Hårvård på vintern – homeopatiska tips och tricks med bordsalt

Hårsnöflingor i vinteridéer och skötseltips

Krökt, glänsande hår som reflekterar ljus i alla dess aspekter – så här ser drömhår ut för många kvinnor. Inte bara vår hud behöver särskilt skydd på vintern. Vårt hår och hårbotten kan också skadas av den kalla och torra luften. Under sommarmånaderna undrar många om saltvatten skadar håret eller inte. Om du tvättar dem med saltvatten är de dock särskilt glänsande. På vintern är salt en fråga igen. Bara den här gången handlar det om Hårvård på vintern med bordsalt. Visste du att natriumklorid (ett annat namn för bordsalt) är avgörande för kroppen och faktiskt har en positiv effekt på håret? Vi skulle vilja ge dig några homeopatiska tips om hur du tar hand om ditt hår.

Billig idé för hårvård på vintern

Vintermössa hår tips och tricks

Du kan inte klara dig utan hatt under vintermånaderna. Om du vill hålla håret smidigt, oavsett om det är naturligt fett eller torrt, bör du anstränga dig. Vissa människor säger att bordsalt är gift för håret. Och ja, det är sant. Bordsalt vårdar hårbotten och stärker hårstrukturen. Terapin med salter går tillbaka till den homeopatiska läkaren Wilhelm Heinrich Schüßler. Det är baserat på antagandet att sjukdomar uppstår på grund av störningar i kroppscellernas mineralbalans och kan botas genom att ge mineraler. Schüsslersalt nr 8 (sodium chlaratum) är ett homoeopatiskt funktionellt medel som reglerar vattenbalansen. Så om du har torrt, försvagat och sprött hår och lider av mjäll bör du tvätta håret med en saltlösning.

Hur man sköter håret ordentligt i bordsalt på vintern?

Salt tabletter-lösa-hårvård idéer-bordsalt egenskaper

Människokroppen behöver salt för att kontrollera ämnesomsättningen i kroppens celler. Hudcellerna är programmerade på ett sådant sätt att de missar en viss koncentration av saltlösningarna för att skydda sig mot överdriven saltanvändning. Så för glänsande och friskt hår på vintern, gör följande: 20 tabletter Schüsslersalt löses upp i varmt vatten. Saltlösningen måste sedan svalna och försiktigt masseras in i hårbotten och hårrötterna. Du sveper håret i en handduk och går och lägger dig. Nästa morgon tvättar du håret som vanligt med färskt vatten. En terapilängd på 3-4 veckor rekommenderas. Snart blir ditt hår vackert smidigt och vågigt.

Skönhetstips för en svängande man

Hår-frisyridéer Vintersnö TIpps-Hår- och hudvård