Kuinka käyttää hunajaa vauvoille?

Onko hunaja erinomainen vauvalle? Oletko hämmentynyt antamasta vauvalle hunajaa? Luulen, että te kaikki tiedätte hunajan terveyshyödyt pikkulapsille. Se sisältää tasaista energiaa pidempään ajanjaksoon, tarjoaa vitamiineja ja kivennäisaineita sekä auttaa parantamaan haavat nopeammin, ehdottaa maksan puolustusta ja yskän hallintaa lapsilla. Hunaja on yksi luonnon erinomaisista lahjoista ihmiskunnalle. Kulta, koska tiedämme, että se on erilainen makeimmista elintarvikkeista, joita ympäristö voi tarjota meille.

Se muodostuu pääasiassa eri kukista saadusta nektarista. Hunajamehiläiset keräävät hunajaa, jolla on keskeinen asema hunajan valmistuksessa. Koska mehiläiset keräävät mesiä erilaisista kukista, he kuluttavat sitä ja toistavat pesää sekä muuttavat nektarin hunajaksi. Hunajamehiläisten järjestelmän entsyymit auttavat muuttamaan nektaria hunajaksi. Tässä artikkelissa keskustelemme siis hunajan vaikutuksista vauvaan.

Kuinka käyttää hunajaa vauvoille

Miksi hunajaa ei anneta vauvoille?

Ei ole turvallista tarjota hunajaa alle 1 -vuotiaille vauvoille.

1. Jos haluat ymmärtää, onko hunaja parempi vauvoille, vastaus on tarkka ei. Tämä johtuu siitä, että lapset voivat muuttua allergioiksi monille elintarvikkeille, joista he ovat sopineet ennen sinkkujen aikakautta ja koska hunaja on muodostanut hyönteisen, lapsi voi varmasti saada allergisen reaktion siihen erillään myös ruokamyrkytystuloksesta.

2. Syy siihen, miksi imeväisille ei ole saatavilla hunajaa, on se, että vaikka mehiläiset keräävät nektaria, ne nostavat lisäksi botulismin itiöitä, jotka vaihtelevat hunajan kanssa. Vaikka vauvat eivät sisällä täysin muodostunutta immuunivastetta, niiden järjestelmä sallii itiöiden aktivoitumisen ja vapauttaa myrkkyä, joka voi aiheuttaa lapsen botulismin, ja lisäksi halvaannuttaa sen ensisijaisesti kuolemaan.

3. Erikseen ruokamyrkytysvaarasta hunajaa on myös vaikea niellä. Koska se on paksu tahmea neste, joka ei nesteyty vauvan suuhun, lapsi voi kuristaa sitä, vaikka se ei pysty nielemään sitä. Vauvojen hunajan syynä on heidän oman turvallisuutensa vuoksi myös tukehtumisvaaran välttäminen.

4. Hunajalla voi olla botulismi -itiöitä, jotka voivat johtaa botulismin myrkytykseen. Maaperä ympäröi botulismin itiöitä/bakteereja sekä kasvistoa, jota mehiläiset käyttävät ravinnoksi. Lisäksi ahdistunut maaperä sisältää itiöitä, jotka voivat rehellisesti asua esimerkiksi pesissä – lisäksi itiöt voivat itse saastuttaa myös hunajaa. Pastöroitu hunaja voi sisältää botulismi -itiöitä, eikä sitä pitäisi myöskään tietää alle 12 kuukauden ikäisille lapsille.

5. Kuten nyt, kun ei ole turvattu tarjota hunajaa imeväisille, koska alle 1 -vuotiailla vauvoilla ei ole kehittynyt bakteereja, jotka ovat hyödyllisiä ruoansulatukselle, ja lisäksi he eivät pysty sulattamaan tai kuluttamaan botulismin itiöitä, jotka ovat pääasiassa hunajassa.

6. Kun haluat, haluat tietää, onko hunaja parempi vauvoille, vastaus on tarkka ei. Tämä johtuu siitä, että lapset voivat muuttua allergioiksi monille elintarvikkeille, jotka he tuntevat ennen yhden aikakautta, sekä koska hunaja on muodostanut hyönteisen, lapsella voi varmasti olla allerginen reaktio siihen kaukana ruokamyrkytystuloksesta myös.

7. Hunaja voi lisäksi ohjata lapsen loukkaantuneita hampaita erillään kaikista botulismin itiöiden aiheuttamista negatiivisista tavaroista. Hunaja lapsuudessa on huono valinta, ja vanhempien on ehdottomasti pidättäydyttävä antamasta lapsilleen jonkinlaista ruokaa, joka pitää hunajaa odottamassa, että he ovat yli vuoden ikäisiä.