Tapettrender 2018: De 5 mest populära motiven för fototapeter

Väggdekor Väggdekor naturligt landskap tegel look

Säg adjö till dina vita väggar och upptäck helt nya möjligheter för visuell rumsdesign! På grund av de tekniska framstegen inom digital foto- och tryckteknik är fototapeter mer populära idag än någonsin. Vilket motiv som helst kan visas på den, så att tapeten passar alla smaker och interiörer. Den stora bildskärpan och de realistiska färgerna gör denna typ av väggdesign till en stor hit 2018. Eftersom utbudet är riktigt stort har vi sammanfattat de 5 mest populära motiven för fototapeter som är väldigt trendiga i år.

Bakgrundstrender 2018: Dessa motiv för fototapeter finns!

Motiv för fototapeter trender Pantone färg 2018 lila

Färgade väggar med vackra motiv kan avsevärt förändra atmosfären i ett rum. Oavsett om det är ett vackert naturlandskap, en stads stads silhuett eller ett romantiskt blommotiv, är en fototapet ett utmärkt sätt att understryka din egen stil. Ett stort antal motiv finns till exempel Pixers fototapeter till förfogande. De är ordnade efter ämne, tillämpningsområde och stil, så att det är lättare att hålla överblick och att hitta rätt tapeter snabbare. Men vilka motiv för fototapeter är populära under 2018?

Tapettrender 2018 Motiv för fototapeter Kosmos Ultra Violet

Motiv för fototapeter i lila

Pantone Color Institute har valt Ultra Violet som årets färg för 2018. Det är därför tapeterna i denna blåbaserade lila nyans är mycket populära i år. Den starka lila nyansen påminner om himmelens oändliga vidder och utstrålar en mystisk stil. Om du vill föra in violett i dina egna fyra väggar har du definitivt rätt med motiv som kosmos, natthimlen, lavendelfält och lila blommor.

Motiv fototapeter blommor ros tapeter sovrum

Fototapeter med blommor

Blommönster inspirerar med sin tidlösa skönhet och förmedlar friskhet och lätthet. De behöver inte vara gammaldags, tvärtom, i ett reducerat utseende upplever blommönster nu sin väckelse. Bakgrundstrenderna 2018 inkluderar blommor i stort format som pryder en accentvägg i rummet. Från romantiska rosor till stämningsfulla solrosor till känsliga magnolior – urvalet är stort.

Fototapet Forest Trends 2018 badrum

Fototapet Skogen utstrålar lugn

I den moderna, digitaliserade världen kan du känna dig lite överväldigad i slutet av dagen. Och eftersom naturen anses vara ett naturligt botemedel för kropp och själ, åtnjuter naturliga material och färger ökande popularitet inom inredning. Med en skogsfototapet kan du ta med naturen in i ditt eget hem! Tack vare modernt digitaltryck ser skogen riktigt realistiska ut på väggen, så att man nästan kunde höra prassling av bladen. Motivet är perfekt för sovrummet eller badrummet, eftersom det har en avslappnande effekt och förmedlar en känsla av lugn och trygghet.

Motiva väggmålningar Monstera leaf jungle look

Tropiska motiv för fototapeter

Oavsett om det är ovanliga tillbehör eller färgglada textilier i fräscha, livliga färger, kommer den extravaganta djungelutseendet för lägenheten också att förbli i trend under 2018. Om du vill föra in den här semesterkänslan i ditt hem kan du dekorera väggen i vardagsrummet med en tropisk fototapet. Exotiska motiv som palmblad, träd eller djungeldjur förvandlar rummet till ett litet tropiskt paradis och garanterar en sommarhög känsla året om.

Motiv väggmålningar urban stil modern lägenhet

“Urban chic” och stadsutsikt på väggen

Den urbana stilen för inredning är tillbaka på modet i år. Väggarna kan designas i valfri optik med fotorealistiska tapeter. Fototapeter i betong, metall eller tegel ser ut för ett coolt utseende. De skapar en trendig loftatmosfär och kombinerar perfekt med möbler och tillbehör av trä eller metall. Älskar du verkligen en stad som kommer att stanna i ditt hjärta för alltid? Sedan kan du beundra dem varje dag med en skyline fototapet på väggen.

Fototapet Sky vita väggar kombinera

Bildkälla: Pixers