Träpaneler på väggen: 30 idéer för samtida väggbeklädnad

träpaneler på väggen vardagsrum neutralt möblerat marmorgolv hörnsoffa vävd matta

En väggklädd i trä ger varje rum en omisskännlig karaktär. Det naturliga materialet är för närvarande väldigt populärt och används ofta i väggdesign. Den skär en fin figur både som solist och som lagspelare i kombination med sten, glas och metall och lockar automatiskt uppmärksamhet med sitt attraktiva spannmål. Obehandlad som en rustik väggdekoration eller målad för den minimalistiska lägenheten: träpaneler på väggen är riktiga blickfång. Dessutom ger den moderna väggbeklädnaden en enkel montering och kan fästas med ett enkelt klicksystem i bara några steg.

Träpaneler på väggens accenter

träpaneler på vägghallen högt i tak betonggolvkrona glasfronter

Trä är mångsidigt och kan fylla flera funktioner. Å ena sidan är träpanelerna på väggen praktiska ljudabsorbenter, å andra sidan är de riktiga blickfång. De kan iscensättas på ett särskilt attraktivt sätt i moderna arkitekthus. Kombinationen av material mellan betong, natursten, glas, metall och trä skapar spännande kontraster, särskilt i minimalistiska möbler.

träpaneler på väggen accentuerar modern betongvägg modern lägenhet i industriell stil

Högt i tak är inte ovanligt i nya byggnader. En attraktiv trävägg av diagonalt frästa paneler tar rummets hallkaraktär och gör det mer hemtrevligt.

träpaneler på väggen geometriska motiv blå vägg

Fantasifulla mönster kan trollas fram med trä- och väggfärg. Speciellt om vardagsrummet innehåller kök, matplats och vardagsrum kan en accentvägg av trä optiskt skilja de enskilda zonerna från varandra eller ta fram nischer och hörn till sin bästa fördel.

Träpaneler på väggen 3D -väggpaneler Skandinavisk livsstil blå ek

I en moderniserad lägenhet i en gammal byggnad bleknar träväggen med skjutdörr i bakgrunden och låter de skandinaviska möblerna och mattan i accentfärgen fira sin stora entré.

träpaneler på väggen vardagsrum köksinredning läder fåtölj hörnsoffa

Små lägenheter kan också dra nytta av en trävägg från golv till tak. En särskilt imponerande väggdesign skapas när träpanelerna är ihopkopplade med spegeldetaljer. Speglar reflekterar ljuset och får smala rum att se större och rymligare ut. Kombinationen mellan spegelns högglansiga yta och teakens matta yta ger rummet karaktär.

Träpaneler på väggen skapar en skön atmosfär

träpaneler på väggen sovrum 3D väggpaneler bakom sänggavel

3D -paneler av ek ger en ädel trälook till sovrumsväggen. Den motsatta träväggen med inbäddad öppen spis ger pricken över i i det naturliga livskonceptet.

träpaneler på väggen sovrum väggpaneler indirekt belysning

Den ekonomiska inredningen, de tydliga linjerna i möblerna och den puristiska färgpaletten lämnar utrymme för kreativ väggdesign. Flera träpaneler som hänger ovanpå varandra och indirekt LED -belysning skapar en mysig atmosfär och sätter accenter samtidigt.

Träpaneler vägg metall upplyst vardagsrum modern inredning

Tillsammans med metall och indirekt belysning kan trä iscensättas på ett särskilt glamoröst sätt. Accentväggen erbjuder den perfekta dekorationsidén för den lilla lägenheten, där det annars knappast finns plats för hemtillbehör och dekorationer.

träpaneler på väggen vardagsrum brunvit design

Sydamerikanska träslag ger en exotisk touch till dina egna fyra väggar. Den enkla väggfärgen och de ljusa sandstenens golvplattor gör att träpanelerna kan komma till sin rätt.

träpaneler på väggen belysta led lampor valnöt trä ton i ton vägg färg

Väggpanelerna skär också en fin figur ton-i-ton med väggen. Den varma valnötfärgen passar bra med den mörka gipsväggen i chokladnyanser.

träpaneler på väggen tredimensionella badrum inredning exotiska bangkirai trä

Målade träpaneler har en särskilt dekorativ effekt. Det snabbaste sättet att applicera geometriska motiv är att använda speciell träfärg och en stencil.

Träpaneler i badrummet: så omvandlar du badrummet till en oas av välbefinnande

Träpaneler på väggen 3D badrum badkar wellness moderna sandsten kakel

Naturmaterial, dämpade färger och lämplig belysning gör badrummet till en oas av lugn, där du kan slippa vardagens liv och rörelse. Badkaret spelar en avgörande roll här, för det är där vi ofta avslutar kvällen på ett avslappnat sätt. Det är självklart att hjärtat i ditt eget wellness-retreat måste vara iscensatt effektivt.Träpaneler skapar en atmosfärisk atmosfär och utgör den perfekta bakgrunden för det fristående badkaret.

Träpaneler på väggen badrum badkar fristående belysning

Bältros i trä med integrerad LED -belysning gör badrummet till en mysig oas av välbefinnande. De är ett bra val om badrummet är mörkt eller smalt, och om det finns många alkover.

träpaneler på väggen accent deco idéer

Tredimensionella träväggspaneler ser ut som ett modernt konstverk. Perfekt som väggdekoration för hallen i ditt eget hus eller för receptionen på kontoret.

träpaneler på väggen badrum fåfänga vägg frästa grov sågade träplattor vita keramiska plattor

Träplattor ser också bra ut på väggen. Regelbundet underhåll är en viktig förutsättning för deras livslängd. Plattorna är förseglade med speciella vattenavvisande skyddslack.

Träpaneler på väggen gör vardagsrummet vitt

träpaneler på väggen väggdesign vardagsrum idéer

Erfarna hantverkare kan också göra en väggdekoration av trä själva. En fläkt kan pysslas på nolltid från flera trälister och flera fläktar kan bilda ett intressant motiv. Så här skapas exotiska utseende.

Träpaneler på väggen erbjuder praktiska fördelar

Byt ut träpaneler på vägg -tv -skåpet

Vi har redan nämnt att träpaneler inte bara är en visuell höjdpunkt i interiören, utan också har flera praktiska fördelar. Vi har sammanfattat de viktigaste för dig:

1. Kablar och ledningar kan enkelt döljas bakom träpanelerna.

2. Väggpaneler av trä fungerar som extra ljudisolering i gamla byggnader, där innerväggarna ofta är tunna.

3. Väggpaneler för ytterväggarna kan beställas med ett extra värmeisoleringsskikt.

träpaneler på väggen tv 3d accenter ljudisolerande vardagsrum

Träpaneler på väggen: Hur de läggs påverkar utseendet på hemmet

träpaneler på väggen spegel sovrum exotisk satin kudde grön beige

Beroende på om du fäster träpanelerna vertikalt, horisontellt eller diagonalt på väggen kan du i hög grad påverka rummets effekt. I grund och botten: vertikalt placerade träpaneler får rummet att se högre ut. Horisontellt placerade träpaneler får rummet att se bredare ut och diagonalt lagt träpaneler ger interiören variation som accenter.

träpaneler på väggen sovrum skapa idéer

Träpaneler på väggen har en dekorativ effekt och är ett funktionellt komplement till inredningen. De kan läggas horisontellt, vertikalt eller diagonalt, beroende på rumsförhållandena. Attraktiva 3D-mönster och integrerad belysning gör mönstren till riktiga blickfång.

Träpaneler på väggglasets spegelyta helt kornneutrala färger

Träpaneler på soffväggen i marmorläder

Sänggavel väggpaneler trä garderob

träpaneler på väggen rustik väggdekoration idé återvunnet trä

Träpaneler på väggen för att skapa en boho -lägenhet

träpaneler på väggen bild träidéer designidéer

träpaneler på väggbelyst vardagsrum TV -vägg

träpaneler på väggpanelerna geometriska motiv belysning integrera vardagsrum