna är lätt att blanda och ser mer naturlig ut än en hård eyeliner. För att göra linan ännu mjukare, använd en vinklad sminkborste för att applicera mörk ögonskugga så nära franslinjen som möjligt. Det finns inget sätt att du ska framhäva din vattenlinje med svart kohl ovanför och under. Det gör att ögat verkar mindre.

Använd ögonfransrullare från 50 års ålder

Långa ögonfransar får ögat att se större ut!

Framstående kvinnor med hängande ögonlock svär vid ett beprövat trick: ögonfransar, ögonfransar, ögonfransar! Vackra, långa ögonfransar får ögonen att se mer imponerande och större ut.

Med en ögonfransböjare kan den nödvändiga locket enkelt föras in i ögonfransarna. Värm ögonfransrullen med en hårtork i 3 sekunder och forma sedan dina fransar. Se till att testa temperaturen på armen först så att du inte bränner ögonfransarna. Applicera sedan mascara.

Om dina ögonfransar inte är så tjocka och läckra som de brukade vara, kan du antingen investera i en ögonfransförlängning eller hålla fast på falska ögonfransar. Använd dock enskilda fransar istället för en hel franslinje. Denna variant ser mer naturlig ut.

Smink för ögon från 50 års ålder, blandad kohl

Välj rätt mascara

I allmänhet är det bäst för kvinnor 50 år och äldre att välja en förlängande mascara framför en volymiserande. Målet är att ge dina fransar så mycket längd som möjligt. Volumiserande mascara kan å andra sidan få korta fransar att se tjocka ut.

Om du har en ljus hy och blont eller grått hår kan en mörkbrun se mer harmonisk ut än svart.

Det finns ingen anledning att täcka dina nedre fransar. Faktum är att de flesta makeupartister avråder från det.

perfekt smink från 50 applicera rouge

Lägg till en ljus färgton på dina kinder

Många kvinnor använder antingen rodnad fel eller inte alls. Med rodnad kan du ge dina kinder ett varmt stänk av färg och fräscha upp huden under dagen. Föredrar mer naturliga, rosiga toner som ljusrosa, persika och dammig rosa.

Medan unga kvinnor applicerar rodnad ovanpå knölen, bör mer mogna kvinnor börja i mitten av kindbenet och blanda rodnaden mot templen. Detta skapar en optimal lyfteffekt.

Ögonmakeup kvinna över 50 bruna ögon lila ögonskugga

Ställ in accenter med highlighter (kallas även illuminator)

För ytterligare distraktion från de hängande ögonlocken är det också lämpligt att applicera highlighter under ögonbrynen och i det inre hörnet av ögat.

Dölj rynkor i yttre ögonvrån genom att applicera highlighter med en pulverborste diagonalt ovanför rodnet.

Skapa en illusion av fylligare läppar genom att framhäva Amors båge och mitten av din haka.

Smink på läppar från 50 år ger läppglans

Läppglans för mer läppvolym från 50

När du blir äldre kommer du att upptäcka att dina läppar verkar tunnare. Av denna anledning är målet här att göra läpparna fylligare.

Använd en läpppenna i samma färg som läppstiftet och spåra läppkonturen. Fyll sedan i läpparna med ditt valda läppstift och applicera glansen.

Undvik att använda mörka läppstift. Välj en läppstiftfärg som matchar din hy och är en eller två nyanser mörkare än din naturliga läppfärg.

Läppsmink från 50 läppkonturer

Ta en titt på sminkutseendet i vårt bildgalleri och ta reda på vilken stil som passar dig och hur du kan göra det.

Smink för kvinnor 50 år och äldre. Tips för hängande ögonlock

kvinnor över 50 sminkar sig ordentligt på hängande ögonlock, bruna ögon

Från 50 och uppåt, hängande ögonlock sminkar diskret före och efter bilder

diskret smink från 50 blå ögon Jane Fonda

perfekt smink från 50 blå ögon kvällssmink

Yngre personer från 50 år sminkade sig med silverglitterögonskuggor

Från 50 års ålder sätts naturligtvis slip-up ögonlock av Kajal Diane Lane

Ögonmakeup för kvinnor från 50 år Hängande ögonlock Nicole Kidman blå ögon

Hängande ögonlock ögonmakeup grå kohl långa ögonfransar

Gör upp dina ögon ordentligt från 50 antracitbruna

ögonmakeup för kvinnor från 50 rökiga ögon

Naturligtvis, från 50 års ålder, kommer Michelle Pfeiffer att sätta på blå ögon

Från 50 blå ögon utgör hängande ögonlock brun ögonskugga

För dem över 50 år kommer Martha Stewart att sätta på ögonlocken

Från 50 och uppåt, hängande ögonlock sätter på svarta kajalläppar

Yngre personer från 50 år sätter på ögonlinsblå ögon