Magtarmkanalen – Vilka livsmedel är tillåtna?

Gastrointestinala influensasymtom-vad-att-göra

de Maginfluensa är en extremt obehaglig infektion i mag -tarmkanalen, som kan orsakas av såväl virus som bakterier. När den orsakas av bakterier kan den inte botas med antibiotika. Till risken för en Maginfluensa För att minska sjukdomen kan du vidta åtgärder. Så det är viktigt att du alltid tvättar dina händer väl och regelbundet desinficerar din omgivning. Det är särskilt viktigt att du undviker kontakt med sjuka människor.

 Minska risken för mag -tarminfluensa och tvätta alltid händerna väl

Undvik gastrointestinal influensa och tvätta händerna regelbundet

Lyckligtvis är det Maginfluensa i de flesta fall inte farligt och kroppen kan återhämta sig på kort tid. Det varar vanligtvis mellan 3 och 5 dagar. Så att symptomen på Maginfluensa, som representerar illamående, diarré och kräkningar och orsakas av inflammation i magen och tunntarmen, kan lindras trots brist på medicinering, är det viktigt att vara uppmärksam på maten du äter.

Gastrointestinal influensa – vad man ska titta efter när det gäller matvinst

I den här artikeln vill vi förklara för dig vad du kan göra med sjukdomen för säkerhets skull Maginfluensa i förhållande till matvinst.

1. Undvik uttorkning

mag-influensa-dricka-mycket-vatten-vätskor

Kräkningar och diarré gör kroppen uttorkad. Men för att kroppen ska bekämpa bakterierna och återhämta sig är det oerhört viktigt att de förlorade vätskorna tillsätts tillbaka till den. Det händer dock ofta att illamående är så allvarligt att det är omöjligt att få i sig vatten eller andra vätskor. I ett sådant fall bör du vänta några timmar på Maginfluensa något har lagt sig. Detta tar vanligtvis 2 till 4 timmar. Ta bara små klunkar och det är bäst att välja vatten eftersom det är mer neutralt och blir mindre irriterande för magen.

2. Vilka livsmedel ska väljas

gastrointestinal influensa-vad-att-äta-kringlor

Vid en Maginfluensa sjuka människor har vanligtvis ingen aptit. Ofta börjar sjukdomen också med detta symptom. Dessutom finns illamående och kräkningar, vilket gör det nästan omöjligt att få i sig mat. Vänta därför på att dessa symtom försvinner och börja gradvis äta normalt igen, inklusive lite hårdare mat. I början är det dock viktigt att konsumera lättsmält produkter. Detta inkluderar rostat bröd, kringlpinnar, ris, kokt potatis, äppeljuice och bananer. Dessa produkter hjälper också mot diarré.

3. Vilka livsmedel bör undvikas?

gastrointestinal-influensa-undvik-kryddiga rätter

Eftersom kroppen är upptagen med att bekämpa bakterierna som Maginfluensa du bör undvika vissa produkter som bara skulle irritera magen. Detta inkluderar kryddiga eller sura rätter, samt grönsaker, kött, mejeriprodukter och produkter från spannmål.