Det är därför långa konstgjorda naglar är skadliga och kan öka risken för coronavirusinfektion!

Speciellt nu i tider med coronavirus, bör vi regelbundet och noggrant desinficera och tvätta händerna för att skydda oss mot en eventuell infektion. Du har dock förmodligen aldrig tänkt att dina naglar är en risk för infektion och att du också bör hålla dem rena. Enligt den senare informationen från hälsoexperter är nagellack och långa konstgjorda naglar skadliga och ökar risken för att smittas av coronaviruset avsevärt. I vår artikel kommer vi att berätta varför detta är fallet och vilka åtgärder du kan vidta mot det!

Tvätta händerna konstgjorda naglar skadliga åtgärder mot coronaviruset

Vackert arkiverad och polerad och med genomarbetade dekorationer – konstgjorda naglar avrundar effektivt vårt utseende och outfit. Tyvärr, ju längre dessa är, desto större är sannolikheten för att många bakterier och patogener förblir dolda under. Även om du tvättar händerna regelbundet och noggrant kommer inte alla bakterier att tas bort framgångsrikt. Så nu kan det vara den bästa tiden att ge vår manikyr en kort paus och hålla naglarna så korta som möjligt.

Varför är långa konstgjorda naglar skadliga??

Konstgjorda naglar skadliga nagelvård naglar rena tips handhygien Coronavirus åtgärder

Det är inte för ingenting som Robert Koch -institutet rekommenderar människor som arbetar inom hälsovård, sjukhus och vårdhem utan konstgjorda naglar eller nagellack. Det finns redan flera fall världen över där konstgjorda naglar har lett till sårinfektioner efter operationer eller hos personer med försvagat immunförsvar. En av huvudorsakerna till detta är att ju längre nagellacket sitter kvar på naglarna, desto högre blir groddensiteten. Dessutom är tillståndet hos de naturliga naglarna under konstgjorda naglar eller nagellack svårt att bedöma. Detta kan i sin tur leda till att svampar eller andra infektioner sprider sig obemärkt. Experter utfärdade en varning förra veckan om att risken för coronavirusinfektion är betydligt högre hos kvinnor med långa konstgjorda naglar.

Risk för coronavirusinfektion från långa konstgjorda naglar

Konstgjorda naglar skadliga långa naglar coronavirus riskerar handhygieniska tips

I en intervju för Daily Mail berättade Dr. Elisabeth Dancey, en brittisk skönhets- och estetisk expert på Bijoux Medispa i Belgravia, att svampar och bakterier enkelt kan rymmas under naglarna. När du sedan vidrör ditt ansikte, andra människor eller föremål, överförs denna bakterie sedan till dem. “Långa naglar, nagellack eller konstgjorda nagelförlängningar är absolut tabu i många yrken som sjuksköterskor, läkare, kockar, handledare eller sjukgymnaster.” – Hon sa till tidningen. Bakterier, som bakterier, svampar och virus (inklusive coronaviruset) kan spridas under nagelutrymmet och enkelt överföras till allt du rör vid. Alla läkare måste borsta under naglarna noggrant med en borste och tvål eller desinfektionsmedel innan de tar på sig handskar.

Vilken är den optimala längden?

Naglar förkortar långa naglar skadlig handhygien Coronavirus

Men efter denna varning kommer frågan om hur korta naglarna ska vara för att minska risken för coronavirus? Enligt allmänläkare och tidigare ortopedist Dr. Chike Emeagi och chef för “Hampstead Aesthetics Clinic”, den idealiska längden är precis ovanför nagelvävnaden. Om du inte direkt kan röra handflatan med andra fingrar utan att lämna naglarna för långt, då är dina falska naglar skadliga och bör helst klippas. Men om du inte är redo att göra det, använd en liten nagelborste och vitt tvålvatten för att noggrant rengöra och skrubba området under nageln.

Konstgjorda naglar som skadar coronaviruset riskerar att långa naglar tvättar händer

Nyheten om att långa konstgjorda naglar ökar risken för infektion kommer från en kvinna efter ett viralt inlägg på Facebook. Kvinnan pratade om sitt samtal med en sjuksköterska i Australien, som berättade att medan folk bryr sig om att tvätta händerna, tänker de inte riktigt på sina naglar och försummar sin hygien. “Bland alla instruktioner om hur man tvättar händerna ordentligt och de roliga 20 sekunders låtförslagen har jag inte sett någon som har märkt att det är omöjligt att tvätta händerna ordentligt och noggrant om naglarna är alldeles för långa.” – skrev kvinnan på Facebook.

Nagelbett ökar också risken för att drabbas av coronavirus

Tvätta naglar tipsar artificiella naglar coronavirusinfektion

Förutom att tvätta händerna regelbundet, bör vi också försöka att inte röra ansiktet för ofta. Därför är inte bara konstgjorda naglar skadliga, men nagelbett är också förknippat med en högre infektionsrisk. Purvi Parikh, specialist på allergier och infektionssjukdomar vid “Langone Medical Center” vid New York University, påpekade i en intervju att all slags smuts, virus och bakterier kan samlas och föröka sig under naglarna. Genom att bita av förlorar huden sin skyddande funktion och patogenerna kommer då direkt in i munnen. Enligt hälsoexperter är detta dock det enklaste sättet att bli smittad med coronaviruset eller annan infektion.

Tvätta händer och naglar Coronavirus riskerar långa konstgjorda naglar att vara skadliga