Det är därför ingefära vatten är hälsosamt! Allt om beredning, effekter och användning

Låt ingefära vatten brygga ta av

Ingefära, roten till Zingiber officinale -växten, är infödd i Sydostasien och har använts i örtmedicin i tusentals år. Ingefära växten är rik på naturliga aktiva ingredienser som kan främja vår hälsa och välbefinnande. Ingefära vatten eller ingefära te görs genom att tillsätta färsk ingefära i kokande vatten och sedan sila det kallt. Även om det mest används för att behandla matsmältningsbesvär, har ingefäravatten en mängd fördelaktiga effekter på hälsan. Läs vidare för att lära dig mer om fördelarna, användningsområdena och biverkningarna av ingefäravatten.

Förbered ingefära vatten

Förbered ingefära vatten gör ett recept själv

För att göra ingefära te, tillsätt helt enkelt riven eller skivad rå ingefära i kokande vatten och låt den dra i minst 10 minuter innan den silas. Du kan variera förhållandet beroende på vilken styrka du vill ha.

Hela receptet:

  1. Riv 1,5 tsk färsk ingefära.
  2. Koka upp 4 dl vatten.
  3. Lägg ingefära i vattnet.
  4. Ta bort vattnet från spisen.
  5. Låt ingefära branta i ca 5 till 10 minuter.
  6. Sila vätskan för att ta bort bitarna av ingefära.
  7. Låt vattnet svalna tillräckligt eller ställ det i kylskåpet och drick det kallt.

Ingefära har en stark, skarp smak. På grund av detta föredrar vissa människor att lägga till honung eller citron för att förbättra smaken. Ingefära vatten med citronsaft används som en del av en detoxbehandling.

Vilka är hälsofördelarna med ingefäravatten?

Ingefära vatten med honung och citron hälsosamt och gott

Ingefära hjälper mot illamående 

I många kulturer har ingefära använts i stor utsträckning för att lindra illamående. Tidigare ansågs det också vara ett pålitligt sätt att förebygga sjösjuka. Det hjälper också till att behandla illamående och kräkningar i samband med en mängd olika medicinska tillstånd, inklusive kemoterapi och graviditet. En studie publicerad i Support Care Cancer i juli 2012 visade att dagligt intag av ingefära signifikant minskade kemoterapi-inducerat illamående hos cancerpatienter.

Ingefära vatten hjälper till att lindra mensvärk

Ingefära kan hjälpa till att lindra kramper och mensvärk. Om du inte vill ta piller kan du dricka ingefära te under de första tre eller fyra dagarna av din mens. Man tror att de antiinflammatoriska egenskaperna hos ingefära kan fungera på liknande sätt som icke-steroida smärtstillande medel som ibuprofen.

Förbered ingefäravatten med citron och drick kallt

Är ingefära vattensäkert under graviditeten?

Många forskare har studerat vilken roll ingefära kan spela vid behandling av illamående och kräkningar under graviditeten. Även om majoriteten av studierna inte fann några negativa effekter orsakade av att konsumera ingefära hos gravida kvinnor, kan vissa kvinnor utsättas för säkerhetsrisker. Tala med din läkare innan du tar kosttillskott eller örter under graviditeten.

Gör ingefära vatten själv friskt med mynta

Andra fördelar med ingefäravatten:

– Att dricka ingefäravatten kan hjälpa, Inflammation, Lindra ledsvullnad och smärta vid sjukdomar som artros och reumatism.

– Den antioxidant egenskaper av ingefära kan hjälpa till att förhindra hjärt -kärlsjukdomar, cancer och neurodegenerativa sjukdomar som Parkinsons, Alzheimers och Huntingtons.

Antioxidanter bekämpar reaktiva syrearter (ROS) som orsakar oxidativ stress och skadar kroppens celler. Vissa livsstilsval, till exempel att dricka alkohol, röka eller kronisk stress, kan också öka oxidativ stress. Att konsumera antioxidantmat och drycker som ingefäravatten kan hjälpa till att förebygga och bekämpa de negativa biverkningarna av ROS.

En artikel som publicerades i British Journal of Nutrition i februari 2012 visade att ingefära antiinflammatoriska och antioxidantegenskaper bromsar spridningen av vissa cancerformer, vilket tyder på att ingefära kan spela en lovande roll i förebyggande av cancer.

Ingefära vatten för att gå ner i vikt friskt med förkylning

– Ingefära kan ha en positiv effekt på blodets lipidnivåer och därmed skadligt Lägre kolesterolnivåer.

– Ingefära kan göra det Förbättra blodsockerkontrollen och minska insulinresistensen hos personer med typ 2 -diabetes.

– Ingefäravatten kan hjälpa till med det Främja viktminskning, i kombination med en hälsosam kost och träning. Att dricka varmt ingefära te kan hjälpa dig att känna dig mätt och få betydligt mindre aptit. En balanserad blodsockernivå förhindrar matlust. De heta ämnena i ingefära stimulerar ämnesomsättningen och främjar fettförbränning.

Risker och biverkningar av ingefäravatten

Förbered kallt ingefäravatten med citron själv

Som med alla växtbaserade eller kosttillskott har ingefära en dålig förmåga att interagera med andra mediciner du tar. Biverkningar av ingefära är sällsynta, men om ingefära konsumeras i överskott kan de manifestera sig som:

halsbränna

Flatulens

magont

Bränner i munnen

Hur mycket ingefära vatten om dagen är hälsosamt? Det rekommenderas att inte konsumera mer än 4-5 gram färsk ingefära per dag.

Personer med hjärtproblem, diabetes och gallsten bör särskilt rådgöra med sin läkare innan de tar ingefära. Du bör också prata med din läkare om säkerheten vid att ta ingefära om du är gravid, ammar eller ska opereras med anestesi.

Ingefäravattnets positiva effekter på huden

vacker kvinna med glödande hud jämn hy

Ingefära roten har värmande och uppfriskande egenskaper, vilket gör den till en utmärkt rengöring för hud och ansikte. Ingefära stimulerar blodcirkulationen och regenererar kollagen i huden. Håll tvättmedlet borta från dina ögon eftersom ingefära kan orsaka irritation.

Ingefära som ett åldrande medel

Ingefära innehåller cirka 40 antioxidantföreningar som skyddar huden mot åldrande. Ingefäravatten förbättrar huden genom att ta bort gifter och stimulera blodcirkulationen. Antioxidanterna förhindrar skador på fria radikaler och håller huden ungdomlig. Det förbättrar elasticiteten och gör din hud fastare och mer ungdomlig.

Ingefära vatten effekt för huden tonic

Mot akne

Som ett kraftfullt antiseptiskt och rengöringsmedel hjälper ingefära att hålla huden ren, slät och fri från fläckar. Det är också det bästa naturliga akne-bekämpande vapnet eftersom det minimerar utbrott genom att döda och eliminera de akne-orsakande bakterierna.

För omfattande behandling kan du få en Gör ingefära ansikts toner: För att förbereda, tillsätt 1 tesked riven ingefära knöl i 200 ml kokande vatten. När vätskan svalnar kan du sila den och rengöra ansiktet med en bomullstuss. Användning av ingefära tonic rekommenderas dagligen.

Du kan också använda den för en jämn hy Ingefära ansiktsmasker Prova. Dessa hjälper särskilt till med hyperpigmentering och vita ärr efter finnar. Förbered 100 ml ingefära vatten för detta. Blanda 1 msk honung med 3 msk malet havreflingor och rör ner det i det kylda ingefäravattnet. Applicera nu den färdiga pastan generöst på huden med en borste och låt verka i 20 minuter, skölj sedan noggrant. Du kommer att se en liten förbättring inom en eller två veckor. Det är dock absolut nödvändigt att göra detta varje dag för märkbara resultat.

Ingefära vatten anti age effekt för hudens ansikte

Att konsumera ingefära kan stödja din hälsa och hjälper också till att behandla många hälsoproblem. Att dricka ingefäravatten är också ett bra sätt att hålla sig hydrerad, vilket är viktigt för den allmänna hälsan.