Lätt och minska stressen enkelt med dessa 10 enkla tips och tricks

Minska stressen i vardagen med olika metoder och tips

I dessa tider är stress inte bara ett vanligt problem, det kan nästan ses som en normal del av vardagen, vilket är sorgligt tråkigt. Eftersom en dynamisk och stressig vardag knappast kan undvikas nuförtiden, är det därför också viktigt att hitta metoder som du kan minska stressen eller till och med stoppa stressen för det är ingen hemlighet att det gör dig sjuk i längden. Det finns många olika sätt att minska stressen i vardagen och vi skulle vilja presentera dessa för dig idag. Försök alltid hitta en balans och avsluta en stressig arbetsdag på ett lugnt och lugnande sätt genom att lindra stress.

Minska stressen – tips för alla

Enkla tips för att minska och minska stress med och utan träning

Det rekommenderas alltid och överallt att göra något åt ​​stressiga situationer. Men hur kan du minska stressen? Motion är en underbar metod, men inte alla är fan av det. Så finns det alternativ? Nedan finns en lista med 10 olika tips som förklarar hur du kan minska stressen med mer än bara träning. Du hittar definitivt en lämplig variant för dig själv. Försök att konsekvent implementera och följa de metoder du valt för att uppnå en effekt.

Tuggummi och lindra stress utan medicinering

Lindra stress med tuggummi tack vare dofter och smaker

Så konstigt det här låter kan en enkel bit tuggummi verkligen hjälpa till att minska stressen. Enligt studier är tuggummi också ett bra hjälpmedel när det gäller oro eller lätt ångest. Den exakta orsaken är inte känd, men det finns två teorier: Å ena sidan främjar rytmisk tuggning blodflödet till hjärnan och å andra sidan bör lukt och smak av tuggummi ha en avslappnande effekt.

Gå ut

En promenad i frisk luft minskar stressen i vardagen

Ett annat sätt att lindra stress är att helt enkelt gå ut. En kort promenad gör underverk. Och det behöver inte vara en timmes promenad. Det räcker att bara ta en promenad nära ditt hem. På så sätt kan du inte bara lindra stress i huvudet. Samtidigt blir du också fysiskt aktiv utan att göra någon hård träning.

Avlasta stressen med ett leende, men hur exakt?

Ler och skrattar frigör positiva hormoner som minskar stress

Det har bevisats att leende, och mer specifikt, spänning av dina muskler, har en avslappnande effekt på din kropp och själ. Hormonerna som frigörs i processen minskar stressen. Dessutom sänker leendet högt blodtryck så snart en stressig situation är över. Så le oftare. Det behöver inte alltid finnas en specifik anledning.

Bekämpa stress med lavendel

Doften av lavendel hjälper till att lindra stress

Vissa dofter kan också ha en avslappnande effekt. Det inkluderar lavendel, vilket framgår av en studie där sjuksköterskor la lavendel på sina kläder medan andra gjorde sitt arbete utan lavendel. Det visade sig att sjuksköterskorna på lavendel var mycket mer avslappnade än de utan lavendel. Denna doftande växt kan ha samma effekter som ångestdämpande läkemedel och smärtstillande medel. Men om du tar denna typ av medicinering och skulle vilja använda lavendel för att lindra stress dessutom, bör du diskutera detta med din läkare i förväg.

lyssna på musik

Musik gör dig glad och minskar stress och oro

Det är välkänt att musik har ett positivt inflytande på oss. Så använd dem när du vill lindra stress. Särskilt när stressiga situationer som en tentamen eller en föreläsning kommer, är musik en utmärkt hjälp. En studie visade att stresshormonet kortisol frigörs i lägre mängder när körmusik hörs.

Minska stress – metoder med avslappnande andningsövningar

Andningsövningar är bra stressmord och ger kroppen syre

Underskatta inte kraften i korrekt andning! Medan du koncentrerar dig på andningen “glömmer” din hjärna nuvarande stressiga situationer och problem och kan slappna av. För att göra detta, andas in och ut långsamt och djupt genom näsan. Bröstet och magen ska fyllas fint med luft. Räkna sekunderna när du andas: Andas ut långsamt, exakt så länge du andades in. Det är också bäst att upprepa ett ord eller en fras som du tycker är tröstande. Om du vill lindra stress med denna typ av träning är det bäst att göra det i minst 10 minuter.

Lugnande självtal

Minska stressen med motiverande och lugnande självtal

Det låter kanske konstigt, men det är menat på allvar. Om en vän befann sig i en obekväm, stressande eller problematisk situation, skulle du inte också försöka lugna ner dem med fina, motiverande eller uppmuntrande ord? Varför gör du inte detsamma med dig själv? Enkla ord som “Du kan göra det!”, “Allt kommer att bli bra!” Eller “Det kommer att lösa sig!” Kan vara mer användbart än du kanske tror. Och det är svårt att bli av med stress lättare än så, eller hur?

Att skriva

Avlasta stressen med en journal eller genom att notera och skriva ner problem

Du kan också lindra eller minska stressen genom att hälla ut ditt hjärta på papper. Ett enkelt papper eller en dagbok går bra. Skriv ner allt du är orolig för, utan att lämna några detaljer. Denna metod är lugnande och hjälper samtidigt till att hitta en lösning som du kanske inte har tänkt på tidigare. Om det klassiska materialet som penna och papper är för krångligt för dig kan du också göra det på din mobiltelefon eller bärbara dator.

Prata med en vän

Samtal med vänner eller familj hjälper mot stress, oro och rädsla

Istället för att skriva ner problemen kan du bara prata med en vän eller släkting du litar på. Speciellt när du hittar någon som har haft samma erfarenheter kan du lindra och minska stressen underbart. Det handlar inte nödvändigtvis om att få råd heller. Ibland vill man bara säga allt högt och hitta någon att lyssna på.

Minska stressen med träning

Välj badminton eller annan rolig sport för att lindra stress

Och naturligtvis vill vi också nämna fysisk aktivitet. Och utbudet är stort, så att alla kan hitta något som passar. Oavsett om du lindrar mental stress med yoga, cykling, simning, boxning, kampsport eller rodd – det som är bra för din kropp kan inte alls skada ditt sinne. Så överväg att träna om du bara vill släppa taget, koppla av och glömma alla bekymmer. Du kommer att bli förvånad över hur energisk du kan känna dig även efter ett hårt träningspass.