Placera TV: n i mitten av rummet – idéer för att ställa in TV -apparater i vardagsrummet

möbleringstips tv i mitten av rummet moderna byrå konsolbord trästol barstol diskrätter

Att hitta rätt plats för TV: n i mitten av rummet eller i öppna vardagsrum med fönster från golv till tak kan vara en riktig utmaning. I dessa fall kan placeringen av enheten mot en vägg innebära att du måste luta dig tillbaka och njuta av resten av ditt interiör. Det kan också innebära att du har svårt att bestämma om du ska placera dina möbler mot skärmen eller mot utsikten. Tänk om du bara kunde komma bort från väggen och sätta din TV i mitten av rummet? Det är fullt möjligt och det finns bara några få väsentliga element för att framgångsrikt kunna genomföra en sådan designprocess. Låt dig inspireras av våra inredningsidéer för ditt vardagsrum genom att korrekt integrera din TV i hela konceptet.

Exempel på inredning med en tv i mitten av rummet

tv i mitten av rummet vardagsrum stativ stativ stativ design skapande inredning idéer

De viktigaste sakerna att tänka på när man beslutar om denna typ av design är lätta att följa. Först kan du dölja kabeln och täcka baksidan av TV: n med en rumspartition eller en rumsavdelare. Placera sedan alla komponenter som en kabelkanal i hörnet bakom huset. Du kan också förvara den någonstans på TV -väggen om du har en. Använd en strömkabel i huset så att du kan dölja röran i kablarna i den. Du behöver då bara komma ur det relevanta skåpet med en enda strömkabel, eller eventuellt använda en trådlös anslutning.

göm tv i mitten av rummet vardagsrum tv väggidéer möbleringstips skiljevägg rumdelare rumsdelare matbord

Idéer för rumsavdelare som den i det här fotot passar perfekt in i ett stort rum, där du kan behöva avgränsa de olika områdena. Det vackra vardagsrummet ser elegant ut från alla håll och låter inga överflödiga inredningselement eller andra delar synas. Genom att inte vara större än nödvändigt definierar TV: n mat- och nöjesområdet mitt i rummet utan att faktiskt skilja rummet åt.

tv i mitten av rummet vardagsrum stativ stativ stativ design skapande möbler idéer lampa pall dyna

Uttag är en praktisk hjälp, och om du installerar en ny kan du lägga den direkt under TV -skåpet. Detta ger mer plats under skåpet för pluggarna, eftersom de sticker ut några centimeter från uttaget. Skapa ett åtkomstskydd på undersidan av fodralet så att du når kontakten.

Rumdelare idéer för tv i mitten av rummet

TV i mitten av rummet vardagsrumsfönster takhögt vitt tv-skåp box trädgård

I ett vardagsrum med fönster från golv till tak är det svårt att hitta väggar för TV: n i mitten av rummet. En låda för plattskärmen byggdes också för att rymma den och därmed anpassa den till resten av designen. Inredningen är tillräckligt nära en vägg för att det kan finnas ett eluttag. Med alla dessa fönster är dock en plugg på golvet det bättre alternativet.

dölja tv i mitten av rummet vardagsrum tv -vägg utanför se baksida gräsmatta

Att dölja baksidan av platt -TV: n gör det inte värre än stolarnas baksida eller andra möbler som är synliga utifrån. Om du inte vill se alla ytterligare tekniska komponenter som DVD -spelare eller kabelboxar. Det är bäst att hålla skåpdörrarna ogenomskinliga. Du kan göra detta genom att installera en dotterenhet under TV -skärmen för varje objekt som du behöver göra med en fjärrkontroll.

tv plattskärms -tv -lyftanordning höja lägre matplats

Detta är inte en tv i mitten av rummet, men det är fullt möjligt att införliva en liknande positionering i ditt eget rum för att passa din smak. Till exempel har detta TV -skåp en motoriserad lyftanordning inuti så att du kan höja plattskärms -TV: n. Du kan sänka det hela i enlighet därmed så att det förblir dolt vid andra tillfällen. Sådana system har funnits på marknaden länge och kan installeras i nästan alla skåp med tillräckligt med utrymme.

tv plattskärms -tv sänglyftare höja lägre sovrum njut

Eftersom TV: n måste gå in i huset och du också behöver lite mer utrymme för motorn, skulle vi rekommendera en längre låda. Detta gör att du istället kan placera komponenterna på vardera sidan av TV: n underifrån. Människor har använt automatiska hissar i tv -skåp vid foten av en säng i åratal. Titta noga så kan du se panelen ovanpå skåpet där TV: n dyker upp i mitten av rummet. Den enda skillnaden i att placera den i huvudrummet är att du inte kan gömma snöret under en säng.

Kabelkanal med infälld installation

TV i mitten av rummet vardagsrumsfönster takhög soffa bardisk

Om du inte hittar ett trådskydd som passar ditt golv finns det andra kreativa idéer för att dölja röriga ledningar. Till exempel finns självhäftande kontaktpapper i träkorn och i en mängd olika färger. Köp den papperstyp som passar din jord så nära som möjligt.

möbleringstips tv i mitten av rummet moderna skiljeväggar stenband soffa eldstad tak

Använd den för att linda kabelhöljet. Om du har mattor kan tygkablarna förses med kardborreband. Dessa kommer därför att köras på båda sidor och vara gjorda av ull eller tung filt för att matcha din matta så bra som möjligt. För att ta bort extra sladdar, prova en splitter, som är idealisk för att installera två lampor i ett uttag.

inredningstips tv i mitten av rummet modern design träbord trappa soffa fåtölj

För kablar som fortfarande är exponerade kan du använda ett lock med en gummisnöre, eller så kan du dölja detta ytterligare med kontaktpapper som träkorn. Använd fästen för golvlister, till exempel för att fästa en kabelkanal på väggen eller på golvet. Det hjälper också att dölja kablar ytterligare för att undvika snubblande risker. Om du har många ledningar anslutna till en eluttag kanske du också vill dölja remsan.

inredningstips tv i mitten av rummet modern skiljevägg betonghundskog

Möbler kan göra underverk när det gäller att dölja en härva av kablar. Du kan använda självhäftande clips för att dra kablar längs bordsbenen eller under stoppade möbler. För att maximera din förmåga att gömma möbler, kom ihåg att byta uttag eller eventuellt flytta lampan från ena sidan av soffan till den andra. Tänk på huruvida ännu en liten möbel inte kan hjälpa. Till exempel är konsolbord (det smala bordet som sitter bakom en soffa) ett bra sätt att vila lampor. Dessa kan också vara ett bättre ställe om du försöker gömma dina sladdar.