Två hus med modern arkitektur av Elías Rizo Arquitectos

Tapalpa-Mexiko-sten-och-trä

Casa MM Casa är två hus med modern arkitektur från Elias Rizo Arquitectos och ligger i Tapalpa, Mexiko. Marcos Garcia gav vänligen bilderna. Det var en utmaning för arkitektteamet att bygga två hus i detta topografiska landskap, som borde visa många likheter men enskilda karaktärer, som de två bröderna som äger dem.

Två hus med moderna arkitektoniska överväganden om design och konstruktion

Fönster-tak-golv

de två hus med modern arkitektur har antagit vissa prioriteringar i sin konstruktion. Anslutningar rumsligt och funktionellt bör upprättas. Arkitektteamet berättar om upplevelsen och de största bekymmerna och övervägandena kring designen och kopplingen till omvärlden. Trots att systemet skulle göras funktionellt för entréerna med dess sammansträngning, ville kunderna ha en ovanlig entré till husen som en liten utmaning. Garagen, entrén, källaren och servicepersonalens lokaler byggdes med utsikt över den öppna ängen, innergårdarna och det skogbevuxna landskapet med gott om solljus.

Två hus med modern arkitektur – lokalerna

två våningar-hus-interiör-beklädnad-på-sten-väggarna

de två hus med modern arkitektur presentera behovet av att vara ett i ett med naturen. Flexibla kanter, stora fönster som sträcker sig från tak till golv, förlängning av väggar som rumsavdelare med en skjutmekanism, som kan separera angränsande rum med samma levande funktion eller erbjuda det livliga landskapet mitt framför ögonen.

Natursten-vägg-trä-väggbeklädnad-hus-1

Hus A byggdes på den högre delen av fastigheten och behåller lite mer avskild inredning än det andra huset. Den sluttande formen på bottenvåningen bibehålls och alla rum vetter mot en innergård. Med undantag för sovrummet, som är lite åtskilt från byggnaden, nästan oberoende, är alla andra sovrum placerade på ett mellanvåning i ett extra utrymme.

Sadel-häst-vagn-trä-däck-som-dekor

Hus B delar samma konstruktion och rumslayout som hus A, men har ett rakt golv enligt strikta vinkelregler. Sovrummen ligger på samma nivå.

Väggbeklädnad av trä och natursten

Designen med användning av trä och sten, de raka linjerna med de starka geometriska motiven, lantlig inredning, väggbeklädnader, träramar och klinkergolv speglar ett direkt eko med landskapet runt de två husen. Naturliga element och material på en naturlig grund.

Lägenhet-hus-2-natursten-gardiner-matta-kohud

Sovrum-inbyggd-i-hylla-trä golv-rå trä-sängbord

rund-vägg-spegel-badrum-kakel-i-grått

Osmanskt läder-säte-hus-1

Matställe i naturstengolv

Mexiko-hus-med-trä-och-sten-möbler

Läshörna-fönster-gardiner-väggbeklädnad av trä

Inredning i lantlig stil-väggbeklädnad i natursten

Kök-ö-matt-ytor-i-köket

Eldstad-gasdriven väggbeklädnad av trä

Inre gårdsplan-trädgård-stora-fönster-med-brun-trästommar

historiska-bedrifter-gjorda av trä-väggbeklädnad-sten-och-trä

ljus-och-mörkt-möbel-hus-1

Hus-i-skogen-i-Mexiko

Garage stengolv gångväg

Hus-1-öppen spis-natursten-tak-med-trä

grå-trä-natursten golv

Hall-med-bänk-bitar av trä-som-golv inredning

Envåningshus-med-en-trädgård-exteriör-beklädnad-på-väggarna-gjorda av sten

Takterrass-med-tak-trädgård-vintergröna växter

Bartsich-med-stoppade-stolar-Barhcker-Haus-1