Dekorationer i boho -stil för vardagsrummet: de vackraste idéerna i en blick

Boho -stilen är en av de mest värderade inredningsstilarna som har fortsatt att njuta av popularitet. Interiörer som är inredda på detta sätt kännetecknas av en glad, naturlig och sorglös atmosfär – perfekt om du vill skapa en lägenhetsinredning där du alltid känner dig bekväm.

Vad skiljer boho -stilen i vardagsrummet?

Fototapeter med fjädrar i boho -stil i vardagsrummet

Det speciella med Boho -stilen är att du fritt kan kombinera väldigt olika element i den. Här hittar vi hippie -accenter, motiv i etnisk stil och till och med indiska skildringar. Det bästa exemplet på detta är de så populära drömfångarna. En viss eklektism innebär att denna stil kan införas i heminredning, som hittills inte hade någon boho -karaktär. Dekorationer med denna estetik passar perfekt med ett minimalistiskt eller skandinaviskt arrangemang.

Men om vi möblerar ett vardagsrum från grunden kan vi designa det helt med denna estetik. För detta behöver vi trä- och korgmöbler, naturliga textilier i en mjuk färgpalett, färska och torkade blommor samt dekorativa accenter som blir helhetens krönika. Vilka dekorationer bör inte saknas? Här hittar du en handfull inspirationer och idéer som kom från Myloview-Specialister har förberetts.

Njut av en semestermiljö året runt med boho -stil

Boho vardagsrum med fototapet palmblad

Det finns många anledningar till boho -stilen. Ett vardagsrum inrett på detta sätt får en glad och optimistisk karaktär tack vare ett ljust färgschema. De naturmaterial som används i möbler och tillbehör säkerställer att vi känner oss närmare naturen. Mysiga småsaker och dekorativa detaljer gör att rummet ser mysigare ut på nolltid. Detta ger oss en hemdesign som är perfekt för avkoppling och lugnar våra sinnen.

Det är också anmärkningsvärt att denna estetik kännetecknas av en semestermiljö. Vad är anledningen till det? Etniska tillbehör som drömfångare, mönstrade tyger och mattor, vävda makrameer och tropiska växter, som ofta används i dessa stilar, är viktiga. Så om vi vill njuta av en bekymmerslös atmosfär året om är detta det perfekta receptet för det.

Dekorationer som inte får saknas i boho -stil

Vardagsrum i boho -stil med makrame som väggdekoration

Vad får vi när vi väljer Boho Style? På så sätt är livet mysigt, stämningsfullt och i harmoni med miljömedvetna lösningar. För att kunna njuta av en sådan miljö bör vi lita på några karakteristiska dekorativa element.

Låt oss börja med dekorationer som är mycket populära och ser riktigt bedårande ut. De är makramees vävda av sladdar. Vi kan köpa dem som färdiga produkter eller hitta instruktionsvideor på Internet och skapa ett sådant hantverk själva. Allt vi behöver är en pinne, som vi hittar på en av våra promenader, och snören av rätt storlek. En vägg eller ett fönster kan också prydas med en drömfångare. Denna amulett, som kommer från kulturen hos de nordamerikanska indianerna, ger inte bara variation till ett rum, utan kanske också skyddar oss från onda andar! Låt oss stanna med indianinspirationer för ett ögonblick. En annan intressant idé är ett självhäftande klistermärke som kan fästas, till exempel, över soffan och visar ett porträtt av ett vilt djur med en fjäderfjäder.

Ett bra komplement till en macrame, drömfångare och andra indianska accenter kommer att vara en gunga gjord av sladdar som kommer att hängas i vardagsrummet. Med ett sådant tillbehör får vi en perfekt plats att koppla av med en bok i handen och känna att vi är i en hängmatta på semester.

Romantiska blommotiv i flera varianter

Deco -idéaffisch med boho -motiv i vardagsrummet

Vad varierar annars boho -stilen? Dekoration med blommotiv är en bra lösning. Mönster som liknar en känslig illustration gjord med akvareller passar perfekt här. I denna roll är en affisch i en träram idealisk. Vi kan välja ett mönster, eller så kan vi bara välja två som har en liknande estetik och skapa en diptyk av dem. En sådan lösning är värd att överväga i ett rymligt arrangemang.

Dekorationer för boho vardagsrum med fototapet pampas gräs

Om vi ​​däremot är intresserade av en fullständig metamorfos av inredningen, förlitar vi oss på en fototapet som visar en bred äng eller en lysning övervuxen med mycket dekorativt pampagräs. Denna växt är mycket populär i inredningsvärlden just nu och passar perfekt för boho -stilen. Fördelen med en sådan väggdekoration är att den inte bara för oss närmare naturen, så att den är inom räckhåll, utan också visuellt förstorar ett litet vardagsrum.

Men det här är inte alla blommiga dekorativa accenter som skär en bra figur i vardagsrummet. Vi föreslår ytterligare två lösningar som är perfekta för boho -stilen. Den första är buketter av torkat pampasgräs – en variant för dem som inte väljer en fototapet med dess representation. Det andra förslaget är en flätad blomsterhållare som hänger i taket med murgröna eller ormbunkar i den.

Dekorativa accenter från naturens värld

Boho fototapet med fjärilar i vardagsrummet

Om vi ​​vill att vardagsrummet ska vara färgglatt och mysigt är det värt att förlita sig på mönstrade tapeter. De dekorativa accenterna ska naturligtvis relatera till naturen. De som älskar exotiska landskap kan satsa på palmblad och exotiska blommor, medan de som föredrar havet kan välja ett mönster av färgglada skal.

Experterna på Myloview har valt lite olika mönster som ger arrangemanget en viss lätthet. Den första fototapeten för vardagsrummet i boho -stil visar ett motiv av färgglada fågelfjädrar. Fjädrar har redan dykt upp i form av en drömfångare i tidigare förslag. Nu kommer de inte bara att vara en accent, utan en dominerande funktion i rumsdekorationen. Detta mönster, även om det är väldigt subtilt, tillåter oss att ge rummet en helt ny karaktär. Ett alternativ till fjädrar är ett mönster med fjärilar eller nattfjärilar. Detta är ett mycket originellt förslag som kommer att tilltala älskare av unika arrangemang!

Slutsats

Boho -stilen står för bekymmerslös. Det handlar om naturmaterial, mönstrade tyger och accenter i etnisk stil. Ett vardagsrum inrett på detta sätt ser inte bara vackert ut, det blir också en oas av lugn där vardagen ges en unik kvalitet.