37 viikkoa raskaana: Mitä sinun pitäisi tietää ja mitä odottaa?

40 raskausviikonne on nyt päättymässä. Tämä tarkoittaa, että olet vain viikkojen päässä vauvan pitämisestä ja hyväilystä. Mitä odottaa 37 raskausviikolla? No, paljon asioita. Kehosi olisi nyt sopeutunut uuteen olentoon sinussa. Se todennäköisesti valmistelee sinua ja stressaa sinua hieman toimituksesta. Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää vauvastasi ja sen hoidosta.

37. raskausviikko

37 viikkoa raskaana Kuinka monta kuukautta?

Tässä vaiheessa olet yhdeksännen raskauskuukauden aikana. Tämä on viimeinen tai kolmas raskauskolmannes ja synnytykseen on enää muutama viikko aikaa.

37 viikon raskaana olevan vauvan koko ja paino:

37 viikon raskaana olevan vauvan paino kilogrammoina on noin 29 kg ja pituus 48 cm. Tarkasti tutkittuasi lääkäri näkee, onko kohdunkaula laajentunut tai poistunut. Lääkäri etsii myös merkkejä synnytyksestä tällä viikolla.

Miltä vauva ja vatsa näyttävät nyt?

Vauva ja vatsa raskausviikolla 37 ovat melko suuria. Vauva olisi siirtynyt alas lantioon ja siten vatsa näyttäisi isommalta. Vauva puolestaan ​​alkaa tehdä jonkinlaisia ​​liikkeitä joka toinen päivä.

37 viikkoa raskaana olevat oireet:

Tässä on joitain asioita, joita koet tässä vaiheessa.

1. syke:

Jos joku olisi sanonut sinulle jonain päivänä, että olisit kallisarvoisen lapsen ylpeä äiti, et olisi ollut varma itsestäsi, mutta nyt kun päivät lähestyvät viimeisiä viikkoja, tiedät nyt paremmin. Tiedät, että päivät ja yöt täyttyvät pian pikkulapsella, mutta toistaiseksi tällä sisimmälläsi suojatulla sikiöllä on sykkivä sydän. Kerran törkeä heikko puhe, jonka lääkäri käytti Dopplerilla kuunnellakseen nyt, lyö kovaa ja voimakasta. 37. viikolla vauvan sydän sekä valtimot ja suonet olisivat kirkkaat ja hakkaavat. Nyt lääkäri ei enää vaadi erityistä konetta. Yksinkertainen stetoskooppi äidin vatsaan olisi kaikki.

2. Liiku ympäri:

Koko tämän ajan vauva olisi ollut hiljainen tai ei olisi liikkunut paljon, mutta nyt hän nauttii liikkumisesta siellä. Olisit jo alkanut kokea tämän melko usein.

3. Aloita se:

Hän ei vain pysähdy juttelemaan, vaan alkaa potkia sinua myös, mikä osoittaa, että se haluaa tulla ulos sinusta. Nyt näyttää siltä, ​​että se tarvitsee enemmän tilaa.

4. Rohkeat sanat:

Hän olisi nyt kehittänyt aistielimet. Viikkojen ja kuukausien aikana, kun olet puhunut ihmisten kanssa, olet laittanut lempimusiikkiasi ja lukenut kirjaa ääneen. Kaikki nämä on tallennettu hänen mieleensä, ja nyt tässä loppuvaiheessa hän on oppinut tunnistamaan ja tutustumaan ääniin ja musiikkiin. Lääkärit sanovat myöhemmin, että nämä samat äänet ja äänet auttaisivat sinua rauhoittamaan hänet, mutta nauti nyt varhain aamulla käydystä keskustelusta pikkuisesi kanssa. Tämä on 37 viikon raskaana olevan lapsen kehitys.

5. Nuku pikkuinen:

Hänellä on nyt voimakas unen vaatimus, ja jos olet onnekas, ultraääni saa hänet nukkumaan suosikkiasennossaan, kuten käsivarsi silmien päällä. Hänellä voi olla jopa tietty aika nukkumaan.

6. Ihonhoito:

Edelliset viikot alusta alkaen olivat nähneet hänet peitettynä valkoisella vahamaisella aineella, jossa oli pehmeät hiukset. Nämä ovat kaikki suojaa, jonka ansiosta vauvan iho on pehmeä eikä rypistynyt lapsivesin tai muun takia. Mutta nyt ajan myötä vahamainen aine pestään pois paljastaa hänen pehmeän ihon. Myös vauvan hiukset häviävät hänestä. Vaikka vauva leikkii iloisesti siellä, tässä tapahtuu sinulle.

7. Unettomat yöt:

Nyt vauvallasi on hyvät mahdollisuudet selviytyä sinun ulkopuolellasi, joten et koskaan tiedä, milloin hän aikoo pudottaa pommin. Jännityksellä ja huolenaiheella on oleellinen osa pelon rakentamisessa sisälläsi. Tarkkuus, jolla olet haaveillut teon toteuttamisesta, näyttää nyt hieman järkyttyneeltä. Haluat tuon täydellisyyden ja sen saavuttamiseksi päädyt yöllä nukkumaan ja nukut oudommat ajat seuraavana päivänä.

8. Usein pakko mennä:

Kun vauva on kasvanut yli 7 kiloon ja enemmän, hänen painonsa lisää painetta virtsarakkoon. Kun lapsesi kulkee virtsaa, se varastoituu samaan virtsarakkoosi langan läpi ja sitten on oma. Kaikki nämä tekijät täyttävät pisteen, jossa menetät kykysi pitää pissasi enää. Virtsarakon ylipaineella virtsan painetta ei voida hallita, minkä seurauksena sinun on juoksettava kylpyhuoneeseen silloin tällöin.

9. Hengenahdistus:

Vauva on nyt kasvanut siihen pisteeseen, että hän tarvitsee enemmän tilaa, vaikka kohdun seinämät venyvät täysillä. Tämän seurauksena vauvan kuoppa on nyt päätynyt lantion alueilta pallean alaosaan. Kun tilaa on yhä vähemmän, vauva työntää sisällön ympärilläsi ja antaa keuhkoille vähemmän tilaa laajentua kunnolla. Siksi saatat joskus tuntea hengenahdistusta.

10. Selkäkipu:

Tästä tulee vaikeaa. Vauvan pää on jo siirtynyt alas ja vauvan paino on myös noussut. Tämä on johtanut lisääntyneeseen paineeseen mahalaukun alaosaan ja tämä johtaa myös supistuksiin. Tällainen äkillinen muutos mittauksessa ja vauvan liikkeessä laukaisee yleensä selkäkipuja. Jos kohtaat tämän oireen, on aina lääkkeitä näiden kipujen vähentämiseksi. Voit myös keskustella lääkärisi kanssa.

11. Laajentuminen ja herkkyys:

Vyötärölinjaa laajennetaan tällä viikolla. Myös rintasi kasvaa suuremmiksi, ja tämä on yksi tärkeimmistä oireista tänä aikana. Jos menetät viikon jäljen (jota yleensä ei koskaan tapahdu), voit nähdä nämä oireet ja tunnistaa tämän kolmanneksen vaiheen. Rinnat täyttyvät tavaroilla, joita vauva ruokkii ensimmäisten kuukausien aikana. Rinnat tuottavat nestemäistä ainetta, ternimaitoa. Jos huomaat märät rintojen merkit kiusallisena, hoitotyynyt ovat aina paikalla tarkkailemaan selkääsi. Vielä yksi asia rintojen suhteen tällä hetkellä on se, että ne kasvavat äärimmäisen herkiksi ja niihin voi tulla kivulias tunne, jos niitä kosketetaan. Tämä on melko normaalia ja tapahtuu melkein kenelle tahansa. Pahinta tässä on se, että asialle ei voi tehdä paljon mitään. Sinun on vain käsiteltävä sitä.

37 viikon raskaana oleva vauva:

Missä asennossa vauva on nyt? No, tätä ajanjaksoa kutsutaan koko termiksi ja nyt vauvan pää nähdään menemässä lantioon. Kun vauva siirtyy lantioosi, sitä kutsutaan “sitoutuneeksi” ja huomaat, että kolahdus olisi myös siirtynyt hieman alaspäin. Ihannetapauksessa se on merkki siitä, että vauva on valmis tulemaan ulos.

37. raskausviikon toiminta:

Toiminta ei ole rajoitettua. Koska olet melkein kolmanneksen viimeisessä vaiheessa, sinun on saatava kunnon lepo ja pidettävä hetki pois päivittäisestä aikataulustasi ja kokeiltava jotain uutta pitääksesi mielesi rentoina ja pysyä poissa masennuksesta. Stressi ja masennus voivat helposti pilata mielialasi tänä aikana, joten joudut aamulenkille matalalla sykevoimakkuudella. Jos haluat pysyä täysin kunnossa ja olla terveessä henkisessä tilassa, lue ruokavaliokaaviosi, joka kuvaa elintarvikkeita, joita sinun pitäisi syödä, ja tee siitä jotain uutta ja jännittävää. Jos esimerkiksi olet kyllästynyt syömään hedelmämehuja, pese hedelmät ja leikkaa ne haluamallasi tavalla, jotta saat hyvännäköisen terveellisen hedelmäsalaatin. Päivittäinen seksi on hyvä tänä aikana, josta keskustellaan myöhemmin tässä artikkelissa.

37 viikkoa raskautta

37 viikon raskauden ruokavalio ja harjoitukset:

Proteiini on yksi raskaana olevan naisen tärkeimmistä olennaisista elementeistä. Ruokavalioasiantuntijat suosittelevat mieluummin asiakkaansa elintarvikkeita, kuten:

1. Munat:

Tämä on yksi tärkeimmistä proteiinin lähteistä. Jos olet innokas saamaan hyviä annoksia proteiinia elimistöösi, munanvalkuaisten syöminen auttaa varmasti. Se on yksi parhaista elintarvikkeista, jotka pitävät sinut terveenä ja tarjoavat oikean määrän proteiinia, jota kehosi tarvitsee 37. raskausviikon aikana. Sinun pitäisi syödä oikea määrä munia tämän viikon aikana.

2. Vähärasvainen liha:

Täällä meillä on toinen hyvä ruoka, joka tarjoaa keholle asianmukaiset vitamiinilähteet sekä runsaat proteiinimäärät. Vähärasvaisen lihan lisäksi on joitain muita ruokia, kuten kalaa (ei rasvaa), siipikarjaa jne.

Mitä tulee vihanneksiin, ne ovat myös oikeita luonnollisia elementtejä, jotka tekevät kehosta terveen ytimestä.

3. Pavut:

Pavut ovat hyvä proteiinin lähde raskauden aikana. Nämä ovat niitä luonnollisia ruokia, joita ilman ei voi olla yksinkertaisesti terve.

4. Tofu:

Tämä on toinen mahtava ja maukas tapa pysyä terveenä raskauden aikana. Proteiinin avulla keho voi taistella monia bakteeri -infektioita vastaan ​​raskauden aikana.

5. Maapähkinävoi:

Maapähkinä tulee luonnon hyvyydestä ja on luultavasti yksi hienoimmista proteiinin lähteistä. Ne antavat keholle luonnollista voimaa, joka on pitkäikäinen ja jota keho vaatii.

Naiset välttävät tänä aikana maitoa ja maitotuotteita, koska he pelkäävät vatsavaivoja. Liian paljon terveellistä ja raskasta maitoa voi saada vatsan raskaaksi ja ne, jotka eivät siedä maitotuotetta, kärsivät pahoinvoinnista ja muista fyysisistä ongelmista. Maito on myös hyvä proteiinin lähde

Harjoittele:

Liikunta on yksi niistä asioista, jotka mahdollistavat raskaana olevien naisten pysyä kunnossa ja terveinä. Naisten pitäisi kokeilla joitain perusharjoituksia, jotka auttavat vauvan liikkeessä ja asennossa. Tässä muutamia esimerkkejä.

1.Kyykky tyynyllä:

On joitain hienoimpia asioita, jotka auttavat kohdunkaulaa ja vahvistavat jalkoja, joita vaadittiin syntymän aikana. Hyvän synnytyksen vuoksi kyykkyjä tulee harjoitella etukäteen. Ne ovat parhaita asioita raskaana oleville naisille.

2. Lääkäripallon nojaaminen:

Koska olet saavuttanut kolmanneksen, sinun pitäisi tehdä yksinkertaisia ​​ja helppoja asioita. Vauva asettuu parempaan asentoon, jos kallistusrutiinia noudatetaan. Tämä auttaa myös joissakin alaselän ongelmissa ja vähentää myös vatsakipuja.

3. Kävely:

Jotkut yksinkertaisimmista harjoituksista ovat todella hyödyllisiä. Kävely on yksi niistä. Aamulla käveleminen auttaa toipumaan turvotuksesta ja vähentää myös suoliston ongelmia ja myös närästystä.

Seksi 37. raskausviikon aikana:

Tällä hetkellä sinulla on ennenaikaisen synnytyksen riski. Silti voidaan sanoa, että seksi on täysin turvallista ja se on osa raskautta, pikemminkin olennainen osa. Ihmiset näyttävät usein olevan huolissaan siitä, että seksi voi olla haitallista tänä raskaana aikana. Ei! Ei tule. Usein parit ovat huolissaan siitä, miltä se tuntuu tällä hetkellä. Nainen voi kestää tämän, eikä se ole ongelma. Turvallinen seksi on aina hyväksi.

Toisaalta jotkut lääkärit suosittelevat turvatoimenpiteiden vuoksi potilaitaan ja asiakkaitaan välttämään yhdyntää raskauden aikana. Synnytyksen supistukset ovat samat kuin orgasmin supistukset, eikä tämä välttämättä ole hyväksi raskaana olevalle äidille. Jos haluat pysyä turvallisella puolella, vältä seksiä tämän raskauskolmanneksen aikana.

Vinkkejä stressin voittamiseen 37 viikon raskauden aikana:

Stressi on jotain, mitä tapahtuu kaikille raskauden aikana, ja on olemassa todella helppoja tapoja selviytyä siitä. Tässä on joitain asiantuntijoiden vinkkejä stressin läpikäymiseen ja voittamiseen raskauden aikana.

Lepo ja keskittyminen vauvaan: Oikea lepo toimii aikamurhaajana ja antaa sinun keskittyä vauvaan. Syntymäaika määrää kaiken ja sinun on valmistauduttava siihen miettimällä vauvan esittelyä ja kasvua tässä maailmassa.

Syödä hyvin:

Usko tai älä, mutta syöminen auttaa vähentämään stressiä raskauden aikana. Jos syöt oikeaa ruokaa (mukaan lukien rasvahapot, vitamiinit, kivennäisaineet jne.), Masennuksen mahdollisuudet ovat pienemmät ja tämä on todistettu.

Synnytykseen valmistautuminen:

Synnytykseen valmistautuminen ei aina tarkoita fyysisten valmistelujen tekemistä. Henkistä valmistautumista ja tahdonvoimaa tarvitaan aina ennen syntymää, ja naiset voivat hoitaa asiat paremmin kuin kukaan mies voi uneksia.

Terapiat:

Joskus terapioilla on laaja vaikutus mielenterveyteen ja se auttaa vähentämään kaikenlaisia ​​stressi- ja masennusoireita. Jos kärsit liiallisesta stressistä, yksi parhaista tavoista vähentää sitä on ottaa yhteyttä hyvään terapeuttiin, joka auttaa sinua tilanteessasi.

Jooga:

Jooga on loistava tapa välttää raskaana olevien naisten liiallista stressiä. Raskaudella voi olla tiettyjä haittoja henkiseltä puolelta, ja jooga auttaa poistamaan ne kaikki.

Lääketieteellinen hoito ja säännöllinen tarkastus:

Säännöllisiä tarkastusmahdollisuuksia tulisi käyttää, koska ne ovat asioita, jotka päivittävät sinut sisälläsi olevan vauvan liikkeeseen. Lääkkeillä on valtava rooli, kun olet 37 viikkoa raskaana. Sinulla on joitakin yleisesti aiheuttamia sairauksia, joihin lääkkeitä on saatavana.

Kipu:

Jos koet kipua, Tylenolin ottamisesta on sinulle hyötyä, koska se on yksi parhaista kipulääkkeistä, joita lääkärit suosittelevat raskaana olevalle naiselle. Naprokseeni on myös melko hyvä kipulääke tämän kolmanneksen aikana.

Ummetus:

Jos kärsit ummetuksesta ja muista suoliston ongelmista, Magnesian maito, Colace jne. On yksi parhaista asioista siellä.

Mitkä ovat vinkit ja varotoimet 37 viikon raskauden aikana?

  •  On aika pakata tavarat sairaalaan ja valmistautua synnytykseen.
  • Pysyäksesi terveenä, vältä kaikenlaista rasvaista ruokaa.
  • Pysy nesteytettynä. Muista juoda lasillinen vettä joka päivä, vaikka olisit turvonnut.
  • Välilihan hieronta on todella hyödyllistä nyt. Välilihan hieronta auttaa venyttämään välilihaasi, joka on emättimen ja peräsuolen välinen ihoalue. Tämä auttaa minimoimaan pistelyn, jonka tunnet, kun vauvan pää kruunataan synnytyksen aikana.

Mitä riskejä on kohdattava 37. raskausviikolla??

Saatat kokea joitain näistä.

  • Tulee joku verinen show. Saatat havaita vaaleanpunaista tai ruskeaa limaa. Raskausvirtaus 37 viikolla on normaalia, ja tämä tarkoittaa, että kohdunkaulan verisuonet repeytyvät, kun se laajenee valmistellessaan synnytystä. Et ole kaukana!
  • Sinun pitäisi kokea jonkinlainen sikiön toiminta joka päivä. Tämä on pakko. Muussa tapauksessa sinun on neuvoteltava lääkärin kanssa.
  • Närästys tai ruoansulatushäiriöt ovat nyt yleisiä.

37 viikkoa, kun olet raskaana kaksosilla, tarkoittaa, että synnytystäsi on harkittava viikolle 37. Tätä ajanjaksoa pidetään kaksosille täyden ajanjaksona. Useimmiten kyseessä on 38. viikko tai 37. viikon loppuun mennessä.

Tarkistuslistat 37. viikolle:

  • Tarkkaile lastenhoitoa alempana. Tämä auttaa poistamaan jonkin verran painetta.
  • On aika pakata sairaalaasi ja pitää kaikki olennainen paikallaan, jotta voit yksinkertaisesti tarttua ja kiirehtiä sairaalaan, kun aika tulee.
  • Aloita vauvan ostokset. Voit varastoida jääkaappisi kaiken, mitä vauva voi tarvita ja sinäkin.

Se voi varmasti olla hieman ylivoimainen nyt, mutta paras tapa pysyä rauhallisena on tietää ja ymmärtää, mitä kehossasi tapahtuu. Kun tiedät tämän, tiedät 37 viikon raskauden merkit synnytyksestä ja muut asiat stressitason pitämiseksi alhaisena. Myös raskauskouristukset ovat 37 viikon kohdalla olleet normaaleja. Joten sinun on vain hyväksyttävä ne ja pysyttävä mahdollisimman positiivisina. Olet siellä!

Usein kysytyt kysymykset

1. Onko turvallista matkustaa 37 raskausviikon aikana??

Emme suosittele sitä. Sinulla voi olla synnytys milloin tahansa, eikä varmasti ole suositeltavaa lähteä mihinkään matkaan.

2. Mikä on nukkumisasento 37 viikon raskaana oleville naisille?

Ensinnäkin olisi vaikea edes nukkua, puhumattakaan oikeasta asennosta. Yritä kuitenkin aina nukkua vasemmalla puolellasi, sillä se varmistaa maksimaalisen verenkierron ja ravinteet vauvalle ja kehollesi.

3. Milloin ottaa yhteyttä lääkäriin 37 viikon raskauden aikana?

Ota yhteys lääkäriin tai kiirehdi, jos vesi katkeaa tai jos sinulla on erittäin huonoja kouristuksia. Yleensä sinulle ilmoitetaan näistä asioista. Jos se tapahtuu jo ennen varoitusta, on parasta kiirehtiä sairaalaasi.