Syra-bas-balans i balans: de bästa detox-tipsen för att “avsyra” kroppen

Gikt, trötthet eller halsbränna – allt detta är sjukdomar eller symptom som kan förknippas med en störd syra -bas -balans. I Tyskland äter vi ändå en mycket sur kost, vilket i slutändan kan leda till över-försurning av kroppen. Å andra sidan konsumerar vi mindre mineraler som är basbildande. Vad många inte vet: Med en sådan ”ensidig” kost kan det vara vettigt att utsätta kroppen för vissa avgiftningsåtgärder då och då och att ”avsyra” den. Även om sådana avsyrningsåtgärder inte bekräftas av konventionell medicin, kan de fortfarande hjälpa dig att må bättre totalt sett.

Symtom när syra-basbalansen är fel

Syra -basbalans - Symtom på obalans

En obalans i syra-basbalansen och i synnerhet över-försurning av kroppen behöver inte nödvändigtvis resultera i en av de sjukdomar som nämns i början. Ofta kan tecknen ses tidigare. Det kan börja med ett dåligt och slappt humör, som du oftast kan se snabbt hos den berörda personen.

Kroppen känns trött och utan energi; Huvudvärk kan följa och i vissa fall kan surheten också påverka matsmältningen. Dessutom finns det många andra symptom som kan uttrycka hyperaciditet.

Dessa livsmedel bör undvikas

Syrabasbalans - du bör undvika dessa livsmedel

För att skydda kroppen från över-försurning eller för att avsyra den bör du undvika vissa livsmedel eller åtminstone äta mindre av dem. Helst bör inte mer än 30 procent av dina dagliga livsmedel vara sura. 70 procent ska ha en motsvarande alkalisk effekt på kroppen. Särskilt animaliska livsmedel är kontraproduktiva. Så se till att du äter mindre i din kost:

  • kött
  • Ägg
  • Mejeriprodukter
  • soja
  • baljväxter
  • pasta
  • Raffinerat socker
  • kaffe
  • Svart te

Kostförändring

syrabaser hushålls dietförändring

I grund och botten bör du tänka på en förändring i kosten som innehåller mer alkalisk bildande mat. För att först aktivt “avsyra” kroppen rekommenderas en detoxdiet. Utvalda livsmedel som potatis, blad- och rotfrukter, färsk frukt med högt C -vitamininnehåll, stilla vatten och vilda örter som nässla, pepparmynta, maskros eller rosmarin är lämpliga för detta.

Om du framgångsrikt avsyrat din kropp måste du hålla syra-basbalansen i balans. Du kan uppnå detta om du bara konsumerar ovanstående syrabildande livsmedel med måtta och även använder alkalisk bildande grönsaker som gurka, broccoli eller kronärtskockor och naturliga oljor.

Kosttillskott som hjälper dig att behålla denna balans kan också vara användbara. Laetitia naturliga produkter kombinera till exempel toppmodern vetenskap med handlingssätten från naturen. På så sätt kan du också aktivt stödja “avsyrning” av din kropp.

Slappna av och undvik stress

Syra -bas -balans - stress och surhet är ofta relaterade

Stress och surhet hänger ofta ihop. Till exempel, om du tenderar att äta en sur kost kan detta resultera i koncentrationen av Ökade stresshormoner i blodet kommer. Omvänt främjar stresshormonerna försurning. Så det är en liten ond cirkel som du kan befinna dig i. För att bryta igenom detta bör du undvika stress och spänningar så mycket som möjligt och slappna av, till exempel med hjälp av meditationstekniker eller yoga.

Träna uthållighet

syrabaser hushållslungor tränar

Brist på träning kan också göra kroppen för sur. Förutom de yogaövningar som redan nämnts kan uthållighetsträning bidra till att balansera syra-basbalansen igen. Metabolismen kan stimuleras genom de olika uthållighetssporterna, vilket i sin tur säkerställer utsöndring av syra via njurarna och lungorna. Särskilt lämpliga sporter är jogging, promenader, simning eller cykling. 15 till 30 minuters träning per dag är perfekt.

Ta med mycket vätska in i kroppen

syra baser hushålls dricksvatten

Om din kropp blir för sur bör du dricka mycket vatten för att avsyra den. Se till att du dricker stilla mineralvatten; det bör också innehålla så mycket vätekarbonat som möjligt, eftersom det har en syra-neutraliserande effekt. Mineralvatten från kalkstensområden är särskilt lämpligt för detta. Som namnet antyder är kolsyra i vattnet ganska kontraproduktivt. Fortfarande kan stilla vatten hjälpa dig. Detta spolar igenom kroppen och tömmer syran lättare. Vi rekommenderar minst två till tre liter vatten per dag för vuxna. Men du kan också använda osötade örtteer eller mycket utspädda fruktspritzer.

Ta hand om levern

syra baser hushåll - avgifta levern med bittra ämnen som radicchio

Försök att lindra din lever. Det är din kropps avgiftningsorgan och bör vara väl omhändertagen. Ät dessutom mat som är rik på bittra ämnen, såsom radicchio eller cikoria.

Mindre lyxmat

alkohol och syra baser hushåll

Levern kan drabbas av överdriven alkoholkonsumtion. I grund och botten bör du i stor utsträckning undvika sådana stimulanser, eftersom de kan bidra väsentligt till försurning av din kropp. Men du bör inte bara undvika alkohol, utan också cigaretter och kaffe.

Att gå till bastun kan också ha en avgiftande effekt

Att gå till bastun kan också ha en avgiftande effekt

Ett besök i bastun kan också vara mycket avgiftande. På grund av de höga temperaturerna svettas helt enkelt skadliga ämnen ut ur huden. Detta gäller också för mycket syra i kroppen. En avkopplande bastu rekommenderas en eller två gånger i veckan.

Du bör dock vara försiktig. Inte alla är lämpliga för bastun. Om du till exempel har en njursjukdom eller ofta lider av hjärtfladdrande, är bastun mindre lämplig för att “avsyra” din kropp.

Bara en hälsosam livsstil

Återställ syrabasbalansen genom en hälsosam livsstil

Om du lever en generellt hälsosam livsstil och bara konsumerar några få ohälsosamma ämnen, är du redan på god väg att undvika över-försurning. Undvik överskott, träna tillräckligt, se på din kost och drick tillräckligt. Detta är nyckeln till förebyggande och samtidigt för att avgifta kroppen.