Betongvägg och ljust trä för inredning och fasad i ett hus

betongvägg kök-ljus-trä-runt-mat-bord-kök-ö

Betongväggar är ingalunda ovanliga i moderna anläggningar. De utstrålar minimalism och en viss industriell charm och används ofta som en neutral bakgrund inom inredning för att markera färgade accenter särskilt bra. Men också i kombination med neutrala möbler och dekorationer skapar betongväggen en perfekt atmosfär som inte bara är hemtrevlig, men också inbjudande.

Betongvägg inomhus

betongvägg vardagsrum-skiljevägg-spis-sittgrupp-grå-soffa-gul-accenter

Huset som vi skulle vilja presentera för dig i den här artikeln använder också denna typ av väggdesign för inredningen. Det ligger i Atherton, Kalifornien och designades av arcanum architecture, inc. designad. Moderna mönster och mys kan inte bara hittas inuti, utan också i hela utomhusområdet.

betongvägg vardagsrum-matplats-grå-stolar-ädel

Rummen där det inte finns några väggar i betong har istället gråfärgade möbler som har samma attraktiva och eleganta utseende. I kombination med ljusa trämöbler är resultatet en modern och elegant design för interiören som erbjuder bästa komfort och mysighet.

betong-vägg-spis-sovrum-inbyggd hylla-nisch-sovrum-fönster fram

Det saknas också betongväggar i sovrummet, men inte modern design. Stora fönsterfronter, tillsammans med den inbyggda eldstaden, garanterar mys och bästa möjliga avkoppling med utsikt över trädgården. En väggnisch användes perfekt för att ge förvaringsutrymme i form av en inbyggd garderob och hyllor.

betong-vägg-badrum-minimalistisk-hängande-lampa-tvätt skåp

Till skillnad från vardagsrummen användes betongutseendet i överflöd till väggen i badrummet. Förutom det moderna utseendet har denna typ av väggdesign i badrummet en annan fördel. Den moderna betongväggen sparar på kakel. Våtrummet är rymligt och inbjuder dig till en avkopplande duschupplevelse, där den lilla nischen kan användas som förvaringsutrymme.

betong-vägg-dusch-bad-modern-spegel-fönster fram

Men väggens betongutseende är inte alls det som imponerar på badrummet. Dessutom finns ett stort, modernt tvättskåp av ljust trä, samt ett avkopplande badkar med en modern form. Också värt att nämna är de stora fönsterfronterna, som också finns i detta rum och som annars är ganska otypiska för badrum. De ger rummet, som skulle se mörkare ut på grund av en betongvägg, tillräckligt med ljus. Hängande lampor framför spegeln skapar inte bara den perfekta belysningen, utan representerar också en vacker dekoration.

Betong utomhus

betong-vägg-terrass-design-tak-matplats-lounge-trädgård öppen spis

Betongväggen finns även här och där utomhus. Men först visar vi dig terrassen med tak och stöd och mellanvägg med skorsten, som kan nås genom de stora skjutfönstren. Den består av en mysig lounge och en matplats med ett stort matbord som erbjuder plats för många gäster.

betong-vägg-modernt-hus-pool-trädgård-gräsmatta

Det attraktiva poolområdet, som är inramat av gatsten, betongplattor och en gräsmatta, ligger också i närheten. Även här finns en liten sittgrupp med bord och stolar, som ger möjlighet till en pratstund vid poolen och i solen. Härifrån får du också en fantastisk utsikt över huset och det mesta av trädgården.

betong-vägg-pool-område-gångbro-plantering-vackra-trädgård-växter

Trädgården präglas av en vacker design med olika växter. Gångbron som leder till poolområdet har en romantisk effekt och pryds också av olika typer av gräs, som är typiska för modern trädgårdsdesign. Detta skapar intrycket av att det finns en damm eller till och med en sjö. Det saknas inte heller träd och buskar i utomhusområdet.

betong-vägg-fasad-vägg-solskydd-trälister

Betonglooken är utsidan i form av en vägg. Detta är en del av det oregelbundna fasaden på det moderna huset och kombineras med ytor av trä för baldakinen och avskildhet och solskydd av remsor, samt med vit gips. En kontrast uppnås här och där genom planteringen. Ett exempel är sängen på bilden till höger, som ligger direkt framför den grå väggen.

betong-vägg-trädgård-gräs-gångbro-trä-terrass

En kontrast skapas också av hus- och trädgårdsdesign i allmänhet. Trots att huset är mycket modernt och minimalistiskt har trädgården utformats för att vara så naturlig som möjligt. En anledning till detta var att de befintliga träden ska behållas och passa det totala utseendet på utomhusområdet. Trädgården kan ha ett mer avkopplande utseende?

betongvägg california modern arkitektur uppfart

Här kan du se huset igen framifrån, det vill säga på sidan av uppfarten. Detta är rymligt och enkelt gjort av grå gatsten, men ser väldigt inbjudande ut, särskilt i kombination med grönska. Trevlig belysning på kvällen och natten gavs också så att utomhusområdet kan avnjutas när som helst.

Design av arcanum architecture, inc.