14 viikkoa raskaana: Kehitys ja oireet

Olet selvinnyt ensimmäisen kolmanneksen! Tällä viikolla näet paljon muutoksia, joita tapahtuu vauvalle, enemmän kuin sinä. 14 viikon raskaus on ratkaiseva monista syistä. Jotkut muutokset ovat ratkaisevia ja askel lähemmäksi pienen ihmisen näkymistä.

Tässä on nopea vilkaisu. Lapsesi munuaiset ovat nyt muotoutuneet, tarpeeksi pissään, jota hän tekee jatkuvasti jatkuvasti ympärillään olevaan lapsivesiin. Vauvasi on myös painonnut jonkin verran, noin 1½ tuumaa ja sen elimet ovat alkaneet kasvaa. Hänen käsivartensa ovat nyt suhteessa muuhun vartaloon. Tämä viikko on täysin omistettu kehon kehitykselle.

neljästoista raskausviikko

Sisällysluettelo:

 • Mitä ajatella tällä viikolla || Kuukausi ja raskauskolmannes || Sikiön kehitys ||
 • Merkit ja oireet || Ruokavalio ja liikunta || Lääketieteellinen tarkastus ja hoito ||
 • Lääketieteellinen testi ja skannaus || Kuinka voittaa stressi || Vauvan asema ||
 • Vinkkejä ja varotoimia || Mitkä ovat riskit || Tarkistuslista ||

Mitä ajatella tällä 14. raskausviikolla:

Nyt on aika, jolloin farkut eivät sovi sinulle ja saat onnitteluja kaikilta ympärilläsi olevilta. Uudet muuttuvat rintasi saattavat saada sinut jopa ylpeäksi äitiydestäsi nyt. Tunnet paljon positiivisuutta ympärilläsi tässä vaiheessa. On vaikea sanoa, mitä erityisesti mielessäsi tulee olemaan, mutta todennäköisesti odotat ja odotat jokaista tällä viikolla sovittua tapaamista kuullaksesi lisää uutisia uudesta kehityksestä, koska vauva ottaa harppauksen tässä kuussa. Vauvojen nimet pitävät sinut myös huolestuneena, ja ehdotuksia tulee kaikkialta ja kaikilta.

Kuukausi ja raskauskolmannes 14 viikon raskaana olevalle vatsalle:

Mikä kuukausi olet 14. viikolla? Olet toisella kolmanneksella, kolme kuukautta ja yksi viikko raskaana. Yleensä olet toisen kolmanneksen alussa.

Sikiön kehitys raskauden aikana 14 viikon raskaana:

14. viikko osoittaa merkittävää sikiön kehitystä toisin kuin ennen; vauva on kasvanut merkittävästi tähän mennessä. Jotkut näistä kehityksistä on esitetty alla:

1. Kehitys:

Vauva alkaa nyt ymmärtää kehonsa toimintaa, kun hänen neurologinen järjestelmä alkaa kehittyä nyt. Tässä vaiheessa äiti ei voi tuntea vauvan potkaisevan sisälle, mutta se tapahtuu varmasti 1–1½ viikon kuluttua. Jos menet ultraäänelle 14. raskausviikolla, saatat kohdata ajan ja ihmeen, jossa vauva imee peukaloaan.

2. Kasvu:

Vauvan koko kasvaa, vauva kasvaa nopeammin kuin hänen päänsä ja kätensä kasvavat merkittävästi. Ultraääni näyttää, kuinka iso vauva on todella kehittynyt, ja luultavasti jo ennen kuin huomaatkaan, vauva on vahvempi ja isompi. Ultraäänen jälkeen olet itse yllättynyt siitä, kuinka iso vauva on kasvanut niin lyhyessä ajassa. Sisällä tapahtuu liike ja tämä on yksi asia, joka sinun pitäisi olla tietoinen.

3. Toimivat munuaiset:

Tällä viikolla munuaiset alkavat toimia. Tämän viikon merkittävin muutos on toiminnalliset munuaiset. Vauva virtsaa nyt ja äiti heittää sen ulos kehosta virtsaamisen yhteydessä.

4. Sormet ja varpaat:

Vauvan varpaat ja sormet kehittyvät nyt ja ne alkavat heilua hitaasti. Sormet ovat kehittyneempiä kuin varpaat, koska käsivarret kasvavat nopeammin kuin jalat. Sormien ja varpaiden kehitystä pidetään vauvan vahvan terveyden ponnahduslautana.

5. sydän:

Vauvojen sydän lyö 60-70 sydämenlyöntiä minuutissa. Tämä on normaali syke kaikille ja osoittaa, että vauva kasvaa hyvällä ja voimakkaalla nopeudella. Sydän voi myös pumpata verta tehokkaammin, jolloin vauva voi siirtyä lepotilasta aktiivisempaan tilaan.

6. Immuunijärjestelmä:

Immuunijärjestelmä, vahvan ja terveen ihmisen selkäranka, kehittyy nyt. Terveellä lapsella on kasvava immuunijärjestelmä ja hänellä on tarpeeksi valkosoluja torjumaan tiettyjä bakteereja, jotka jotenkin estäisivät sen kehitystä.

14 viikkoa raskaana: merkit ja oireet

Tässä on luettelo 14 viikon raskausoireista, jotka äiti käy läpi. Se on usein fyysistä ja fysiologista.

1. Oksentelu:

Oksentelu tällä viikolla on oire vauvan immuunijärjestelmän kehittymisestä. Se tapahtuu, koska hänen immuunijärjestelmänsä ei hyväksy kaikkea, mitä äiti syö. Oksentelu on merkki siitä, että vauva on terve. Vaikka tilanne ei ehkä parane, on joitain tapoja lievittää epämukavuutta. Voit pysyä nesteytettynä ja ottaa myös inkivääriteetä aamulla lusikalla hunajaa. Tämä on tärkeä 14 viikon raskaushoito.

2. Unihäiriöt:

Myös unihäiriöt ovat melko yleisiä. Useimmiten vauvan liike aiheuttaa sinulle epämukavuutta. Tämä voi kestää raskauden loppuun asti. Yksi varma asia, joka voi tapahtua sinulle, on letargia. Tätä ei voi mitenkään torjua, mutta paras keino on tehdä kevyttä työtä niin, että väsyt ja nukut lopulta.

3. Painonnousu:

Raskauden aikana painosi nousee merkittävästi, mutta 14 viikon aikana voit saada merkittävimmän painon koko raskausajan aikana. Tämä on väistämätöntä ja kehosi varmasti tarvitsee kaikki kalorit ja ravintoaineet. Olet vauvan ainoa ravinnonlähde.

Vauvan kasvu 14. raskausviikolla tapahtuu kehosi ylimääräisen rasvan vuoksi. tämä antaa lapselle tärkeitä ravintoaineita, kun mahalaukun aminohappo tunkeutuu rasvaasi ja ravitsee vauvaasi, joten mitä enemmän rasvaa, sitä terveempi vauva. Liikunta on aina lääke painon seurantaan. Raskauden jälkeisiä harjoituksia on useita. On myös mahdollista syödä hyvää ruokavaliota, joka ei lisää painoa. Keskity nyt kuitenkin 14 viikon raskausruokavalioon rituaalin tavoin.

4. Ruokahalu:

Ruokahalu vahvistuu 14 raskausviikolla. Paras tapa välttää syöminen on syödä kuitupitoista ruokaa. Tämä pitää sinut täynnä pitkään. Jos haluat syödä, nauti terveellisiä välipaloja, kuten pähkinöitä ja juuri leikattuja hedelmiä.

5. nenän tukkoisuus:

Nenän tukkoisuus voi ärsyttää. Tämä voidaan kuitenkin hoitaa lääkärin avulla. Kanna aina nenäliinaa tai paperipyyhkeitä. Nenän tukkoisuus voi joskus johtaa hengenahdistukseen ja siten aivastella limaa usein. Varmista, että tämä ei johda poskionteloon. Jos näin on, on parasta kääntyä lääkärin puoleen.

14 viikkoa raskaana

Aktiviteetit 14. raskausviikolla:

Jos olet työssäkäyvä äiti, tämä viikko saattaa olla aivan sama kuin viimeinen. Työskentelet ja tulet kotiin tavallista väsyneempänä. Toinen asia, joka voi vaivata sinua tässä vaiheessa, on sinun

14 viikon raskausruokavalio ja harjoitukset:

Ruokavalio:

1. Raudan tarve:

Tämän viikon aikana sinun täytyy syödä rautapitoista ruokaa, kuten kuivattuja hedelmiä, pinaattia, perunaa ja soijapapua vauvasi kehittymisen vuoksi. Rauta on välttämätöntä vauvan kasvulle 14. raskausviikolla.

2. Foolihappo:

Foolihappo on välttämätöntä vauvan aivojen kehittymiselle. Tätä varten syö vihanneksia, banaaneja, jyviä ja papuja.

3. DHA:

DHA on tärkein ainesosa, jota tarvitaan vauvan kehittymiseen. Syö elintarvikkeita, kuten kananmunaa, kalaa ja lihaa.

4. kalsium:

Se on hyvä ravintoaine lapsesi vahvoille luille. Syö kalsiumia sisältävää ruokaa, kuten manteleita, maitoa, parsakaalia jne.

5. C -vitamiini:

Oletko kuullut kollageenia? Se on aine, joka auttaa hoitamaan vauvan rustoa. Se korjaa lapsesi kudoksia. C -vitamiinipitoisia hedelmiä ovat mango, appelsiinit, parsakaali, paprika, mansikat ja papaija.

Harjoittele:

1. Alaspäin suuntautuva koira:

Reisilihasten tukemiseksi tämä harjoitus ei ihmettele. Ojenna jalat ja taivuta neljään. Tämä asema on pidettävä jonkin aikaa. Toista 5 kierrosta.

2. Cobbler Pose:

Hyvä lantion alueen joustavuus, tämä harjoitus auttaa rakentamaan venytystä alavatsasi ja helpottaa synnytystä.

3. Kävely:

Kun tunnet olosi laiskaksi muiden harjoitusten suhteen, kävely kaikkialla auttaa. Ongelmat, kuten verenpaine ja ummetus, voidaan voittaa kävelyllä.

4. Kegal -harjoitukset:

Tämä harjoitus on tärkeä, koska se auttaa venyttämään lantionpohjan lihaksia. Toista harjoitus aina kun sinulla on aikaa.

5. Jooga:

Joogan etuja ei tarvitse korostaa. Tiedät jo, miten se mahdollistaa rauhan stressaantuneelle mielellesi. Se myös parantaa kestävyyttä.

Seksi 14. raskausviikon aikana:

Jopa tällä viikolla seksi on kunnossa. Vaikka sinusta, nenän tukkoisuutesi ja ruokahalu sekä pahoinvointi eivät ehkä saa sinua tuntemaan tehtävääsi. Valitse helpot asennot ja olet valmis lähtemään. Pieni läheisyys voi viedä sinut pitkälle.

Lääketieteellinen tarkastus ja hoito:

Keskustele lääkärisi kanssa tarvittavan lisävarmuuden tarkastuksista. Muista puhua pahoinvoinnista, närästyksestä, ummetuksesta ja arkuudesta. Kuitenkin muutamia käsikauppalääkkeitä, joiden tiedetään auttavan oireita, ovat:

 • Yskä- dekstrometorfaani.
 • Arkuus- asetaminofeeni. Älä nauti ibuprofeenista ja naprokseenista.
 • Ummetus- Metamucil. Vältä mineraaliöljyä.
 • Allergia- antihistamiinit ja loratadiini. Vältä pseudoefedriinin ja dekongestanttien, kuten fenyyliefriinin, käyttöä.
 • Närästys- antasidit.

Lääketieteellinen testi ja skannaus 14 viikon raskauden aikana:

14 viikon raskaushoito on tärkeä asia noudattaa. Kun käyt läpi skannaustasi, lääkärisi havaitsee todennäköisesti seuraavat asiat.

 1. Vauva on nyt nyrkisi kokoinen. 14 viikon raskaana olevan vauvan kokoa verrataan suljetun nyrkkisi tai navan oranssin kokoon.
 2. Vauva seisoo suorassa. Tämä tarkoittaa sitä, että hänen kaulansa on pidentynyt ja auttaa pään olemaan pystyssä.
 3. Hiukset alkavat kasvaa ja kulmakarvat saavat myös osansa hiuksista. Hiusten värin määrittäminen voi kuitenkin olla liian aikaista.
 4. Hänen suunsa katto alkaa kehittyä ja jotkut ruoansulatuskanavan toiminnot alkavat; suolistossa.

Kuinka voittaa stressi 14. raskausviikolla:

 • Lykkää jokaista toimintaa, joka vie energiasi pois hyväksi. Tämä voi olla kuin avoin kutsu ylivoimaiseen ahdistukseen.
 • Istu alas kumppanisi kanssa ja aloita vanhemmuussuunnitelman laatimisesta. Nyt on oikea hetki kaikelle- lapsen nimen päättämisestä siihen, miten haluat synnyttää.
 • Prioriteetit on harkittava uudelleen ja analysoitava etukäteen. Anna riittävästi aikaa itsellesi yksin, jotta voit tietää, mihin olet menossa, ja välttää siten stressiä.
 • Älä anna tekniikan vallata sinua. Kyllä, Internet on hauska paikka online -foorumeille; Muista kuitenkin, että jokainen raskaus on erilainen. Älä anna minkään stressata sinua.
 • Nukkuminen pois on hyvä idea. Nyt kun vauvalla on oma nukkumisrutiini, sinun voi olla vaikea hallita sitä, mutta älä anna sen pitää sinua yllä. Ota virrat.

Mikä on vauvasi asema nyt?

14 viikon raskaana oleva sikiön kehitys osoittaa, että vauvasi on nyt enemmän kuin pieni ihminen. Silmät siirtyvät paikoilleen ja korvat ovat ottaneet paikkansa kasvojen vieressä. Vauva näyttää hieman pidemmältä, koska kaulan luut alkavat suoristua. Vauvan suu alkaa myös avautua ja sulkeutua. Se voi nyt tehdä imu- ja nielemisliikkeet täydellisesti. Kaulan suoristuessa äänihuulet, kurkunpään ja henkitorven kaikki istuvat paikoillaan.

14 viikon raskaana olevan vauvan koko:

Vauvasi on nyt navan oranssin kokoinen. Tämä tarkoittaa, että se on suunnilleen persikan kokoinen. Vauvasi kasvu tästä lähtien on ilmiömäistä. Vauva painaa 1,5 unssia ja 3,4 tuumaa. Vauva kasvaa huippunopeudella tästä lähtien.

14 viikon raskaana oleva vatsa:

Vatsan koko vaihtelee äidistä toiseen. Tämän ei pitäisi huolestuttaa sinua. Kohtu laajenee nyt isolle vauvalle, ja siksi saatat tuntea kutinaa ja kipua vatsassasi. Tämä johtuu vain siitä, että ihosi venyy.

Vinkkejä ja varotoimia: 14 viikon raskaushoito

 1. Käytä aina mukavia vaatteita, jotka sopivat nyt, kun vauvasi on alkanut kasvaa. Vältä kuminauhoja.
 2. Vältä kuoppaisia ​​teitä matkustaessasi, koska se voi aiheuttaa vauvalle ongelmia.
 3. Sinun on pidettävä itsesi nesteytettynä koko ajan. Jos neste saa sinut turvotukseen, kokeile hedelmiä, joissa on paljon vettä.
 4. Jatka harjoittelua myös tällä viikolla välttääksesi äkillisen painonnousun, koska se voi aiheuttaa venytysmerkkejä.
 5. Ilmoita raskaudestasi työpaikalla, koska tämä saattaa johtaa myönnytyksiin. Tartu tilaisuuteen.

Mitkä ovat riskit??

 • Suurin riski tulee vain, jos haluat keskeyttää. Abortin tekeminen voi olla todella haastavaa nyt, ja tämä voi myös rasittaa kehoasi ja sen terveyttä.
 • Saatat kokea vuotavia nännejä. Joskus saatat huomata keltaisia ​​tahroja rintaliiveissäsi. Ei ole mitään paniikkia tai huolta, koska tämä on vain ensimmäinen maitosi.
 • Seksuaalinen halukkuus lisääntyy. Tämä johtuu pääasiassa lisääntyneestä veren virtauksesta lantion alueelle.
 • Saatat myös kokea teräviä vatsakipuja vatsan molemmilla puolilla. Näitä kutsutaan pyöreiksi nivelsiteiksi. Tämä johtuu vatsasi venymisestä vauvan majoittamiseksi.

14 viikkoa raskaana: Tarkistuslista

Tässä on pari asiaa, jotka sinun on pidettävä yllä.

 1. On aika kertoa perheellesi ja ystävillesi hyvistä uutisistasi!
 2. Voit myös ottaa kuvia vauvastasi. Tällä tavalla voit seurata ja ymmärtää vatsan kasvua.
 3.  Käytä tätä energiaa muihin asioihin, kuten puutarhanhoitoon tai kävelyyn.
 4.  Kuvaa sinulle ihanteellinen 14 viikon raskausruokavalio.

14 viikkoa raskaana kaksosilla tarkoittaa, että sinun on oltava erityisen varovainen siitä, kuinka paljon syöt. Todennäköisesti menetät energiasi liian nopeasti. Juo aluksi yksi gallona vettä joka päivä. Hanki itsellesi paljon pähkinöitä ja hirssiä, jotta pysyt energisenä joka päivä. Jonkinlainen liikunta auttaa myös pääsemään liikkeelle. Muista hankkia lääkärisi laatima hyvä ruokavaliokaavio ja suositeltava liikunta.

14 viikko on täällä! Olet ylittänyt ensimmäisen raskauskolmanneksen. Aloita raskautta koskevien kirjojen lukeminen ja tiedä, mitä se voi tarkoittaa. Muista aina olla terveellisempi ja ympäröidä itsesi paljon positiivisuudella. Pysy menossa. Matka on varmasti ikimuistoinen.