Orientaliska dekorationsidéer för en marockansk stil i rummen

orientalisk dekoration marockansk stil rum design textil gardiner

Om du vill skapa en orientalisk atmosfär i vardagsrummet behöver du inte nödvändigtvis tillgripa dyra möbler. Även de små sakerna kan uppnå önskad effekt. Vi har några bra idéer för orientalisk dekoration tillsammans som du kan förvandla dina rum till en romantisk och exotisk miljö. Samla inspiration och skapa en atmosfär som i Marocko eller Egypten.

Orientalisk dekoration från små möbler

orientalisk dekoration skärmstenar-metallfärgade rumsavdelare

Även om det är nödvändigt att byta hela möblerna direkt kan några mindre möbler bidra perfekt till den önskade atmosfären. En rumsavdelare av trä och med orientaliska sniderier kan se väldigt dekorativ ut. Denna orientaliska dekoration kan bestå av smidesjärn och strass.

Orientalisk dekoration med puffar

orientalisk dekorationspuffar-sits-sidobord-guld

Puffar är idealiska accenter för en orientalisk inredning. Denna orientaliska dekoration kan inte bara användas för att sitta, utan fungerar också mycket bra som sido- eller soffbord. Kombinera flera färger som du vill. Dekorationen kännetecknas bland annat av glada färger.

Gör bord själv som en orientalisk dekoration

orientalisk dekoration bordsbricka-guld-färg-metall-möbler

Om du fortfarande har en gammal soffa eller sidobord kan du snabbt förvandla den till en orientalisk dekoration. För detta ändamål kan du enkelt dekorera bordsskivan med mosaik för vackra mosaikbord. Du kan använda kakel och speglar eller marockansk keramik för detta. Alternativt kan ett bord byggas från en stor bricka eller så kan du använda en lämplig duk.

Orientaliska kuddar i orientaliskt utseende

orientalisk dekoration-design-komfort-marockansk stil

Kuddar är en annan praktisk dekoration som du kan använda för att skapa en orientalisk stil. De får också rummet att se mysigare ut. De är lämpliga för golvet och för att dekorera soffan eller sängen. Orientaliska dekorativa kuddar ska vara färgglada och helst i färgerna rött, orange, turkos eller gult.

Orientaliska gardiner dekoration

orientalisk-dekoration-turkos-gardiner-vit-dekoration-idéer-inredning

Textilier spelar en stor roll i orientalisk inredning. Framför allt används gardiner i överflöd. De kan användas för att dekorera väggar eller skapa en himmelssäng. Om du bara vill dekorera fönstren med matchande gardiner som orientalisk dekoration, använd dem i ljusa färger eller med orientaliska mönster.

Dekorera marockanska möbler – färgade textilier

orientalisk-dekoration-textilier-duk-kasta kuddar-matta-blå

Oavsett om det är moderna eller orientaliska möbler, använd lämpliga textilier av något slag om du vill leva på ett orientaliskt sätt. Dela ut orientaliska dekorationsdukar, dukar, filtar och känsliga gardiner över hela rummet. Det kan aldrig finnas tillräckligt med textilier för en marockansk dekoration. Orientaliska dekorativa tyger finns i en mängd olika varianter – monokroma, med mönster och gyllene accenter. Ovan kan du se ett bra exempel på en orientalisk tygdekoration.

Väggfärg för en orientalisk dekoration

orientalisk-dekoration-vägg-måla-idé-tapet-orientalisk-matta-kuddar

Du kan lägga till en lämplig väggfärg till den orientaliska dekorationen snabbt och relativt billigt. Måla alla fyra väggarna eller design bara en accentvägg och använd typiska orientaliska färger. Bakgrundsbilder med orientaliska mönster är också lämpliga. Matcha väggfärgen, möblerna och dekorationerna med varandra.

Dekorera med mattor

orientalisk-deco-persiska-mattor-enkel-dekoration-golv-design

Mattan spelar också en viktig roll i en orientalisk dekoration. Det är inte ett måste, men det skapar snabbt den önskade atmosfären och utstrålar också mys. Den typiska orientaliska mattan är ett underbart sätt att sätta ihop en orientalisk dekoration. Dessutom kräver det inte många andra dekorationer för en orientalisk stil.

Orientalisk dekoration i silver med bricka

orientalisk-dekoration-bricka-silver-aluminium-ornament-romantisk-dekorera

Metaller är ett underbart komplement till den orientaliska dekorationen. Inte bara möblerna kan vara gjorda av metall, utan även lyktor, lyktor eller brickorna som redan nämnts. Ovan kan du se en attraktiv bricka av aluminium, som också är försedd med attraktiva mönster. Brickan är utmärkt för olika arrangemang gjorda av andra dekorativa föremål.

Gör dekorationen orientalisk

orientalisk-deco-brick-dekoration-lampa-ornament-metall

Inte bara silver är lämpligt för orientalisk dekoration. Du kan lika gärna använda guld eller koppar. I princip, ju mer glittrande och glänsande, desto bättre. Därför kan alla dekorationer också förses med reflekterande element eller stenar. Den orientaliska dekorationen är ganska varierad, eller hur?

Använd orientaliska dekorativa föremål – färgglada lyktor

orientalisk-dekoration-ljus-lyktor-metall-blommor-färg-bricka

Om du använder lyktor för en orientalisk dekoration är det också sant att dessa ska vara vackert färgglada eller glänsande eller utsmyckade. Varje metall är lämplig, liksom färgat glas. Med hjälp av lyktor kan du skapa en vacker orientalisk bordsdekoration från ljus, som också utstrålar romantik utöver den marockanska stilen.

Designa dina egna lyktor

orientalisk-dekoration-lyktor-färgglada-marockanska-färger-guld

Om du vill hjälpa till med designen av Orientdekorationer, skaffa helt enkelt färgade glasögon eller måla dem själv med färg för glas och dekorera dem sedan med påkostade prydnader, som man gjorde i exemplet ovan. Du kan också använda små syltburkar till detta. Du kan distribuera denna orientaliska dekoration var som helst i rummet.

Orientaliska dekorationsidéer med lyktor

orientalisk-dekoration-lykta-bord-dekoration-glasfärgad

Lyktor är ett annat nyckelord. Om det är av metall eller trä spelar ingen roll. Det viktigaste är att prydnader pryder lyktorna. Du kan använda lyktor som orientaliska dekorationer för att lägga till lyktor och skapa vackra grupper. Använd dem som en orientalisk bordsdekoration eller dekorera områden bredvid soffan, vid fönstret eller i en öppen spis som inte används.

Häng upp lyktor

orientalisk-dekoration-lyktor-färgade-soffa-kuddar-sidobord

Lyktor ser också vackra ut när de hängs i taket. Även här är det lämpligt att organisera små grupper. Du kan också använda lyktor med olika färger för skyddsglaset. I kombination med marockanska möbler eller någon annan variant för en orientalisk dekoration skapas en intressant höjdpunkt.

Orientalisk dekoration för väggen

orientalisk-dekoration-spegel-ornament-kristall-ljusstake-byrå

Vi har redan nämnt att reflekterande ytor är bra för orientalisk dekoration. Detta gör naturligtvis spegeln till det perfekta föremålet för en inredning med en marockansk stil. Utsmyckade prydnader är att föredra här igen. Du får en attraktiv väggdekoration som du kan krydda enkla väggfärger med och lägga till ljusa färger.

Idéer i mer subtila färger

orientalisk-dekoration-möbler-sidobord-möblering-idéer

Om de ljusa färgerna är för mycket för dig kan du med säkerhet använda enklare pastellfärger för orientalisk dekoration och inredning, som gjordes i exemplet ovan. Huvudelementen är då mönstren och ornamenten som används för möbler och dekorationer, så att den orientaliska stilen inte går förlorad alls.

Modernt och orientaliskt på samma gång

orientaliska-deco-deco-artiklar-accenter-guld-silver-moderna

Orientaliska dekorationer kan också enkelt användas för modern inredning. Kombinera sedan helt enkelt dina moderna prydnadsföremål med de orientaliska som lyktor, lyktor, brickor eller en orientalisk dekorativ skål för att skapa en intressant och mysig inredning. Denna variant passar bra om du bara vill lägga till några orientaliska eller marockanska accenter.

Marockansk dekoration med modern stil

orientaliska-deco-färger-färgglada-soffbord-dekorera-mönster-matta

Den orientaliska dekorationen kan också gå mer i riktning mot modern stil, om det passar dig bättre. För att göra detta, använd dina moderna möbler och utrusta dem med några orientaliska färger och mönster. Använd sedan marockansk dekoration sparsamt och skapa bara några få blickfång här och där.

Marockansk lampa

orientalisk-dekoration-glas-färg-kakel-ljuskrona-idé

Vill du investera lite mer i orientalisk dekoration och inredning, få tag på enskilda möbler eller hela set. En orientalisk ljuskrona är också värt att överväga eftersom den har en mycket speciell charm. Accenter gjorda av marockanska plattor för golv och väggar och orientaliska dörrar och fönster är utan tvekan den rätta vägen för orientalisk inredning.