Andningsskydd och glasögon: 6 användbara knep som gör livet enklare för människor som bär glasögon under koronatider

Under de senaste 5 månaderna har den obligatoriska ansiktsmasken introducerats i hela Europa. Även om åtgärderna mot Covid-19 nu avslappnas i många förbundsstater, har maskbärning ändå blivit en ny normal för många. Masker måste fortfarande bäras i kollektivtrafiken, i affärer och ibland på restauranger. Men det kan visa sig vara en stor utmaning. Det är särskilt svårt för personer som bär glasögon att bära andningsskydd och glasögon. För efter 2-3 minuter är glasögonen imma. Vi kommer att berätta vad som hjälper mot detta i artikeln. Vi ger också 6 fler användbara tips för att göra ditt liv enklare.

Andningsskydd och glasögon: vad hjälper med dimmiga glasögon?

Undvik dimmiga glasögon med munskydd Tips

Alla som bär glasögon vet vid det här laget att glasögon dimmar när de bär andningsskydd. Och det kan snabbt bli farligt och leda till olyckor. Dimmiga glasögon indikerar att när du andas ut flyter luft inte genom masken. Detta innebär att denna luft inte filtreras, utan strömmar genom gapet mellan masken och näsan eller masken och öronen. Endast en sak kan hjälpa mot detta: du bör sätta på ditt munskydd korrekt och bära det så tätt som möjligt.

1. Sy in en bit tråd eller ett rörrengöringsmedel i andningsskyddet och böj det så att det anpassar sig efter ansiktsformen. Detta låter dig fästa munskyddet på näsan och förhindra att masken glider när du bär den.

2. Fäst de uttorkade våtservetterna på munskyddets övre kant. Du kan också filtrera luften och samla droppar.

3. Vänd munskyddets övre kant inåt och fäst den med en söm.

4. Bär glasögonen över ansiktsmasken, inte under.

Andningsskydd och glasögon: Desinficera glasögon dagligen!

Munskydd för personer som bär glasögon, användbara tips och corona -hack

Desinficera dina glasögon minst en gång om dagen. Om inte annat anges av tillverkaren kan du tvätta glasen med tvål och sedan skölja dem noggrant med ljummet vatten. Lägg glasen på hushållspapper och låt dem stå tills de är helt torra. Tvål visar sig vara särskilt användbart eftersom det också framgångsrikt kan förhindra att glasögonens linser imma upp. Men om linserna är belagda med en antireflekterande beläggning, bör du bara använda speciella antidimningsmedel. Eftersom även mild tvål kan skada det känsliga skyddsskiktet.

Corona -hack med andningsskydd och glasögon: fäst masken med knappar

Andningsskydd och skyddsglasögon bär knappar som fäster gummiband

Efter bara en timme blir det obehagligt att bära glasögon och en mask. Ett enkelt trick kan hjälpa mot öronvärk: Använd hårband för att fästa en knapp på varje glasögonstempel. Dra sedan andningsskyddets elastiska band över knapparna (se foto ovan). Och även om du inte bär glasögon kan du sy knappar på ett pannband. Öron- eller huvudgummi hjälper också mot öronvärk.

Glasögon eller kontaktlinser?

Använd andningsskydd och glasögon så att de sitter ordentligt på masken

Av hygieniska skäl bör du ha glasögon under COVID-19-pandemin, åtminstone när du går ut. För med kontaktlinser måste du röra dina ögon för att sätta in eller ta bort dem. I teorin kan du överföra virus och bakterier på detta sätt. Det är därför du bara ska ha kontaktlinser hemma, särskilt under koronatider.

Bär en mask med en kedja eller rem

Andningsskydd och glasögonhackar under koronatider

Måste du ta på och av andningsskyddet flera gånger om dagen? I detta fall är glasögonledningen eller glasögonkedjan idealisk. Så du har alltid din mask till hands och kan ta på dig den snabbt vid behov. Modemedvetna trendsättare kommer säkert att uppskatta tillbehöret eftersom det kan anpassas. I år är metallglasögonkedjor med strass och pom-poms helt i. Metallkedjorna har en annan avgörande fördel: De kan desinficeras.

Använd en transparent andningsskydd

Ansiktsmask och skyddsglasögon med PVC -del för munnen

En respirator försvårar kommunikationen i vardagen. Det är här transparenta masker kommer till nytta. Ett företag i Schweiz kommer att tillverka transparenta kirurgiska masker av specialpolymer för medicinska arbetare. Och för de andra finns det redan många alternativ på Etsy. Förresten, transparenta andningsskydd kan också behandlas med anti-dimma spray.