Inrätta ett vardagsrum utan TV – idéer för inredning

vardagsrum utan tv-inredning-idéer-modern-blå-soffa

Alla känner till det klassiska sättet att inreda vardagsrummet. Fokus ligger på sittgruppen med soffa och fåtöljer, men de är alla alltid vända i en och samma riktning, nämligen mot TV: n. Så det gör tv: n till det riktiga fokuset. Men alla vet vid det här laget att tv inte är särskilt positivt. Har du bestämt dig för att åtminstone förvisa din tv från vardagsrummet, då dagens idéer för Vardagsrum utan TV vara användbar, med vilken du kan utforma ditt bostadsutrymme på ett speciellt sätt.

Vardagsrum utan TV – Nya arrangemang

vardagsrum utan TV minimalistisk-stort-fönster-utsikt över trädgården-vit-soffa

När TV: n är ute finns det många nya vardagsrumsidéer utan en TV som du kan tänka på. Försök att flytta sittplatsen i en annan riktning. Kanske har du en bra fönsterfront? Sedan kan du gå ut från soffan istället för att titta på TV: n och njuta av naturen i din trädgård från vardagsrummet utan TV.

Väggdel i vardagsrummet utan TV

vardagsrum utan tv lowboard-minimalistisk-vit-högglans-väggmålningar

Bara för att det inte längre finns en TV i vardagsrummet betyder det inte att du automatiskt måste klara dig utan en vägg eller en lowboard. Det är trots allt mycket lämpligt som förvaringsutrymme. Men istället för att placera en tv på lowboard kan du använda olika dekorationer för detta ändamål. Kom på något för vardagsrummet utan TV!

Vardagsrum med ny inriktning

vardagsrum utan tv-spis-öppen spis-sittgrupp-levande vägg-marmor

Om du har en öppen spis i vardagsrummet har du nu möjlighet att placera sittgruppen så att du kan njuta av den trevliga brasan på kvällen. Det är mycket mer romantiskt än tv, eller hur? Och om du inte har en öppen spis än kan du äntligen överväga en för vardagsrummet utan TV.

Mer rymligt vardagsrum

vardagsrum utan tv-hus-design-lowboard-vita-väggar-grön-fåtölj

Kanske tänker du nu att bristen på en tv ensam inte kan göra ett rum mer rymligt. Och du har faktiskt också rätt. Men tänk på det vanliga arrangemanget av sittmöbler. Dessa är vanligtvis i en halvcirkel så att du alltid har fri sikt över TV: n. Som ett resultat är avståndet mellan fåtöljen och soffan ofta obehagligt smalt. Om du har ett vardagsrum utan TV kan du ändra detta. På bilden ovan kan du se ett bra exempel på LLI Design Studio.

Sittmöbler i form av en cirkel

vardagsrum utan tv rymlig-möblering-sittplatser-fåtölj-pall

Nu när sittgruppen inte behöver anpassas till en specifik vägg, kan möblerna också bilda en hel cirkel, med soffbordet som centrum. Vardagsrummet utan TV erbjuder mer utrymme att springa och samtal med familj eller vänner är mycket trevligare. Väl värt att överväga, eller hur?

Öppet vardagsrum utan TV

vardagsrum-utan-tv-idé-balk-tak-sittgrupp-kök

Du kan också skapa ett öppet vardagsrum på detta sätt om du vill designa ett vardagsrum utan TV. Sittgruppen var riktad mot köket, vilket skapade ett bra samspel mellan de enskilda områdena. Å ena sidan är de optiskt separerade, men å andra sidan är de också anslutna till varandra genom deras inriktning.

Inredning av vardagsrummet utan TV

vardagsrum-utan-tv-sluttande tak-takfönster-modern-design-soffbord-runda

Detta vardagsrum utan TV utnyttjar den underbara utsikten som det får från de särskilt attraktiva fönstren i ett sluttande tak. Hörnsoffan ligger i hörnet av rummet, så att du kan se hela rummet. Mittpunkten är det runda soffbordet i trä. Sittgruppen präglas också visuellt av den stora mattan.

Använd fönsterfronter

vardagsrum-utan-TV-glas-vägg-fönster-framsida-sittgrupp-soffa

Som redan nämnts kan ett vardagsrum utan TV nu underbart möbleras med en sittgrupp som vetter mot fönstret. Det gjordes också i det här huset. Väggen bakom soffan, som normalt troligen skulle användas för tv: n, är nu ledig för en stor väggmålning.

Vardagsrum med öppen spis

vardagsrum-utan-TV-öppen spis-matplats-bay-soffa-stolar

En eldstad behöver inte vara mittemot soffan för att göra ett stort intryck och för att framgångsrikt byta ut TV: n. I vardagsrummet utan en TV ovan är det på sidan av möblerna. Detta ger tillräckligt med utrymme för trafik längs sittgruppen. Hur exakt du gör om ditt vardagsrum beror helt på rummets storlek.

Två soffor och väggmålningar

vardagsrum-utan-tv-två-soffor-sittgrupp-design-inspiration-matta

Istället för att bara sätta upp en soffa mittemot en vägg, användes två soffor här för att skapa en sittgrupp i vardagsrummet utan TV. På så sätt får du fler platser och även att sitta ihop och prata är trevligare igen. Väggen är också fri igen för en vacker väggmålning som kompletterar den subtila väggfärgen.

Lowboard och trappor i ett

vardagsrum-utan-tv-beige-matta-lounge-korg-möbler-väggmålning-soffbord

Detta vardagsrum utan TV är också mycket originellt. Trots bristen på en tv har den en lowboard, som också är ett steg i trappan. Verkligen smart genomtänkt, eller hur? Denna tavla levereras dock inte med TV: n, utan erbjuder utrymme för dekorationer och kan också användas som läshörna.

Väggdel och öppen spis

vardagsrum-utan-tv-litet-rum-skänk-vägg-enhet-alternativ-öppen spis-litet

Detta vardagsrum utan TV har också en modern vägg. Och där vissa skulle hänga din TV på väggen, pryder en liten öppen spis väggen. Och lowboard fungerar som en hylla för vackra dekorationer. Vi tycker att detta är en bra anledning att behålla de ursprungliga möblerna med en vägg och en halvcirkelformad sittgrupp.

Ljus vardagsrumsdesign

vardagsrum-utan-tv-vit-skandinavisk-blå-accenter-dekorationer

Till vänster är en lowboard med flytande design. Den används dock inte för tv: n och på ett originellt sätt placerades inte soffan mittemot. Det skandinaviska vardagsrummet utan TV använder ett ganska atypiskt möbelarrangemang där soffan och väggdelen är optiskt separerade och bildar separata områden.

Snyggt vardagsrum utan TV

vardagsrum-utan-tv-accent-öppen spis-vägg-design-idéer-vardagsrum

Ljusa färger, i kombination med några mörkgrå toner, skapar ett modernt och elegant vardagsrum utan TV, som också ersätts av en öppen spis. Om spisen är högre upp på väggen som här, ersätter den optiskt TV: n och bildar också en vacker accentvägg som gör rummet mycket mer mysigt.

Använd rumsavdelare för sittgruppen

vardagsrum-utan-tv-panorama-öppen spis-sicksack-stolar-klädsel-shabby-artdeco

TV: n saknas också i detta vardagsrum. I stället inrättades sittgruppen av en panoramapamin, som också fungerar som en rumsdelare. Sittgruppens U-form möjliggör både spännande samtal och trevliga kvällar vid den värmande eldstaden. Vardagsrummet utan TV är särskilt mysigt.

Konsten som det nya fokuset

vardagsrum-utan-tv-väggmålning-byrå-centrum-punkt-inredning-design

I vardagsrummet kan du inte bara titta på TV: n från sittgruppen. Vad sägs om du hänger en fin tavla på väggen istället. En skänk kan sedan underbart ersätta en stor vägg. Så här möblerades detta vardagsrum utan TV. Patchworkmöblerna är också slående.

Vardagsrum utan TV med två sittgrupper

vardagsrum-utan-tv-vardags-idéer-inredning-öppet-vardagsrum-kök-vardagsrum-grått

Om det finns tillräckligt med utrymme och du inte kan välja mellan två möjliga områden för loungen, ställ sedan in båda områdena för att matcha. Här fungerar hörnsoffan som en ram för vardagsrummet med kök och matplats. Vardagsrummet utan TV har en andra sittgrupp precis vid fönstret.

Levande idéer för varje vardagsrum

vardagsrum-utan-tv-chic-inredning-hörn-öppen spis-kakel-parkett

Hur exakt du gör om ditt vardagsrum utan tv beror som sagt på rummets storlek och eventuella orörliga element som begränsar möjligheterna. I vardagsrummet på övervåningen inkluderar detta inte bara dörrarna, utan också den stora eldstaden, som bara gör mitten av rummet användbar. Ändå ser vardagsrummet mysigt och inbjudande ut.