Vinkkejä Jaggeryn käyttöön vauvoilla

Jaggery tai yleisesti tunnettu “gud” on ollut osa intialaisia ​​kotitalouksia vuosisatojen ajan. Herkullista makeaa käytettiin kerran makeana ruokana, joka tarjoiltiin vieraille ja on edelleen Intian maaseudulla. Toisaalta Jaggeryä käytetään myös yleisenä makeutusaineena monissa resepteissä. Sen syvä makeus sekä korkea vitamiinien ja kivennäisaineiden pitoisuus tekevät siitä myös terveellisemmän vaihtoehdon. Gud ei ole ollut vain osa aikuisten ruokavaliota. Mutta myös erittäin suosittu ainesosa vauvaresepteissä. Mutta onko jaggery hyvä vauvoille? Selvitetään, voimmeko antaa vauvoja vauvoille ja jos kyllä, mitkä ovat sen hyvät ja huonot puolet.

Vinkkejä Jaggeryn käyttöön vauvoilla

Voimmeko antaa Jaggeryä vauvoille kulutukseen? Onko se turvallista?

Kyllä, Jaggery on turvallinen, vaikka keskustelu jaggerystä ja sen kulutuksesta ympäröi. Jaggery on aina voinut olla ristiriidassa molemmista päistä, joten vauvat voivat todella käyttää sitä. Vaikka on pidettävä mielessä ikä ja menetelmä. Käytämme tämän ainesosan ruokintaan, koska sillä on tärkeä rooli.

Oikea aika aloittaa sisällyttämällä Jaggery vauvan ruokavalioon

Tämä on tärkein asia, joka pitää mielessä. Lääkärin ohjeiden mukaan vauvoille ei saa antaa todellista sokerimuotoa ennen kuin he ovat vuoden ikäisiä. Joten jaggery tulisi sisällyttää vauvan ruokavalioon vasta vuoden ikäisenä. Kun vauva on vuoden ikäinen. Voit aloittaa jaggeryn sisällyttämisen ruokaan, mutta vain tietyn määrän.

Jaggeryn edut vauvoille:

Jaggery sisältää paljon vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka auttavat normaaleissa vauvoissa, kuten,

1. Anemia:

Monet lapset, yleensä vauvat, kärsivät anemiasta veren alhaisen rautapitoisuuden vuoksi. Pieni määrä jaggery, kuten 10 g, sisältää 0,3 mg rautaa. Mikä on RDA: n suosittelema päivittäinen ruokavalio.

2. Flunssahoito:

Jaggery vastasyntyneille auttaa hoitamaan yskää ja kylmää välittömästi. Jaggery auttaa säätelemään vauvan kehon lämpötilaa. Sekä alentaa sitä, jos niillä on korkea lämpötila. Jaggerystä ja lämpimästä vedestä valmistettua keittoa voidaan käyttää flunssan, kylmän tai lievän yskän hoitoon.

3. Luiden vahvistaminen sekä immuniteetin lisääntyminen:

Jaggery sisältää mineraaleja, jotka ovat erittäin tärkeitä kehon kehitykselle. Ja se sisältää myös useita vitamiineja ja kalsiumia, jotka auttavat lisäämään vauvan immuniteettia. Sekä luiden vahvistaminen kasvun alkuvaiheessa.

Jaggeryn sivuvaikutukset vauvoille

1. Varhainen ontelon kehitys:

Jaggery sisältää erittäin suuren määrän sokeria, joka on myös tärkein syy onteloon ja hampaiden reikiintymiseen. Joten vaikka ihmiset ajattelevat, että jaggery ehkä terveellinen makea vaihtoehto. Se ei varmasti ole ja voi aiheuttaa hampaiden reikiintymistä sekä vakavia hammassärkyjä.

2. Allergiat:

Vaikka jaggeryä pidetään terveenä, sen komponentit voivat olla haitallisia monille. On tapauksia, joissa ihmiset ovat allergisia tavallisille ravintoaineille sekä vitamiineille tai sokerille. Tässä tapauksessa on mahdollista, että allerginen henkilö voi saada vakavia reaktioita. Siksi on suositeltavaa kääntyä lääkärin puoleen ja syöttää vauvalle vain pieniä määriä reaktion testaamiseksi.

3. Ummetus:

Vauvoilla on yleensä hyvin järjestelmällinen lähestymistapa ruokaan. Ruokinta heille mitä tahansa suuria määriä tai asioita. Se ei ehkä ole liian sopiva heidän ruokahaluunsa johtaa ummetukseen. Samoin pikkulasten jaggeryä tulisi antaa vain hyvin pieninä määrinä. Koska tämä voi aiheuttaa kipua vatsassa, löysää ulosnetta ja vastaavia ongelmia.

3 yksinkertaista Jaggery -reseptiä vauvoille

1. Makea tasainen leipä (Roti/Paratha):

Jaggery voidaan lisätä jauhoihin ja veteen samalla, kun se sitoo taikinan. Tämä taikina voidaan sitten litistää kaulalla ja kypsentää tasaisella pannulla. Tämä makeutettu tasainen huono on erittäin maukasta ja terveellistä. Se on myös helppo syödä ja se voidaan syödä sellaisenaan tai millä tahansa puolella. Tämän ruoan voivat maistella kaiken ikäiset ihmiset.

2. Turvonnut riisipallot (Kurmure Ki Chikki/Ladoo):

Lapset rakastavat yksinkertaisesti syödä rapeita ruokia. Mutta kun he ovat vielä nuorempia ruokkimaan niitä, mikään hyllyistä ei ole hyvä valinta. Turvonnut riisi on täällä kätevä, käytä turvonnutta riisiä yhdessä jaggery -siirapin ja tada kanssa! Sinulla on rapea, maukas ja terveellinen makea ruokalaji. Turvonnut riisi ja jaggery voidaan yhdistää pieniksi palloiksi. Se kovettuu, kun sokeri jaggeryssä tekee siirappista kovettuneen ja pitää myös pallojen muodon ennallaan. Ne voidaan myös säilyttää ja niillä on hyvä säilyvyysaika, jos niitä säilytetään ilmatiiviissä säiliöissä.

3. Makea riisipuuro (kheer/Meethi Bhat):

Kypsennetty riisi, maito, jaggery ja pannu – kaikki mitä tarvitset tämän makean herkun valmistamiseen. Sitä pidetään myös juhlaruokana. Tämä makea ruokalaji voidaan valmistaa sekä sokerin että jaggeryn kanssa ja syödä sellaisenaan. Tämä ruokalaji on helppo syödä jopa lapsille. Jotka saavat edelleen maitohampaitaan ja rakastavat niin vanhoja kuin nuoria. Voit myös lisätä murskattuja pähkinöitä lisätäksesi tähän reseptiin terveysosuuden sekä rapeutta.

Palm Jaggery ja erilaisia ​​tapoja käyttää sitä vauvalle

Palm Jaggery on sokeriruokoisen jaggeryn kalliimpi korvike. Se on valmistettu palmun mehusta. Palmun mehu murskataan, jolloin saadaan tahmeaa sakeaa makeaa nestettä. Tätä nestettä keitetään sitten erittäin suuressa matalassa kattilassa tuntikausia, kunnes se saa sakeuden, joka sopii jäähtymään ja muodostuu jaggeryksi.

Tämä jaggery -muoto ei ole helposti saatavilla. Palm jaggery on samanlainen kuin tavallinen sokeriruoko jaggery. Plam Jaggery sisältää runsaasti rautaa ja kalsiumia, ja sitä voivat käyttää kaiken ikäiset vauvat ja ihmiset. Ainesosa on hyvä tapa sisällyttää kaikki tarvittavat ravintoaineet ruokavalioosi.

Kuten Jaggeryä, myös palmujaggerya käytetään useissa resepteissä. Sitä käytetään myös flunssan ja vilustumisen hoitoon ja kaikkien immuniteetin lisäämiseen. Vauvoja voidaan ruokkia kämmenellä vuoden kuluttua. Varhainen kulutus voi olla hieman vaarallista vauvalle.

Jaggery on hyvä tapa sisällyttää kivennäisaineita ja vitamiineja vauvojen ruokavalioon. Ilman ulkoisia lisäaineita tai ainesosia. Jaggery on paitsi halvempaa kuin kaikki muut lähteet, mutta myös paljon tehokkaampi ja se myös heti. Vaikka jaggeryllä on tiettyjä sivuvaikutuksia, niitä voi kokea vain liiallisessa kulutuksessa. Jaggeryn sisällyttäminen lapsesi ruokavalioon on siten täysin turvallista; myös se on jaggery imeväisille ja jaggery aikuisille, ainesosa on yhtä hyödyllinen.

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset:

1. Voinko käyttää Jaggeryä sokerin korvikkeena?

Kyllä, voit käyttää jaggeryä normaalin valkoisen tai ruskean rakeisen/jauhetun sokerin korvikkeena, koska jaggery on 97% sokeria. Se tarjoaa siis runsaasti makeutta. Monet reseptit valmistetaan jaggeryllä sokerin sijaan.

2. Onko Jaggery parempi kuin sokeri??

Sekä sokerilla että sokerilla on paljon kaloreita. Jaggery sisältää 97% sokeria, joten sen ei voida sanoa olevan parempi kuin sokeri. Mutta kyllä, jaggery sisältää paljon mineraaleja ja vitamiineja, joita sokeri ei sisällä.

3. Voivatko aikuiset käyttää myös Jaggeryä flunssan ja kylmän hoitoon?

Kyllä, myös aikuiset voivat käyttää keitettyä lämmintä vettä ja jaggeryä tai yksinkertaisesti pitää pala palasia suussa ja antaa sen sulaa itsestään. On olemassa useita muita tapoja hoitaa monia vaivoja jaggeryn avulla, jotka ovat helposti saatavilla Internetissä.