Idéer för avkoppling – hur du kan utnyttja din fritid bättre!

hängmatta idéer för avkopplande trädgårds träd

Vet du det också? Du ligger vaken i sängen på natten och tänker på allt du behöver göra nästa dag. Kollar du dina mejl innan du går upp ur sängen? Ditt ständiga samtalsämne är hur upptagen du har? Innan du går och lägger dig, tänker du igen på alla uppgifter som ska göras i morgon? Övertid och bra arbetsetik kan vara bra, men vi behöver alla en paus, och kanske också några Idéer att koppla av. Vad sägs om trädgården, till exempel?

Idéer att koppla av – njut av eldens värme

eld skål lägereld bänk kuddar färgglada trädgård idéer avkoppling

Om ovanstående saker händer dig, rekommenderar vi starkt: Ta en paus, slappna av och försök sakta ner din livstempo! Läs noga våra idéer för avkoppling som vi har samlat för dig och vi är säkra på att du hittar minst en som hjälper dig vidare. Så ge dig själv minst en ledig helg och hitta platser i ditt område där du kan andas in frisk luft igen.

Idéer för avkoppling – att ligga i hängmattan och lata sig

hängmatta träd trädgård idé sittgrupp romantisk avkopplande

Hängmattor eller gungor är verkligen bra idéer för avkoppling. Så slösa inte mer tid och lägg på en direkt. Det finns trots allt inget bättre än sådan fritid och rekreation i det fria! Tillbringa en lat eftermiddag mellan träden, ligga i den varma solen och kanske läsa en bok, tänka på livet i fred och njuta av en uppfriskande drink. Var bara försiktig så att du inte ramlar ur hängmattan!

Idéer för avkoppling – Undvik TV: n och datorn!

underteckna mobiltelefon förbjudna idéer för avkopplande strandpalmer havet

Ta en rejäl paus från skärmen och försök att gå utan teknik en hel dag medan du stänger av telefonen själv. För att göra detta enklare kan du meddela dina vänner och medarbetare i förväg att du vill unna dig en dag fri från e-post, meddelanden och alla sociala nätverk. Du kan ha svårt att göra det här först, men med tiden kommer du definitivt att må mycket bättre och upptäcka att detta exempel på våra avslappningsidéer verkligen hjälper.

Att skriva riktiga brev som idéer för att koppla av

skrivbord brev skriva koppla sovrum trä stol

När var sista gången du skrev ett riktigt brev eller fick ett handskrivet brev? För många människor i den yngre generationen är detta ibland till och med något konstigt som de inte ens känner till. Det är synd för det är så skönt och avkopplande att skriva och ta emot ett brev. Prova bara och sedan kan du fortsätta med följande avslappningsidéer.

Idéer att koppla av – ta ett bad

badkar trä bad växt slappna av idé

För detta exempel på våra avslappningsidéer är allt du behöver ett fint, rent badkar och lite ledig tid. Fyll dem med varmt vatten och tillsätt lite lavendelolja. Du kommer definitivt att kunna koppla av väldigt bra.

Ta en tupplur för att slappna av

eftermiddags tupplur säng idéer för avkopplande rosa blommig vintage

Njut av en utsökt lunch följt av en tupplur. I många länder är detta något helt normalt, för efteråt är folk väl förberedda för en produktiv eftermiddag.

Koppla av genom att sova längre

helgsömn i sängen idéer slappna av i trädgården sovrum

Jag är säker på att du kommer att njuta av att höra detta exempel på dagens idéer för avkoppling. I princip är det inte dåligt att gå upp tidigt. Men om din väckarklocka väcker dig varje morgon och du måste hoppa ur sängen direkt, så förtjänar du naturligtvis en paus från denna rutin. Stäng av larmet. Kanske är någon där för att ge dig frukost till sängs? Om du är ensam, gå upp tyst för att laga frukost och ta dig tillbaka till sängen. På en ledig dag har du råd med lite lyx och komfort i några timmar, eller?

Idéer för avkoppling – Tillbringa några timmar i trädgården

trädgård citroner trädbänk trä koppla av solen

Ta dig tid att komma tillbaka i kontakt med naturen och bara göra ingenting. Det kan tyckas att du inte gör något där, men det är bra för din hälsa. Särskilt om du arbetar på ett kontor hela veckan, är en promenad i trädgården som denna den bästa förändringen för dig. Om du inte har en underbar trädgård själv, gå till en park eller njut av frisk luft från din terrass, veranda eller balkong. Du kan också kombinera detta tips med följande få idéer för avkoppling.

Meditation hjälper dig att slappna av

terrass markis sommar avkoppling idé veckad

Du kanske känner att du bara sitter och tittar på trädgårdslandskapet är för passivt för dig. Då kan du gå ett steg längre och lära dig att meditera. Hur hittar du detta exempel på våra avslappningsidéer? Inte tillräckligt aktiv heller? Prova sedan yoga eller tai chi!

Ta hand om trädgården för att koppla av

veranda trädgårdsarbete idéer för avkopplande vattenburkar soffa

Detta kan vara mycket meditativt. Plantera nya marker med växter som är särskilt väl lämpade för ditt klimat och din region, och fortsätt ta hand om dem. Trädgårdsskötsel kan vara tufft, men det är också en av de mer givande idéerna för avkoppling.

Vara ett möte med vänner för att koppla av

terrass avkoppling vänner middag idé pergola blommor

Känner du ibland att du aldrig har tid för dina vänner? Då behöver du idéer för avkoppling som också involverar dina vänner. Ta upp telefonen och ta ut dem till lunch. Det behöver inte vara något speciellt eller en gourmetmåltid. Köp en flaska gott vin och ha en lång pratstund som vänner gör!

Njut av en kväll runt en lägereld och koppla av

lägereld idé sjö romantisk avslappning stolar terrass

Det är något riktigt avkopplande med att sitta runt en lägereld och titta på lågorna. Det är bra för själen. Du behöver inte en stor tomt, för det finns nu många vackra eldskålar på järnaffären. Men kolla de lokala bestämmelserna. Eller välj ett rökfritt alternativ till detta urval av avkopplande idéer. Det viktiga är att du skapar en mysig atmosfär utomhus där du kan sitta med vänner i timmar.

Koppla av med en film på eftermiddagen

idéer för avkopplande film helg soffa tv vardagsrum

Kanske brukade du också spendera lördagseftermiddagar hemma och titta på gamla filmer på tv. Nu ser vardagen lite annorlunda ut: numera verkar alla ha fullt upp med att ta sina barn till sportevenemang eller ta hem sitt arbete och göra hushållsarbetet. Knappt någon förstår att det är något speciellt dolt i att sitta hemma på helgen och titta på en av dina favoritfilmer. Skulle detta exempel på våra idéer för avkoppling tilltala dig, ta dig bara tid nästa helg för det. Du kommer inte ångra det!

hängmatta vit uteplats sittgrupp idéer avkoppling blåregn pergola

Gillade du våra idéer för avkoppling? Om du verkligen behöver en paus, vilken idé vill du börja imorgon med??

 hängande gungränder trädgårdsidéer för att koppla av